Find den rette forsikring til din motorcykel

Find den rette forsikring til din motorcykel

28. mar 2018
Forsikringer er og bliver en ren jungle af svingende priser og forskellige tilbud. Ligesom bilforsikringer er det svært at finde lige præcis den forsikring, der er det billigste alternativ i forhold til dine behov samt bilens alder og generelle køreevne. Følg linket her og se alternativer på bilforsikringer, som kan hjælpe dig med at komme tættere på netop det, som du søger i en forsikring af det dyrebareste køretøj, du ejer. 

Inden du starter din jagt på forsikringer, bør du starte med at gøre dig nogle overvejelser om, hvad det egentlig er, du ønsker at få ud af din forsikring – naturligvis ud over at eventuelle skader på din motorcykel bliver dækket. Mange forsikringer tilbyder eksempelvis vejhjælp i både Danmark og udlandet eller en kaskoforsikring som et tilkøb. Det er vigtigt at gøre sig disse overvejelser, så du ikke ender med at betale for noget, som du ikke får brug for. Forsikringen er formentlig dyr nok i forvejen. 

Tilvalg af kaskoforsikring? 

En ansvarsforsikring er lovpligtig i Danmark, så denne er ikke til at komme udenom. En kaskoforsikring er derimod valgfri, og du bør grundigt overveje, om det kunne være en god ide for dig. Med en kaskoforsikring bliver du fri for at bekymre dig om at skulle betale eventuelle skader på din egen motorcykel, andre mennesker eller ejendele. 

En kaskoforsikring betyder selvfølgelig, at prisen på forsikringen vil øges, men du slipper til gengæld for at bekymre dig om pludselig at skulle betale en større skade. 

Motorcyklens type og alder 

Typen på din motorcykel samt dens og din egen alder har ligeledes betydning for prisen på din forsikring. Afhængig af om du ejer en klassisk eller en sports- eller racermotorcykel, vil dette kunne påvirke prisen på forsikringen. En klassisk motorcykel vil være billigere at forsikre, da det er vurderet, at risikoen for eventuelle skader er mindre her sammenlignet med motorcykler, der bliver brugt til race og sport. 

Dernæst vil du opleve en billigere forsikring, jo ældre din motorcykel er. Derfor kan det godt ske, at en helt ny motorcykel vil være en del dyrere at forsikre, da denne ikke har mange år på bagen. Det samme gør sig gældende for din alder som fører. Jo ældre du er, jo billigere vil forsikringen i mange tilfælde blive. 

Kørsel om vinteren

Selvom motorcykelsæsonen ligger fra 1. marts til 30. november, er det stadig lovligt at køre udenfor sæsonen. Du skal blot være opmærksom på, om din forsikring dækker denne periode. I virkeligheden er det de færreste forsikringsselskaber, som dækker i vinterhalvåret, hvilket betyder, at du selv må betale for eventuelle skader i denne periode. 

Hvis dit forsikringsselskab tilbyder det, kan du også vælge at tilkøbe denne særlige forsikring. Det betyder dog, at prisen på forsikringen vil stige, men hvis du til gengæld benytter motorcyklen næsten dagligt, vil det med garanti være givet godt ud på den lange bange. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg