Kør motorcykel om vinteren

Kør motorcykel om vinteren

15. aug 2018

Langt de fleste pakker motorcykel væk i løbet af efterårs- og vintermånederne, da vejret ikke er til at køre på motorcykel, men det behøver faktisk slet ikke at være sådan. Det er faktisk muligt at køre vejene tynde i løbet af vinteren, uden at det kræver meget ekstra fra dig. Læs mere i indlægget om hvordan du bliver vinterklar på motorcyklen.

Vær dækket på vintervejen

Det er selvfølgelig en del koldere at køre på motorcykel i vintermånederne det er der ingen tvivl om, men det er også noget helt andet at køre rundt i det snedækkede terræn. Det kræver selvfølgelig at du er mere opmærksom på terrænet og vejen end du er vant til fra sommerkørsel.

Det første der skal være styr på, inden du bevæger dig ud på vejen, er din forsikring. Den almindelige motorcykelforsikring dækker oftest fra 1. marts til og med 30. november, og det vil være nødvendigt at få en helårsforsikring, hvis du vil bevæge dig ud på motorcyklen om vinteren. Det vil sikre at både dig og motorcykel er dækket i tilfælde af uheld.

Det handler desuden om at være opmærksom på, at motorcyklen ikke kører lige så godt om vinteren, som den gør om sommeren. Det betyder, at du generelt skal være mere forsigtig i sving og ved høje hastigheder. Det er desuden en god idé, at undgå at kører hvis der er meget is på vejene, så stik lige en finger i jorden og vurder om det er vejr til kørsel, inden du tager ud på landevejen

Gør dig selv og din motorcykel klar til vinterkørsel

Det er, som tidligere beskrevet, langt koldere at kører motorcykel om vinteren, og det kræver at du sørger for at have det varme tøj på. Sørg for at have et varmt halstørklæde, vindtæt tøj og flere lag, da det vil skærme dig mod kulden og sørge for at du får en lækker tur på motorcyklen.

Det handler selvfølgelig ikke kun om tøj og forsikring, men det er også vigtigt at du sørger for at motorcyklen bliver klar til det barske vejr. Det er en god idé at sørge for varme i håndtagene, da kolde hænder og fingre kan påvirke dine styreevner når du er ude på landevejen.

Det vil også være relevant at sørge for at installere end større kåbe, hvis den eksisterende ikke er stor, da det vil hjælpe med at skærme fra sne og vind, som nemt kan påvirke dit udsyn fra motorcyklen. Det er også ekstremt vigtigt at du sørger for at installerer vinterdæk på motorcyklen, da du ellers vil skøjte rundt på vejen i tilfælde af is.

Forkæl dig selv i vinterhalvåret

Det er langt fra alle der er skabt til at køre på motorcykel om vinteren, og det er også derfor at langt største delen pakker deres motorcykel væk i efterårs- og vintermånederne. Du har faktisk mulighed for at forkæle dig selv i vinterhalvåret ved at benytte sæsonleasing, hvor du f.eks. har en Maserati om vinteren, men også kun betaler for den i vinterhalvåret, og så har du selvfølgelig din motorcykel om sommeren.  Maserati leasing behøver selvfølgelig ikke kun være sæsonpræget, men kan også være helårligt, hvis det skulle lokke i stedet. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg