Gode råd til køb af din første motorcykel

Gode råd til køb af din første motorcykel

26. nov 2017

Du har endelig besluttet dig for at købe din allerførste motorcykel. Måske har du drømt om én i mange år, og måske har du helt spontant kastet din kærlighed på en helt særlig motorcykel eller blot på den frihed til at tage på eventyr med vind i håret, som motorcyklen giver. Uanset hvilke følelser og rationaliseringer der leder op til selve købet, er der en række ting, man skal være opmærksom på, når man køber sin første motorcykel. Læs med her og få gode råd om både finansiering af din nye maskine, forskellige motorcykeltyper samt fordele og ulemper ved at købe henholdsvis fra ny eller brugt.

 

Få råd uden at gå på kompromis


Først og fremmest skal man, inden man svinger dankortet og erhverver sig sin motorcykel, have en vis form for økonomisk overskud. Motorcykler kommer i mange forskellige prisklasser, men skal man spare op til én, vil man næsten altid skulle gå på kompromis. Det kan nærmest ikke undgås. En nem og kompromisløs genvej til at få råd til lige netop den maskine man drømmer om, er derfor at ansøge om lån til bil eller motorcykel. Idet det moderne menneskes transportmiddel – typisk bil, motorcykel eller cykel – i dag er blevet en så stor del af menneskets hverdag og af mennesket selv, er det også blevet nemmere at finansiere og låne penge til den slags forbrug. Lånet er direkte øremærket til den nye bil eller motorcykel, og vejen dertil har altså aldrig været mere direkte.

 

Markedets forskellige motorcykler


Når det vigtigste er på plads, skal du gøre op med dig selv, hvad dit behov for en motorcykel er, og selvfølgelig hvilken slags maskine du foretrækker design- og udseendesmæssigt. Scooteren er for dig, som gerne vil have et mindre og nemt fremkommeligt køretøj, som især gør sig godt i tæt bytrafik, og som kører langt på literen. Motorstørrelsen fås endda helt op til 839 kubik med 75 hk! Sportsmaskinen accelererer med lynets hast og er for dig, som vil hurtigt frem – og se godt ud imens. Motoren fås helt op til 600-1300 kubik og 180 hk! Allroaderen er den sociale motorcykel, som med plads til to er en maskine, som er skabt til sjov på forskelligt underlag samt til rejser ud i verden. Med en motor, som fås op til 1200 kubik og 100 hk, er der her både power og komfort!

 

Ny eller brugt?

Det at købe ting brugt har for alvor vundet indpas hos danskerne i de seneste år. Muligheden for at købe brugt eksisterer også, når der er tale om motorcykler, og fordelen ved det er naturligvis, at man kan få en lækker maskine til færre penge, end hvis man køber fra ny. Omvendt kan der på brugte motorcykler komme uforudsigelige omkostninger i form af udskiftning af bremseskiver. De helt oplagte fordele ved at købe en ny motorcykel er lovningen på, at maskinen fungerer. Og skulle der så opstå problemer, kan man forvente et højt serviceniveau efter at have købt en ny motorcykel.

 

Det endelige valg


Når du køber din første motorcykel, kan det være en god idé at sparre med erfarne motorcykelkørere først og høre om deres erfaringer for at undgå begynderfejl. En god tommelfingerregel er at tage imod al den hjælp, du kan få, når du investerer i en motorcykel for første gang, og derfor kan det også være smart at købe den første maskine ny og ved en forhandler, som kan vejlede. Rigtig god fornøjelse!


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce