{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.157 visninger | Oprettet:

Fladt bagdæk = nyt bagdæk? {{forumTopicSubject}}

Hej

Tjah, igår da jeg vile køre hjem fra arbejde kom jeg ud til et fladt bagdæk. Fik hentet noget luft hos nærmeste tankstation og fandt så hurtigt ud af at der var et relativ stort hul i dækket (man kunne høre luften fise ud).

Jeg pumpede dækket godt op og afleverede mc´en hos nærmeste værksted, så de kunne lappe dækket; men det må man angiveligt ikke på mc, så jeg skal have et nyt dæk på??

Passer det, eller ville han bare sælge mig et nyt monteret bagdæk? (som han nu også fik gjort... kan hente den i aften, så skidt; men alligevel)


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Fladt bagdæk = nyt bagdæk?
  • #1   27. jul 2006 Jeg mener det er helt korrekt at han ikke må lappe dækket på din motorcykel. Min mekanikker, ProBike i Lystup siger det samme.
    Min kæreste punkterede på et helt nyt bagdæk, det have kørt under 300km (også så man kunne høre luften fise ud)... ikke noget at gøre, nyt dæk... desværre!
    Tænk på, du har altså KUN 2 hjul!!! Og det jo ligesom er dem det holder dig på vejen.


  • #2   27. jul 2006 ville aldrig stole på en lapning på mc dæk. de specialister jeg har snakket med fraråder meget.

  • #3   27. jul 2006 De eneste der påstår man ikke må lappe en MC-dæk, er dem der sælger dem fra nye af.... Selvfølgelig er der nogle huller der ikke kan lappes, f.eks. lange revner, men et alm. rundt hul kan sagtens lappes så det holder.
    Man trækker en kegleformet gummistift igennem fra indersiden, og smører en speciel lim på der vulkaniserer gummiet. Når det er hærdet skærer man det af der stikker ud ved dækmønsteret.
    Kender en der fik det lavet på sin ZX9R og det holdt fint til +200 hastigheder.

    /
    Jesper


  • #4   27. jul 2006 Det er jo hans liv... jeg ville aldrig lappe et dæk....!

  • #5   27. jul 2006 Tag en snak med ham her
    http://motorcykelgalleri.dk/html/gal_visbruger.asp?userID=2912

    /
    Jesper


  • #6   27. jul 2006 Jeg har også på min første mc, - fået lavet en lap, har sågar kørt fra norddjursland med en skrue i dækket, jeg skulle jo hen hvor jeg kunne få sat en gummistift i, - og ja det holder, men det var så også på en 150ccm scooter. Men jeg tror faktisk godt man kan gøre det på større mc'er også, uden det er noget problem da man limer/vulkaniserer proppen fast, og den sidder godt i spænd i dækket.

    Men ja, det er op til én selv, det er jo også sin sag at smide et næsten nyt dæk ud. Det kan jo ødelægge økonomien lidt...

    mvh Offslow


  • #7   27. jul 2006 Nemlig offslow. Og fordi proppen er kegleformet sker det at den bliver presset fast af dækkets rotation.


  • #8   27. jul 2006 LAP ALDRIG MC-DÆK !!

    Jeg er født ud af en familie af vulkanisører og har set hvad der kan ske med et mc-dæk som har været lappet.

    ...og til Jesper [Lyngby] P >> Jeg er næsten 100% sikker på at de kegleformede gummistifter du nævner er blevet ulovlige for nogle år tilbage. Man fandt ud af at når dæk blev varme kunne vulkaniseringen slippe!
    Men der er desværre stadig MANGE (såkaldte professionelle montører) som stadig bruger dem!

    Og så gentager jeg lige for en sikkerheds skyld:

    LAP ALDRIG MC-DÆK !!


  • #9   27. jul 2006 Lars A: Jamen så kan jeg ikke sige andet end at så blev jeg det klogere. Har bare gennem min tid på MC, mødt en del som har fået lappet deres dæk, og jeg har aldrig hørt om nogen hvor det ikke kunne holde.

  • #11   27. jul 2006 Helt klart ,, nyt dæk

    med de kræfter en 750'er har samt hvis du også af og til køre hurtigt på motorvejen, så på med et nyt


  • #12   27. jul 2006 Det er da godt at høre, at det i det mindste ikke kun var for at pådutte mig et nyt dæk han sagde der skulle nyt på. Det er jo heller ikke såååå dyrt igen... skal give 1600,- for et 160´er Metzeler, og så er det monteret og klar til fyraften.

    Ved godt, at dæk er noget billigere i Tyskland; men så skal det sendes, og jeg skal alligevel have det monteret, så de par 100,- jeg ville spare er jo godt givet ud... så synes jeg iøvrigt også det er sjovt, at jeg ærgrer mig så meget over det skide dæk, når nu jeg på fredag garanteret alligevel går i byen igen og smider langt mere over disken for øl og en oplevelse, som jeg dagen efter ikke husker og ovenikøbet har tømmermænd hehe :o)


  • #13   27. jul 2006 Jamen få lappet det gamle dæk. Så har du et brænderdæk næste gang du skal til træf :o)

  • #14   27. jul 2006 100% nyt dæk smiley - jeg punktere 3 gange i træk - inde for .. 2 uger.. det var nogle dejlige penge at smide ud ...

  • #15   27. jul 2006 Lars A:
    Kunne også godt tænke mig at få at vide, hvad det er du har set ske med sådan et lappet dæk???

    Har selv kørt på lappet dæk, Bandit1200, tung fætter, på baghjulet, 200+kmt, ingen problemer....

    Men hvis man for sikkerhedens skyld vælger at skifte til at nyt dæk.... HUSK DOG AT BRÆNDE DET GAMLE AF!


  • #16   27. jul 2006 Mojn Marc,

    Det kan sikkert sagtens lade sig goere. Jeg ved at de nye BMW'ere har saadan et lap selv kit i deres nye vaerktoejskasser saa man kan lave en noed lapning og koere til naermeste vaerksted.

    Jeg ville dog ALTID skifte check lige (link fjernet) de er meget billige og portoen er ikke slem!

    Mvh
    OneStep


  • #17   31. jul 2006 Der har været mange indlæg om dette emne. Man må ifølge mine oplysninger lappe et dæk hvis, det er i midten af dækket og hullet der skal bores til lappen er under 3mm (der kræves en speciel lap, der monteres indefra). Jeg skal nok poste det når min dækmand (Hjulemanden i Aalborg) har fået det på skrift. Har selv skiftet 2 bagdæk i år på den konto (punkteret). Vil dog lige sige at et 180/55-17 PILOT POWER koster en tusse plus moms og mont.

  • #18   27. jul 2013 Jeg ville aldrig lappe et mc dæk, har lige fået lappet et vinterdæk til bilen hos toyota, og sådan en lap må ikke sidde i siden af dækket kun midtpå, til vinter bliver det monteret bagpå, da bilen er forhjulstrukket, skift din mc-bagdæk.

  • #19   27. jul 2013 Edersprøjtemig godtnok en necro post der vil fremad den her, flot arbejde Keld smiley

  • Carsten M
    Carsten M Tilmeldt:
    mar 2011

    Følgere: 1 Svar: 122
    #20   28. jul 2013 Du må gerne lappe et MC dæk. Der er visse ting, der skal være iorden før man kan gøre det. 1) det må ikke være tomkørt for luft -dvs der må ikke være skade på innerlineren (den indvendige slange). Skaden skal være max 3 mm og sidde i den midtereste 1/3 af dækket og sidde vinkelret på dækket. Det skal som udgangspunkt repareres så det har samme egenskaber som før.
    Men ved reparation bortfalder reklamationsretten og produktansvaret fra dækproducenten. http://www.mctc.dk/?id=17663
    Så det er en smagssag om man vil køre med et repareret dæk. Som pendlerkøretøj med vejhjælp vil jeg ikke have nogen problemer.


  • #21   28. jul 2013 sådan !!! carsten , endelig en som ved noget om det at lappe et mc dæk !!!
    men bare vent,der er nogen her inde som ikke tror på det du skriver .............


Kommentér på:
Fladt bagdæk = nyt bagdæk?

Annonce