Derfor skal du vælge internet via antennestik

Derfor skal du vælge internet via antennestik

6. mar

Står du i den situation, at du skal vælge nyt internet, så kan det være lidt af en jungle at finde frem til, hvad der er den bedste løsning i lige netop din situation, da det er et felt, der altid er i rivende udvikling. En mulighed er at vælge internet via antennestik , som er en god og billig internetløsning. 

Hvad er internet via antennestik?

Internet via antennestik er nok en af de mest typiske internetforbindelse i Danmark og er det samme som internet via kabel tv. Det betyder, at du får internettet ved at tilslutte routeren til antennestikket. Her er det nødvendigt, at det er udbyderens router du får tilsluttet, da det er dem der skal give dig adgang til internettet. 


Der er stor forskel på dit internet, og hvor meget det kan trække alt efter hvilket kabel det kommer igennem. For eksempel findes der telefonstik, som er nogle meget tynde kabler. Dette gør, at man ikke kan trække særlig meget internet gennem disse kabler, og derfor får man en ret langsom internetforbindelse. 

Til forskel for telefonstikket, så er kablerne i et antennestik nogle tykkere kobber kabler. Dette gør at internettet er hurtigt og stabilt, når du vælger internet via antennestik. 


En anden form for internet, som man kan vælge er fibernet. Denne er ikke lavet af kobberkabler ligesom antenne og - telefonstikket, i stedet er der tale om et kabel af glas, hvilket gør, at fibernettet kan trække 1000 gange så meget forbindelse som kobberkablet. På den måde er fiber den mest effektive teknologi. Men den er endnu ikke særlig udbredt i landet.

Fordele ved internet via antennestik 

Internet via antennestik har mange fordele, hvilket nok også er en af grundene til, at det er den mest populære forbindelse hos danskerne. De fleste huse i Danmark har et antennestik, hvilket gør at de fleste kan få internet gennem denne type forbindelse. Derudover er det også et internet, der er nemt at opsætte for udbyderen, hvilket gør at oprettelsesgebyret er billigt.


Generelt er det ret billigt at vælge en internet via antennestik. Du kan få 300 mbit internet for den nette sum af 199 kr, hvilket er en virkelig god pris. 


En enkelt ulempe der kan være ved denne type forbindelse er, hvis du ønsker over 300 mbit internet. Så er det nødvendigt, at udbyderen kommer forbi og udskifter dit antennestik til en anden model, hvilket gør processen lidt længere. 

Kan man se tv og være på nettet på samme tid?

Et ofte stillet spørgsmål fra folk der overvejer internet via antennekabel er, hvorvidt man så kan se TV samtidig med, at man er på nettet. Og det kan man altså sagtens, og det har heller  ingen betydning for hastigheden af dit internet. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x