Gør motorcyklen klar til foråret

Gør motorcyklen klar til foråret

11. jan 2018

Kan du mærke det? Det er snart ved at være forår. Fuglene synger, bladene og blomsterne springer ud, og aftenerne begynder at være lyse. Mens andre søger ud i haven for at gøre den forårsklar, så søger du i stedet ud i garagen for at hive vinterdækkenet af din motorcykel. For forår og sommer betyder kun en ting for dig - det er tid til at komme ud og køre de danske landeveje tynde.

Måske har du slet ikke en motorcykel men drømmer fortsat bare om en? Så er det nu, du skal ud og investere. Hvis budgettet ikke er til en helt ny af slagsen, så kan det være en god idé at købe brugt. Bare husk at vær opmærksom på svindlere, der kan pynte på kilometertallet. Læs artikel her.

Hvis du har en motorcykel, så er det bare om at komme i gang. Det er nu, den skal gøres klar efter at have stået i hi vinteren over, så du kan blive klar til en god og lang forårs- og sommersæson.


  1. Skift olien
    Det første, du skal gøre, er at udskifte både olie, oliefilter og luftfilter, så du kan være sikker på, at din motorcykel kører som smurt, og så din motor belastes mindst muligt. Det er noget af det allerførste og det mest basale, som du skal gøre som motorcykelejer, når den skal køres klar til sommer.

  2. Rengør og puds motoren
    Find klud, spand og sæbe frem og begynd at rengør motorcyklen grundigt, inden du tager den ud på vejen. Fjern al skidt og snavs og kom godt rundt i krogene. Samtidig kan du notere dig, om der er nogle dele, der trænger til en efterspænding. Du kan med fordele pudse motorcyklen med en særlig finish efter rengøringen, så den fremstår flot og skinnende.

  3. Tjek lygter og lys
    Langt de fleste motorcykelulykker skyldes problemer og fejl med lys og lygter. Det er derfor vigtigt at tjekke, om alle lygter fungerer, som de skal, inden du kører ud i trafikken.

  4. Tjek dækkene
    Sådan nogle motorcykeldæk mister hurtigt pusten, når de bare står stille. Derfor bør din første tur være ned til tanken, hvor du kan få målt dit dæktryk, og hvor du kan give dem noget luft. Tjek desuden, at dækkene ikke er nedslidt. Dækmønsteret skal være mindst 1 mm.

  5. Genoplad batteriet
    Du kan være næsten helt sikker på, at motorcyklens batteri er blevet fladt over vinteren. Når du gerne vil tage den i brug igen, skal du derfor genoplade batteriet og efterfylde det med vand.

Lad en anden om at gøre det
Det kan have stor betydning for din og dine medtrafikanters sikkerhed, om du får tjekket din motorcykel ordentligt efter flere måneders pause. Hvis du derfor ikke er sikker om, du gør det rigtigt eller tilstrækkeligt, så sørg for at få en professionel til at gøre det. Så er du på den sikre side.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce