Giv motorcyklen nyt liv med 7 simple hacks

Giv motorcyklen nyt liv med 7 simple hacks

17. nov 2020

Er der noget bedre end at drøne ud ad landevejen uden mål og med, mens du bare nyder oplevelsen af frihed og motorcyklens kræfter? Fornemmelsen af, at alt går op i en højere enhed, kommer dog ikke af sig selv. Hvis du ikke har gjort dig dine forberedelser, kommer der hurtigt grus i maskineriet.

Med det sagt behøver forberedelserne bestemt ikke at være alt for komplicerede. Bare et par minutter om dagen burde være rigeligt til at holde alt kørende, som det skal. Især hvis du sørger for at have adgang til det rigtige grej.

Udover den almindelige vedligehold kan du også optimere din køreoplevelse på mange andre måder. Vi har fundet syv små ting, der ikke tager forfærdelig lang tid at få gjort, men som alligevel kan betyde alverden for din tur på landevejen.

Fjern solen fra øjnene

Måske har du set dem på vejene; motorcyklisterne med et stykke gaffertape på tværs hen over det øverste af visiret. Det er ikke, fordi deres visir er revnet. Det er langt smartere.

Det er simpelthen den billigste måde at holde solens stråler ude af øjnene på. Hvis du har prøvet at blive blændet, ved du, hvor ubehageligt det er, og derfor findes der da også alverdens former for tonede visirer, solbriller og andre teknologiske løsninger, der i større eller mindre grad kan afhjælpe problemet.

Ingen af dem er dog i nærheden af at give lige så stor værdi for pengene som et lavteknologisk stykke tape i toppen af visiret.

 Skjul din motorcykel bag store køretøjer

Der går næsten ikke en dag, uden vi hører om, hvordan vi beskytter os på nettet med alt fra den bedste antivirussoftware til guider om sikker online gambling. Til gengæld virker det til tider, som om vi nærmest har glemt at tænke os om ude i virkeligheden.

Virkeligheden har imidlertid ikke glemt os, og desværre er motorcykler et yndet bytte for såvel organiserede kriminelle som mere opportune brugstyve.

Heldigvis er der et ret enkelt råd, der kan reducere risikoen betragteligt for, at lyssky sjæle får fingre i lige netop din motorcykel. Du bør nemlig så vidt muligt altid parkere bag et større køretøj som en varevogn eller SUV.

Det lyder måske lidt banalt, men tyve har bare en tendens til at gå efter det, der er nemt at få øje på og let tilgængeligt.

 Tør dine støvler med det samme

Støvlerne bliver våde. Det er umuligt at undgå, når vi befinder os ude i det fri, men det er ret nemt at få dem tørre igen – også selvom du skal af sted igen allerede dagen efter.

Fyld de våde støvler med sammenkrøllede aviser, så snart du tager dem af, og skift aviserne ud, så tit du orker. Papirmaterialet suger enhver form for fugt ud af støvlerne og efterlader dem tørre og klar til en ny dags oplevelser i løbet af kort tid.

Husk at fjerne det sidste hold fugtige aviser i god tid, inden du skal have støvlerne på igen. Det giver den sidste overfladefugt mulighed for at slippe ud.

 Old school GPS

Magneter er cool – de er varmebestandige, billige og kan fjernes, uden at der sidder noget tilbage. De er altså fremragende til at sætte på en varm metaltank, så de kan holde på et lille kort, mens du kører.

Selvom vi som regel har fuldstændig styr på, hvor vi er, og hvor vi skal hen, sker det alligevel, at vi skal et sted hen, hvor vi aldrig har været før.

Der er mange muligheder for at huske ruten derhen, men engang imellem går det altså galt alligevel. Her kan et hurtigt blik ned på et kort være en uvurderlig hjælp, især når det skal gå stærkt.

 Husk din lås

Hånden på hjertet. Hvor mange gange har du været ved at sætte i gang uden at fjerne skivebremselåsen? Det er sket for os alle sammen på et eller andet tidspunkt, men det er faktisk ret nemt at undgå.

Husk dig selv på at fjerne skivebremselåsen ved at sætte en eller anden form for selvlysende klistermærke på din nøglering med startnøglen. Næste gang du begynder at starte motoren, husker det selvlysende klistermærke dig på skivebremselåsen.

Der findes mange andre såkaldte ”disc lock reminders”, men ovenstående er bare den både nemmeste og billigste måde at gøre det på.

 Tænk kreativt med dit støtteben

Mudder er ikke en motorcykels bedste ven, og de fleste af os holder os nok på god afstand af den slags ubehageligheder i dagligdagen. På den anden side er friheden til en afstikker væk fra hovedvejen en af de allerstørste fordele ved at køre motorcykel.

Derfor har mange af os nok også været tvunget til at skulle parkere motorcyklen et sted, hvor jorden egentlig er for blød til at bære støttebenet.

Her kan en ganske almindelig sodavandsdåse være som sendt fra himmelen. Tryk den sammen med foden, og placer den under støttebenet, så du udvider det understøttede areal. En billig og effektiv løsning!

Styr på stumperne

Skruer er små, og små ting forsvinder, når de kommer med ud på landevejen. Hvis noget går i stykker, kan du i hvert fald være sikker på, at lige præcis den skrue, du skal bruge til at reparere det, er væk. I bedste fald ligger den et sted i bagageboksen, i værste fald er den hoppet ud på vejen.

Løsningen er en af dem, der får os til at tabe kæben. Du tager nemlig bare et stykke tykt pap og stikker alle dine skruer igennem det. Så ved du, hvor du har dem, uanset hvor meget det bumper undervejs.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x