Nyttig information om elpriser

Nyttig information om elpriser

1. jun

Dette indlæg er sponsoreret


I Danmark eksisterer der mere end 45 forskellige elselskaber, og prisen på el hos de forskellige elselskaber varierer meget afhængig af, hvor du bor. Her er det blandt andet geografiske forhold, skatter, forbrug og afgifter på strøm, der har indflydelse på elpriser. Hvis du står i den situation, hvor du skal vælge et nyt elselskab, kan der være god grund til at læse med her. 

Forskel på elpriser mellem Vest- og Østdanmark 

Der er forskel på elpriserne mellem Vest- og Østdanmark. Årsagen til dette er blandt andet, at der forekommer nogle begrænsninger i kabelforbindelserne mellem Øst- og Vestdanmark. Din el bliver transporteret via kabelforbindelserne, og når der forekommer forhindringer i disse forbindelser, vil det automatisk medføre, at din el bliver dyrere. Det forholder sig sådan, at elpriserne generelt er dyrere øst for storebælt, hvilket blandt andet kan forklares ved, at der er flere vindmøller vest for storebælt. Nogle gange er det ikke muligt at transportere el via kabelforbindelserne, og derfor bliver priserne på el automatisk dyrere øst for storebælt. 

Hvad skal du tage højde for, når du skal vælge dit nye elselskab?

Der forekommer en række faktorer, som du bør overveje, når du skal bestemme dig for, hvilket elselskab du skal vælge. Som følge af, at der eksisterer så mange forskellige elselskaber i Danmark, forekommer der naturligvis stor konkurrence mellem de forskellige selskaber. Dette medfører, at elselskaberne forsøger at fange kunder ved at gøre sig attraktive, og derfor skræddersyer de fordelagtige introduktionstilbud, som de håber på at kunne fange dig med. Du kan derfor med fordel undersøge, hvad prisen på det pågældende abonnement er efterfølgende, når introduktionstilbuddet udløber. Derudover bør du altid undersøge, hvilken bindingsperiode du hæfter dig på. Slutteligt skal du være opmærksom på, at du hurtigt kan blive lokket med hurtige her og nu tilbud, som de dygtige og erfarne marketingmedarbejdere skildrer med.  

Oversigt over de forskellige elselskaber 

Idet der eksisterer så mange elselskaber på markedet, kan det være en rodet jungle at finde rundt i. Hvis du klikker ind på billig-strom.dk, kan du se en oversigt over de forskellige elselskaber, som findes i Danmark. 


Generelt set er det udbud og efterspørgsel, der har indflydelse på elpriserne, og derfor vil prisen typisk falde om natten og om aftenen, hvor efterspørgslen naturligvis ikke er ret stor, eftersom de fleste sover og derfor ikke forbruger særlig meget strøm. Derudover afhænger prisen på el også af vindforhold, idet disse har indflydelse på, hvorvidt vindmøllerne kan dreje rundt og producere el. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x