Et nyt initiativ skal sikre færre motorcykelulykker

Et nyt initiativ skal sikre færre motorcykelulykker

27. dec 2018

Kørerlærere, motorcykelforhandlere og køretekniske anlæg går sammen i kampen om færre ulykker på de danske veje, hvor motorcykler er indblandet.

 

Til dagligt udfordres sikkerheden for en motorcyklist af uopmærksomme billister. Derfor er sikkerheden hos motorcyklisten i høj grad på eget ansvar i nutidens trafik, og netop derfor er de køretekniske færdigheder vigtige at have med sig som motorcyklist på vejene i dag.

 

Motorcykel Forhandler Foreningen (MFF), Dansk Kørerlærer-Union (DKU) og Foreningen af Køretekniske Anlæg i Danmark (KTADK) har derfor indgået et samarbejde for at forbedre motorcyklistens sikkerhed. De vil med et nyt kursus ’Sikkerpå2Hjul’ skærpe motorcyklistens færdigheder i farlige situationer i trafikken.

 

De tre foreninger er enige om, at mange motorcykeluheld kan undgås, hvis motorcyklisten får mulighed for at dygtiggøre sig under sikre og betryggende forhold. Derfor er det også ifølge foreningerne vigtigt, at den køretekniske træning er let tilgængelig og findes i nærområder, hvor landets mange motorcyklister hører til.

 

Kampagnen ’Sikkerpå2Hjul’ er en national kampagne, der er målrettet motorcyklister landet over. Flere undersøgelser viser nemlig, at erfarne motorcyklister laver færre fejl under deres kørsel, og de overvurderer sjældent deres egne evner og har dermed mere kontrol over motorcyklen.

 

Og Foreningen af Køretekniske Anlæg i Danmark er ikke et sekund i tvivl om, hvorfor de har indgået et samarbejde med MFF og DKU.

 

”KTADK deltager i samarbejdet med MFF og DKU, fordi vi tror på, at samarbejde er vejen ind i en mere trafiksikker fremtid,” siger Michael Lønbæk, der er formand for foreningen af køretekniske anlæg i Danmark.

 

”På den baggrund har vi åbnet alle vore baner i hele Danmark for projektet ’Sikkerpå2Hjul’, som handler om efteruddannelse af de 2-hjulede trafikanter, og vi ser derigennem frem til – i samarbejde med MFF og DKU – at kunne forbedre sikkerheden for motorcyklister,” afslutter han.

 

Skærpet sikkerhed og flere motorcyklister

 

Der er de seneste seks år næsten sket en fordobling af salget på nye motorcykler. Det gør, at bestanden af indregistrerede motorcykler nu er tæt på 155.000 enheder. Med flere motorcykler på vejene er det endnu vigtigere, at man skærper sikkerheden for at undgå ulykker. 

 

At forbedre færdighederne hos de enkelte motorcyklister er en ligeså god idé som at uddanne vores børn. Flere undersøgelser viser, at størstedelen af trafikuheld skyldes menneskelige fejl. Helt op til 80-90% faktisk. Og ifølge Motorcykel Forhandler Foreningen er risikoen for trafikuheld for urutinerede motorcyklister større, og det skyldes ofte, at de er mere tilbøjelige til at overvurdere egne evner.

 

De mange trafikuheld med motorcyklister indblandet har derfor været en stor faktor for Motorcykel Forhandler Foreningen, da de tog initiativet til den nye kampagne.

 

”Motorcykel Forhandler Foreningen har i en lang årrække aktivt beskæftiget sig med sikkerhed for motorcyklisterne. Direkte ved at tage initiativ til oplysningskampagner, indirekte ved at påvirke producenter til at fremstille produkter, der kan højne sikkerheden for motorcyklisterne,” fortæller John Tange, formand for Motorcykel Forhandler Foreningen.

 

John Tange er naturligvis glad for, at danskerne i stor stil har taget de to-hjulede-kørertøjer til sig de seneste år, men han er også bevist om, at der statistisk set vil opstå flere uheld mellem bløde og hårde trafikanter.

 

”En uheldssituation som motorcyklisten altid er den tabende part i. Derfor er det meget glædeligt, at både DKU og KTADK har ønsket at medvirke til at få dette projekt etableret – ikke bare til gavn for motorcyklisternes sikkerhed, men i høj grad også for den samlede trafiksikkerhed,” understreger han.

 

Og det er en vision, som Dansk Kørerlærer-Union støtter hundrede procent op omkring.

 

”Dansk Kørerlærer-Union deler Motorcykel Forhandler Foreningens opfattelse af, at især motorcyklister kan have stor glæde af at deltage på efteruddanelseskurser. Vi indgår derfor meget gerne i projektet ’Sikkerpå2Hjul’ og har en stor forventning om, at det vil medvirke til at forbedre færdselssikkerheden for landets motorcyklister,” slutter René Arnt, der er landsformand for foreningen.

 

Hvis du er motorcyklist og kunne tænke dig at gøre brug af indsatsen med efteruddannelseskurser, så kan du blot kontakte en af de tre foreninger. Har du derimod blod på tanden, når det gælder om at anskaffe din første motorcykel, så læs mere om økonomien ved en motorcykel her.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


KasperHolm
KasperHolm (Kommerciel blogger)
Oprettet 12. nov 2019
KasperHolm
KasperHolm (Kommerciel blogger)
Oprettet 30. okt 2019
x