{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
4.892 visninger | Oprettet:

307 SW 2.0 HDi pludselig olietab efter olieskift :-( Nogle råd? {{forumTopicSubject}}

http://www.bilgalleri.dk/forum/teknik/975469-307_sw_2_0_hdi_pludselig_olietab_efter_olieskift___nogle_raadHej derude. Står i den forfærdelige situration, min dejlige peugeot 307 SW 2.0 HDI 136 HK har smidt alt olien.

Det undrer mig meget.

Jeg skiftede olie på den for over en uge siden. Den har intet spildt før idag

Olielampen lyste pludselig, og jeg holdt selfølgelig ind til siden med det samme og slukkede motoren. Der ser jeg til min skræk, alt er smattet ind i motorolie, samt der flyder en ordentlig oliepøl ud under bilen smiley

Jeg konkluderer derfor jeg må have gjort noget forkert under olieskiftet, men håber selvfølgelig på det kan være noget andet.


Jeg kørte motoren varm, og tømte den for gammel olie. Jeg skruede med besvær dækslet til oliefiltret af, og tog det gamle ud og skiftede filtret, og pakningen på låget. Det fik en sjat olie rundt om pakningen, og blev skruet på igen med nogle raske ryk.

Kobberpakningen ved bundproppen blev også skiftet, og derefter hældte jeg 5.25 liter olie på bilen, og den kørte som en drøm.


Det ser umiddelbart ikke ud som det kommer fra bundproppen af, men nærmere mellem oliedækslet og oliefiltret et sted. Men det er svært at side efter alt er pladret ind.


Jeg kontrollerede oliepinden, og der er slet intet tilbage på bilen mere. Så jeg kan ikke se hvordan ALT olien på bilen skal være løbet ud af oliefiltret, hvis det nu ikke har været helt spændt, siden det sidder højere end bundkarret.




Er der nogle der har prøvet noget lignende? Nogle der har et par gode råd til hvad jeg skal kigge efter? Det går mig forfærdeligt på det muligvis er mig der har gjort noget forkert.



På forhånd tusind tak!


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  307 SW 2.0 HDi pludselig olietab efter olieskift :-( Nogle råd?
  • #1   30. mar 2013 Alt olien skal renses af, så motoren er tør. Hæld olie på så det passer med pinden igen.
    Prøv så at starte den op igen, hvis du er heldig har den overlevet, ellers er krumtappen revet.
    Nu skulle det være let at se hvor olien kommer ud, måske filterhuset, som er i plast har fået en skade.
    Hvis den er død har jeg heldigvis en mage til du kan købe ...


  • #2   30. mar 2013 Hej preben, tusindtak for din hurtige respons!

    Jeg vil kigge på det.

    Hvilken motor har du, hvor meget har den kørt og hvor meget havde du i tankerne for den?

    Vh


  • #3   30. mar 2013 (link fjernet)

  • #4   30. mar 2013 det er nok ved oliefilter

  • #5   30. mar 2013 skiftede du o-ringen på oliefilterkonsolet da du skiftede filteret ???? Har du monteret o-ringen forkert ???? Hvis o-ringen sidder forkert er filteret ikke tæt !!!!


  • #6   30. mar 2013 Jeg tror du har sat O-ringen i en af de øvre hak .. De ligner nemlig alle sammen hinanden smiley Det har lærlingen også gjort ude ved os ..
    Ingen alarm .. Af med filteret og sat O-ringen i den nederste rille smiley


  • #7   30. mar 2013 Jeg har for en del år siden prøvet det. Jeg smed min Honda Prelude 4WS på værksted, for at få skiftet bremseklodser og evt. skiver i front. Ud over dette, skulle der skiftes olie, men ikke oliefilter, da det blev skiftet for 5000 km siden.
    Da jeg hentede bilen nogle timer senere, var bremser skiftet, og værksted oplyste at de også havde skiftet olie og filter. Jeg oplyste at jeg ikke havde bedt om et nyt filter, da det var et meget specielt filter som skulle bestilles hjem først. De beklagede fejlen, og sagde at de altid skiftede filter når olie blev skiftet, og at de havde sådan et filter på lager.. Nå............OK. Det skader jo ikke.
    Efterfølgende kørte bilen 5 km, så lyste olielampen. Jeg kastede bilen ind til siden, og stoppede motoren. Op med hjelmen................Fuuuuuuck, alt var sølet ind i motorolie. Jeg ringede til værkstedet, men de mente ikke de havde lavet fejl, og ville ikke rykke ud. Jeg fik en ven til at slæbe bilen over til værkstedet, og ja.....fejlen var forkert oliefilter. Olien pissede ud der. Uden at spørge, kørte jeg selv bilen over til en lift. Jeg fandt det gamle filter i en skraldespand, fyldte ny olie på. 25 kg klude kunne tage det meste af olien. Ned fra liften igen, alt imens hele værkstedet stod stille og kiggede på mig. Ud gennem porten sagde værkføreren så " øhhhh....det beklager jeg ". Og der kom jeg så aldrig mere.
    NB: Motoren fik ingen skader af det, og kørte ialt 150.000 km mere, inden bilen blev solgt.


  • #9   30. mar 2013 det mest sansynlige er at du har sat o-ringen til filteret forkert, så skrøjter det udover det hele. der er jo tryk på olien så det kan nemt fise oven ud!

  • #10   30. mar 2013 Men ligefrem tømme det hele ud?? Filteren sidder da "oppe" på sådan én svend, ikk?

  • #11   30. mar 2013 jabbekot
    det er ligemeget hvor højt filteret sidder, den laver olietryk for og sende det igennem systemet, så hvis der er en utæthed skal det nok komme ud smiley


  • #12   30. mar 2013 det kan daq osse være der stadig er noget i menbare ikke nok til og lave olietryk så lyser lampen jo, oliepinden måler jo kun omkring en liter fra fuld så der kan f.eks godt være 3 liter på selvom du ikke kan se noget på oliepinden

  • #14   30. mar 2013 turbo'en dør meget hurtigt uden olie køling, men den ligger osse og køre 100.000 omd

  • #16   30. mar 2013 Konens dyt er præcis magen til.. Det er meget nemt at komme til at skrue oliefiltret skævt på..
    Så - måskeee..??

    (Og - selvom det sidder "højt" er der jo tryk på, så oliepumpen bliver ved til motoren er babbet tom.. Surt..)

    (Der er ikke turbo på de 2l jeg kender..? Det er kuns 1600ccm der må trækkes med det stads.. ;-))


  • #17   30. mar 2013 Henrik A
    der er turbo på 2.0 hdi også smiley


  • #18   31. mar 2013 tror ikke man har kunne få en dielbil i dk uden turbo i noget der ligner 10 år

Kommentér på:
307 SW 2.0 HDi pludselig olietab efter olieskift :-( Nogle råd?

Annonce