Nyt værktøj til at opdage svindel med biler

Nyt værktøj til at opdage svindel med biler

7. apr
Klonede biler er blevet et stigende problem i Danmark og har haft flere økonomiske konsekvenser for bilforhandlere og leasing forhandlere. Det har hidtil været svært for politiet og myndighederne at opspore klonede biler, da det typisk er organiserede kriminelle som står for, at klone biler. Samtidig har Danmark ikke haft direkte adgang til et fælles europæisk register, hvilket også kun har gjort det svære, at stoppe det stigende problem med klonede biler. Dette indlæg vil lægge fokus på det nye værktøj der er kommet for, at afsløre svindel med biler.

Opdag klonede biler
Svindel med biler er som sagt et stigende problem, ikke blot i Danmark men i hele Europa. Svindlerne er blevet mere udspekulerede og sofistikerede for at kunne forblive under radaren. Der er herved kommet et nyt værktøj, som skal gøre det nemmere at opdage svindel med biler. Dette bliver gjort ved hjælp af big data og kunstig intelligens, som kan hjælpe med at opspore mønstre og derved komme med forudsigelser af, hvor stor risiko og sandsynlighed der er for, at den pågældende bil skulle være klonet. Dette er en stor hjælp for leasing forhandler og bilsælgere. Dette værktøj kan dog ikke vise om der hundrede procent er tale om kloning af biler, men det intelligente system kan rent faktisk opspore om bilen har et mistænkeligt mønster og det kan man derved dykke længere ned i og opsnappe en mulig klonet bil. Dette værktøj bruger dataadgang til offentlige servicehistorik, databaser, salsgannounver og skatteinberetninger fra over 29 forskellige lande. Dette data vil som sagt blive brugt til at forudse mistænkelige mønstre, som kan gå hen og forudse klonede biler. 

Hvorfor er klonede biler et stort problem?
Klonede biler er et stort problem, da det i bund og grund er ulovligt, grundet der er tale om svindel med biler samt forsikringssvindel. Dette vil altså sige, at stjålne biler, kan klones og derved blive givet et nyt stelnummer end det oprindelige, hvilket gør det umuligt både at finde den stjålne bil, men også at forebygge klonede biler samt svindel. Der er mange penge i det for kriminelle og der er dermed en stor del kriminelle som vælger og beskæftige sig med dette. Det er forholdsvis nemt for kriminelle, at beskæftige sig med den slags kriminalitet, da det næsten kan være umuligt og opspore dem igen. Når en bilejer eller en bilforhandler opdager, at den pågældende bil er klonet, vil den kriminelle allerede være forsvundet. Det største problem som klonede biler medfører er, at bilforhandler og leasing forhandlere typisk kommer til at stå med den økonomiske byrde i sidste ende. En bilforhandler som videresælger en bil til en privat bil ejer, intetanende om at bilen er klonet, vil stå som sidste led i salgsprocessen og dermed vil det være forhandleren som står med den økonomiske byrde. Dette nye værktøj til, at hjælpe med at opspore klonede biler er derfor et essentiel værktøj, som kan spare en masse forhandlere rigtig mange penge og derved mindske dette stigende problem.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x