Hvorfor er yoga så godt for kroppen?

Hvorfor er yoga så godt for kroppen?

21. apr 2022

Yoga hyldes både i og uden for yogasalene, og med rigtig god grund. Yoga er for mange mennesker blevet en motionsform, som kan dyrkes uanset alder, køn og smidighed. Yoga er nemlig både godt for din krop og dit sind. Det er en ældgammel praksis fra Indien, som man også kan finde tilbage i tiden, for 5000 år siden. Dengang var interessen for yoga kun for en håndfuld mennesker, hvor øvelserne og filosofien om yoga i dag er spredt ud over hele verden. Så hvis yoga kunne være noget for dig, så find din nye yogamåtte her.

Hvad er yoga?

Helt konkret så betyder yoga forening af det individuelle med det universelle. Det betyder altså, at når vi som mennesker har ro og balance, så bliver vi automatisk forenet med vores omgivelser, eller det at arbejde med vores krop og sind, giver overskud til vores omgivelser. De fleste mennesker forbinder ordet yoga med yogaøvelserne, men rent faktisk så er yoga en livsfilosofi. En læren om selve livet. En guideline, som giver os redskaberne til at leve et sundt og positivt liv. En læren om selvindsigt og bevidsthed. Et redskab, som kan hjælpe os med at komme tilbage til vores oprindelige natur, så skaber glade og sunde mennesker. Yoga er en læren om at leve livet her og nu. Det er et redskab til at skabe ro og balance, både i det fysiske, men også i det mentale og sjælelige.

Hvorfor dyrke yoga?

Helt grundlæggende skal du dyrke yoga for at komme i balance, både i det fysiske og det mentale. 70 procent af kroppens udrensninger sker gennem vores åndedræt, og de dybe vejrtrækninger, som bruges i yoga, hjælper dig med at ilte din krop, blod, organer og celler, som bringer energi til hele dit system. Derudover strækker det dine muskler, sener og led, som løsner blokeringer i kroppen og øger din velvære. Du bruger dit mentalitet ved yoga, du øger nemlig din opmærksomhed på åndedrættet. Kombinationen af fysiske stræk og mentalt fokus øger effekten, og hjælper dig med at være til stede i nuet og slippe for mentalt stress. Yoga hjælper dig også med at balancerer dit stofskifte og sætter gang i din fordøjelse, og derfor kan man tabe sig ved at dyrke yoga. 

Yoga har en afstressende virkning, hvad enten du er nybegynder eller øvet, og kan være med til at træne og styrke din kropsbevidsthed, så du slipper stressen. Når yoga mindsker mængden af dine stresshormoner i kroppen, så kan det gavne din sexlyst, nydelse og evne til at få orgasmer. Derudover er yoga også godt for gravide.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce