{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
Kommentarer på:  Må politiet tage en´s køretøj ?
  • Sajmon ™
    Sajmon ™ Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    mar 2004

    Følgere: 277 MC-er: 15 Annoncer: 1 Emner: 125 Svar: 20.632
    #1   4. okt 2015 Hvor har du hørt det?

    Kan du ikke finde det på færdselsstyrelsens hjemmeside, så skal du ikke regne med at det passer...


  • #4   4. okt 2015 ja så skal man da op på 250, så de ikke fanger dig.. smiley hc

  • #5   4. okt 2015 Hmm... 252 kmt var ikke hurtigt nok sidst jeg tjekkede..:-)

  • #6   4. okt 2015 hvis du hentyder til den artikel med ham i bmwèn er det da fuldt forståeligt at de tog bilen.

  • #7   4. okt 2015 Det er fuldstændig ligegyldigt. Fotovognene virker ikk

  • #8   4. okt 2015 Hvis de tager min mc, så er der ingen betjente der skal følge sig sikre, så ville der blive drab på dem desværre.

    Kører du druk, uden kort flere gange eller sindsyg kørsel i byen fint at tag den.

    Men er der ingen trafik fx motorvej og lukker op. Så kan de godt droppe med at tag kortet.


  • #9   4. okt 2015 "Hvis de tager min mc, så er der ingen betjente der skal følge sig sikre, så ville der blive drab på dem desværre. "

    Er du 8 år gammel? Sku noget underligt noget at skrive.


  • #10   4. okt 2015 Drab?! Oh god...

  • #11   4. okt 2015 Nej er 28, men har altid haft respekt for politiet og snakket godt med dem. Men synes de er blevet helt fuckt med tiden desværre.
    Tag dit køretøj fordi du har kørt for stærkt 3 gange inden for 3år. Selvom det fx er 3 x 160km. I 110 zoner på
    Motorvejen.

    Venter pt på svar fra politiet med de vil tag mit kort i 3 år.
    Hvor man kan diskutere om det er sindsygt kørt eller bare små forseelser. Så tager dit mit kørertøj bliver jeg gal:)


  • Sajmon ™
    Sajmon ™ Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    mar 2004

    Følgere: 277 MC-er: 15 Annoncer: 1 Emner: 125 Svar: 20.632
    #12   4. okt 2015 Det er politikerne du skal blive gal på - politiet gør bare deres arbejde, og hvis du ikke kan finde ud af at følge færdselsreglerne, opfylder du ikke betingelserne for at have førerret.

  • #13   4. okt 2015 Det er her vigtigt at skelne mellem at beslaglægge og at konfiskere.
    Politiet kan beslaglægge et køretøj, hvis de vurdere at der er fare for at det bliver brugt gentagende overtrædelser af loven. F.eks spritkørsel eller kørsel uden kørekort. Og det kan dreje sig om timer.
    Men konfiskation skal afgøres af en domstol


  • #14   4. okt 2015 der er ingen eksplicit regel for at de kan tage kørekort for at køre over 200km/t, men..
    som der står på retsinfo, som ole henviser til(et ret godt sted at søge info når det gælder lovgivning smiley ) så kan det gøres, hvis andre grunde end kun farten kan retfærdiggøre det...
    Ostepop: har selv fået betinget frakendelse for samme ting(164,7), men 3 gange samme foreteelse inden for 3 år...hvem er så den snedige?
    Loven er ligeglad med subjektiv vurdering af hvad der er acceptabelt...alle er lige kriminelle. Jeg synes du skulle tage at komme med ud og køre noget baneræs, så bliver det alligevel alt for kedeligt at "køre stærkt" på offentlig vej smiley


  • #15   4. okt 2015 Det var bare et eksempel smiley

    Men har for 96 i 60zone ved Bella sidste år, pga en overhaling.
    I år 126 ved vejarbejd ( 80 zone ) fulgte trafikken. Men synes betjenten ikke.
    August i år 158 mellem Fløng og Vallensbæks. 3,5km uden at møde 1
    Bil.

    Mere sådan med hensyn til det. Fair de tager kortet. Men latterligt hvis de tager motorcyklen.


  • #16   4. okt 2015 Når du nu ikke har forstået det på 3 forsøg, tror du så politiet tænker du forstår pointen 4. gang? 5. gang? Eller tænker du de kunne overveje at forhindre muligheden for 4. og 5. gang? smiley

    Ja, det er surt at undvære et kørekort. Men 96 i en 60-zone. Så beder man selv om det.


  • #17   4. okt 2015 ok, vil godt give dig ret i at det virker lidt strengt med en konfiskation af køretøjet, med den betragtning at alle foreteelser kunne være foretaget med næsten ethvert køretøj...men men...de kan jo, så måske vil de give dig en lærestreg...
    Blev engang smidt i detentionen sammen med en kammerat for at have stjålet vejlskilte, ca 3-5 stykker på vej hjem fra byen og selvom vi slap for erstatning, da vi blev escorteret rundt næste morgen for at sætte dem op igen, så gav det lige en 2 års plet for tyveri...lesson learned...don't...just don't smiley man bliver klogere med alderen!


  • #18   4. okt 2015 De kan tag kortet. Så kører man ikke selvfølgelig. Kan du have ret i man lærer det. Tager også straffen selvfølgelig.
    Men at tag ens kørertøj.
    Man skal også se om personen har været til fare for andre de steder jo.


  • #19   4. okt 2015 Det er saftsuseme en overordentlig kompliceret og tidskrævende evaluering, hvis det er en subjektiv vurdering hver eneste gang. Sådan er loven ikke - den kan desværre ikke gradbøjes.

    At bissen skrues på ved gentagne overtrædelser må være en naturlig konsekvens. At der så var mange andre end fartforbrydere, der burde væk fra vejene, er en helt anden snak.


  • #20   4. okt 2015 Hvis du tror, at folk ikke kører, hvis man alene tager kørekortet, så se lige et afsnit af Politijagt på Kanal 5 - spritbilisterne modbeviser det nok lidt smiley

  • #21   4. okt 2015 altså de gradbøjer den indenfor deres rettigheder (som oftes) og jeg har det personligt sådan at har man gjort sig fortjent til det, så er det sgu kun at sige undskyld og øv bøv...

  • #22   4. okt 2015 Ved godt mange som dem med sprit kører,
    Men der er også andre som ikke gør, mere derfor det med man skal læse person til person smiley


  • #23   4. okt 2015 126 ved vejarbejde? Beder man så ikke temmelig meget om det selv?

  • Martin J
    Martin J Tilmeldt:
    apr 2014

    Følger: 1 Emner: 12 Svar: 160
    #24   5. okt 2015 Gad vide hvordan sådan en vejarbejder ser ud, når han er blevet påkørt med 126 km/t...

  • #25   5. okt 2015 Jeg hentyder ikke til nogle eller noget som har været i medierne, Det er også KUN fart jeg mener i denne tråd.
    Jeg snakkede med en som lige har generhvervet sit kort for 178 Km/t på motorvej det må man heller ikke smiley
    Men han sagde at de fik at vide ved 200 + kan /må den konfiskere køretøjet, der har dog været en den tovtrækkeri hvorledes de skulle gøre hvis det er et liset/lejet køretøj


  • #26   5. okt 2015 #25 Jeg tror altså at det er en "and" - hvis jeg låner din MC (eller bil) og du har sikret dig at jeg er i besiddelse af et kørekort, kan du jo umuligt være ansvarligt for min kørsel! Og hvis man kan konfiskere dit køretøj på det grundlag, så overvejer jeg snart at emigrere til Nordkorea, der er snart mere frit end i Danmark!

  • Esbern Snarre
    Esbern Snarre Tilmeldt:
    mar 2012

    Følgere: 3 Svar: 313
    #27   5. okt 2015 Læs nu for pokker § 133a i færdselsloven, inden i kloger jer mere på det. Der er linket direkte til bestemmelsen her i tråden, og der står det direkte i et letforståeligt sprog, hvornår politiet kan konfiskere et køretøj.

    Det kan de kun, hvis ejeren af køretøjet (dvs. ikke en bruger eller en lejer eller en låner) kører råddent.


  • #28   5. okt 2015 #27 Jamen hvorfor skulle vi, der ikke er jurister, kende hele lovgivningen? Men fedt at du er banen (igen), så får vi jo at vide både hvor dumme vi er vi er, og hvad der er rigtigt og forkert smiley

  • Martin J
    Martin J Tilmeldt:
    apr 2014

    Følger: 1 Emner: 12 Svar: 160
    #29   5. okt 2015 Så vidt jeg husker var der snak om, at køretøjet skulle kunne konfiskeres, selv hvis det ikke var ejeren der førte det.
    Årsagen, da jeg først læste om det, var at nogen pædagogisk udfordrede billister fra Vollsmose i Odense gang på gang kørte særdeles hasarderet. Politiet kunne bare ikke forhindre dem i at køre videre, fordi når de endelig fik rettens tilladelse til at konfiskere deres biler, købte deres kærester bare en bil og lånte ud til dem (så snedigt).
    Personligt syntes jeg, det er fint, at ordensmagten kan tage en førers køretøj uanset om vedkommende ejer det eller ej. Der er simpelthen for mange Sennaer på vejene.


  • Carsten H
    Carsten H Tilmeldt:
    aug 2012

    Emner: 11 Svar: 278
    #30   5. okt 2015 Kan de egentlig konfiskere / beslaglægge en bil som banken har pant i ??

  • Esbern Snarre
    Esbern Snarre Tilmeldt:
    mar 2012

    Følgere: 3 Svar: 313
    #31   5. okt 2015 Tom - Jeg kender heller ikke hele lovgivningen. Det har ingenting med noget at gøre - udover at du tilsyneladende har et horn i siden på mig.

    I indlæg nr. 3 linker Ole direkte til færdselsloven og henviser til den korrekte paragraf - alligevel fortsætter du og masser af andre i 25 indlæg med at gætte (forkert) på, hvad svaret på trådstarters spørgsmål nu kan være.

    Det har ingenting med lovgivning at gøre - det er bare dumt.


  • #32   5. okt 2015 Altså, alt over 200km/t udløser en ubetinget frakendelse af kørekortet ifølge
    retsinfo(link fra ole) §126 stk. 11
    Hvis det sammenholdes med §133 så virker det til at man skal have gjort sig skyldig i mere end blot hastighedsoverskridelsen, eller man skal have en aktiv frakendelse eller være i prøveperioden og køre over 200km/t for at det kan udløse en konfiskation.



  • #33   5. okt 2015 #29 Det er ikke noget problem, du må jo ikke låne dit køretøj ud til en der ikke har førerret, og i dit eksempel har de vel fået den inddraget. Så medmindre bilen er stjålet, kan de fint snuppe den!

  • #34   5. okt 2015 #31 Nej, jeg har ikke et horn i siden på dig, men har bare set en del af dine bedrevidende, nedladende kommentarer her, derfor! Og så må du tro lige hvad du vil, men endnu kræver det altså en kendelse at ransage, og det er det vi har gang i her!! Og nej, hverken tre, ti eller flere "vidner" kan erstatte en dommerkendelse, det kan kun du selv, med din tilladelse!

  • Esbern Snarre
    Esbern Snarre Tilmeldt:
    mar 2012

    Følgere: 3 Svar: 313
    #36   5. okt 2015 #31 Nej, jeg har ikke et horn i siden på dig, men har bare set en del af dine bedrevidende, nedladende kommentarer her, derfor!

    Det er temmelig selvmodsigende, synes du ikke?

    Nogle af mine indlæg er givetvis bedrevidende, andre er ikke. Det samme gælder dine. I går skrev du fx et dejligt spydigt indlæg i en tråd om, om man skal fylde sin tank op med benzin inden vinteropbevaringen.

    Hvis du selv vil skrive den slags morsomheder - og det har jeg det absolut fint med - så skal du lade være med at opføre dig som en lille pige, når der er nogen, der påpeger dine egne fejl.


  • #37   5. okt 2015 Fuldstændig rigtig John P for han har da ikke fattet noget.

  • #38   5. okt 2015 #36 Nu gider jeg faktisk ikke spilde min tid på at diskutere noget med dig, mest fordi du efterlader det indtryk at du altid har ret, og ellers bliver ved til du får det smiley Og tro mig, havde jeg et horn i siden på dig, så kunne du mærke det, men fair nok hvis du har behov for at blande andre tråde ind i denne, men så skulle du måske glemme lovbøgerne et øjeblik, og læse lidt om humor!! Og fordi jeg vil opføre mig som en lille pige, så behøver du da ikke at tænde på det, eller hvad? smiley smiley

  • Esbern Snarre
    Esbern Snarre Tilmeldt:
    mar 2012

    Følgere: 3 Svar: 313
    #39   5. okt 2015 Tom - stop nu.

    Du har skrevet ét indlæg i den her tråd, der handlede om emnet - og det var i øvrigt fuldstændig forkert - resten af dine indlæg har kun handlet om at forsøge at save benene af mig.






  • #40   5. okt 2015 #39 Nu VAR jeg stoppet, men du er så nødt til at bevise at du bare skal have ret, eller har du en anden grund til at fortsætte? Og jeg har vist ikke skrevet noget der ikke var korrekt, men det kommer nok til næste semester på dit studie smiley Hav en forsat god dag smiley

  • #41   5. okt 2015 https://www.youtube.com/watch?v=0KyIj38I7Ew

    Så er det jo bare, at køre hurtigt nok smiley


  • #42   5. okt 2015 Ved godt det er OT. Men var i klar over at fjerne begrænseren giver ubetinget frakendelse. Jeg var sgi ikke, ikke fordi jeg har fjernet den på min cykel.

    § 126 stk 3 ulovligt har ført køretøjet uden hastighedsbegrænser eller føreren har foretaget et uautoriseret, konstruktivt indgreb i køretøjets hastighedsbegrænser eller dens forbindelser eller føreren vidste eller burde have vidst, at der er foretaget et sådant indgreb, eller hvis føreren har betjent køretøjet på en sådan måde, at hastighedsbegrænseren gøres uvirksom,


  • #43   6. okt 2015 Jeg synes, at hvis man bliver taget for spritkørsel, skal de bare tage køretøjet med det samme. Uden undtagelse og uden hensyntagen til størrelsen på promillen.
    Og hvis man ligefrem mister kørekortet for at køre for hurtigt (uanset om det er første eller 6.gang) er det også fint med mig.


  • #44   6. okt 2015
    Jabbekot
    Så du mener det er okay at du mister dit køretøj fordi du lige laver en overhaling og i den forbindelse kommer op og mister kortet ?
    Eller køre du 125 ccm så det aldrig kan ske ?


  • #45   6. okt 2015 Jeg mener, at hvis man mister kortet ubetinget, så ja. Der er ingen undskyldning. Og det gælder også for mig selv. Man må vide, at foretager man sådan en handling, så er der en konsekvens.
    MEN jeg havde nu mest tænkt scenariet i bymæssig bebyggelse.. Og så mener jeg at det skal være "kan" og ikke "skal" fra politiets side..


  • #46   6. okt 2015 Tja måske er jeg for unuanceret. Måske er det ikke gennemtænkt nok af mig. Og i øvrigt vil det aldrig blive aktuelt..


  • #47   6. okt 2015 syntes der er ok de tar maskinen, hvis man har kørt pisse fuld, et par gange, MEN pga af fart, SÅ er det sku ikke spor rimligt.. hc

  • ole-larsen
    ole-larsen Tilmeldt:
    jul 2008

    Følger: 3 Svar: 4
    #49   8. okt 2015 #42

    Gælder køretøjer hvor der er hastighedsbegrænser f.eks. Lastbiler og Busser, ikke MC.


Kommentér på:
Må politiet tage en´s køretøj ?

Annonce