Leasing af motorcykel

Leasing af motorcykel

26. aug 2018

Leasing har i mange år været yderst populært især i bilverdenen, men i de seneste år har leasing af motorcykel også haft en stigende tendens. Flere og flere danskere vælger nemlig, at lease deres motorcykel, da der er en del attraktive fordele ved leasing. Det er generelt dyrere motorcykel, med en markedspris på over 200.000 kr. inklusiv registreringsafgift. der er attraktive når vi snakker leasing. Inden for leasing findes der grundlæggende to typer af leasingkontrakter, hvilke er henholdsvis operationel leasing og finansiel leasing. Den mest anvendte leasingkontrakt inden for motorcykel er finansiel leasing, hvilke i daglig tale går under navnet flexleasing. Flexleasing er specielt kendetegnet ved, at der ikke skal betales den fulde registreringsafgift på én gang, men i stedet skal det betales i små månedlige rater i hele leasingperioden. Hvor meget der skal betales i månedlige rater, er afhængig af motorcyklens alder og markedspris.

Flexleasing afgiftssatser på motorcykler

·      Er motorcyklen over 36 mdr. beregnes ca. 0,5% plus moms pr. måned.

·      Er motorcyklen 3-36 mdr. gammel beregnes ca. 1% plus moms pr. måned.

·      Er motorcyklen 0-3 mdr. gammel beregnes ca. 2% plus moms pr. måned.


Hvad indebærer en finansiel leasingkontrakt?

En finansiel leasingkontrakt minder mest af alt om, at købe en motorcykel selv ved brug af den traditionel bankfinansiering, dog er der nogle væsentlige forskelle. Med en finansiel leasingkontrakt er det i hele leasingperioden, leasingselskabet der har ejendomsretten over motorcyklen, og leasingtager får brugsretten til motorcyklen når leasingkontrakten er underskrevet. Helt lav praksis betyder det, at leasingselskabet ejer bilen i hele leasingperioden, og leasingtager får lov til at bruge den til det aftalte i leasingkontrakten. For at leasingtager kan få brugsretten til en motorcykel, skal leasingtager betale de månedlige leasingydelser i hele leasingperioden, samt en evt. ekstraordinær leasingydelse(engangsydelse). Når leasingperioden er slut skal leasingtager selv, sælge motorcyklen til en tredje part til den restværdi der er angivet i leasingkontrakten.


Fordele ved MC leasing

·      Du skal ikke betale den fulde registreringsafgift på én gang, men i stedet skal den betales i små rater i leasingperioden.

·      På baggrund af leasingtager ikke skal betale den fulde registreringsafgift på én gang, får leasingtager også langt mindre kapitalbinding i en motorcykel end ved traditionel køb.

·      Billigere motorcykel forsikring, da motorcyklen kun skal forsikres for dens værdi uden registreringsafgift.

·      Mulighed for at udskifte motorcyklen hyppigere.

·      Nemmere at sælge motorcyklen, da motorcyklen er uden registreringsafgift og derved nemt kan sælges til en køber uden for Danmark


Ulemper ved MC leasing

·      Du ejer ikke selv motorcyklen, det er leasingselskabet der har ejendomsretten over motorcyklen.

·      I nogle tilfælde er leasing dyrere end at købe en motorcykel på traditionel-vis med bank finansiering.

·      Leasingtager skal selv sælge motorcyklen til en tredje part når leasingperioden er slut.

·      Hvis restværdien ikke er realistisk risikere leasingtager en efterregning på difference imellem restværdien og markedsprisen.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg