Har du problemer med at falde i søvn om natten?

Har du problemer med at falde i søvn om natten?

4. mar 2021

Døjer du med søvnproblemer i hverdagen? Der er desværre rigtig mange mennesker, som døjer med søvnproblemer. Det kan være en hæmmende del af hverdagen, da det er super frustrerende, når du ikke kan falde i søvn om natten. For at komme de søvnløse nætter til livs, bør du finde en seng, som passer til dine behov. Det er vigtigt at du har høj komfort, så du har de bedste vilkår for en god nattesøvn. Du kan blandt andet undersøge en elevationssenge test, hvis du leder efter den bedste elevationsseng på markedet. To grunde til søvnløshed kan blandt andet være en dårlig døgnrytme eller tankemylder.

Dårlig døgnrytme

En dårlig døgnrytme kan medvirke til dårlig søvn. Især hvis du går sent i seng, men har gøremål tidligt dagen efter, så når du ikke at få sovet nok timer. Du har måske hørt folk sige, at du mindst skal have omkring otte timers søvn om natten. Hvis du ikke får din søvn, så kan kroppen desværre heller ikke fungere optimalt. Så hvis du har en dårlig døgnrytme, har du en god grund til at forsøge at omvende den igen. Hvis du er vant til at gå sent i seng, og derfor også stå sent op, kan du omvende din dårlige døgnrytme ved, at bide i det sure æble, at tvinge dig selv op ved hjælp af en alarm. Det kan være hårdt de første dage, men kroppen bliver hurtigt vant til, at den skal op og igang. Har du haft en hel dag i naturen, måske på motorcyklen, vil du helt sikkert også have godt af en god nattesøvn, så kroppen kan samle kræfter igen.

Tankemylder 

Der kan være mange grunde til, at du har svært ved at falde i søvn om natten. Det behøves ikke nødvendigvis være fordi at du ikke har balance i din hverdag, men hvis du ikke har balance, kan det nemt føre til søvnløse nætter. Tankemylder kan opstå af mange årsager. Måske er det din økonomi, som du ikke har overblik over, et ustabilt arbejdsliv eller rigtig mange andre personlige ting, du kan gå og gruble over. En god idé kan være, at blive bevidst omkring, hvad det er der starter tankemylderet. Derudover er meget individuelt, hvad du ellers kan gøre ved det. Du kan eksempelvis sætte lidt ekstra tid af til at få samlet tankerne, hvis der altid er fuld fart på din hverdag. Du bør også vide, at det er helt naturligt at bekymre sig. 



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce