Essentielle køb for motorcykelentusiasten

Essentielle køb for motorcykelentusiasten

19. dec 2020

Dette indhold er sponsoreret


Har du drømt om at rejse landevejene tynde på to hjul? Har du kigget længselsfuldt ud ad vinduet på motorvejen og beundret friheden, fleksibiliteten og farten ved den motoriserede jernhest? Så er det tid til at få en motorcykel. At køre motorcykel er dog ikke blot et simpelt transportmiddel, det er for mange en livsstil. Det er en befriende og adrenalinfyldt måde at transportere sig, og mange vælger at holde deciderede motorcykelferier, når først de er blevet bidt af farten. Men før du kaster dig ud i denne spændende hobby og transportform, så er der nogle vigtige ting, du skal have styr på først. Der er en række køb, du bliver nødt til at gøre. Det er desværre ikke gratis at køre på motorcykel, men hvis det kniber med økonomien, så opsøg eventuelt de Nyeste lån for at lette presset. Følg denne korte guide, hvor vi leder dig igennem en række essentielle køb, du højst sandsynligt bliver nødt til at foretage, inden du kan kalde dig selv for en ægte motorcykelentusiast. 


Vælg motorcyklen til dig

Uden en motorcykel i garagen, er det svært at blive en ægte motorcykelentusiast. Og det er selvsagt det vigtigste at have styr på, hvis du har forhåbninger om at komme ud og brænde gummi af ude på vejene. Du skal altså have investeret i en motorcykel. At være motorcyklist kan nemt blive en dyr hobby, men det kan faktisk også gøres til en fornuftig pris alt efter, hvad man er efter. Det vigtigste at overveje er, hvilke behov man har til sin motorcykel, og hvilke krav den skal opfylde. Her følger en kort liste over forskellige typer af motorcykler.

Landevejsmaskinen er den ideelle motorcykel, hvis du primært søger et transportmiddel til og fra arbejde. Denne type motorcykel kan også bruges til længere ture, men du er ikke skærmet lige så godt fra vinden som ved andre typer. Priser varierer alt fra tocifrede til trecifrede tusindbeløb for en ny maskine.

Touringmaskinen er til dig, der har tænkt dig at bruge så meget tid på to hjul som muligt. Her er komforten i top med bedre vindbeskyttelse og større motor til de længere ture. Her kigger man typisk på omkring 250.000 kr. og derover for en ny maskine.

Sportsmaskinen er til dig, der vægter fart over komfort. Disse maskiner er uhyre hurtige og kan skubbes langt længere, end fartgrænsen tillader. Hvis du skal afsted på en sportsmaskine, skal du regne med at slippe omkring 80.000 kr. og op alt efter mærke og motorstørrelse.


Tag over hovedet

Anskaffer du dig en motorcykel, så er det vigtigt, at du har et sted at opbevare den. Biler er man vant til blot at lade stå i indkørslen året rundt, men det vil ikke være ideelt med en motorcykel. Modsat din firehjulede ven, er det at foretrække at en motorcykel står indendørs, overdækket eller på anden måde skærmet fra vind og vejr. Hvis du altså ikke allerede har en garage eller et halvtag, så kan det være en ide at få det bygget. 


Sikkerhed

Sidst kommer det nok næppe som en overraskelse, at du bør have sikkerheden i orden, når du kører motorcykel. Før du fræser ud på landevejen, skal du altså have skaffet visse remedier, der skal være garant for din sikkerhed. Først skal du skaffe en hjelm, der er sikkerhedsgodkendt. Dernæst skal du have en sikkerhedsdragt, der har indbygget rygskjold og beskytter alle vigtige dele af kroppen. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x