Omregistrering af motorcykel

Omregistrering af motorcykel

26. maj 2019
Har du købt eller solgt en brugt motorcykel, skal den omregistreres, når den skifter ejer. Motorcykler skal omregistreres lige så vel som biler og andre køretøjer med nummerplader skal, og det foregår på samme vis. Hvis du har prøvet at omregistrere en bil, ved du måske, hvordan det skal gøres. Det er vigtigt, at omregistrering af en motorcykel foregår hurtigt, da det ellers kan blive en dyr fornøjelse for sælgeren, som stadig har ansvaret og er ejer af motorcyklen. Det kan lyde kompliceret at omregistrere en motorcykel, men det er egentlig rimelig nemt og til at gå til, hvis bare du sætter dig lidt ind i proceduren først. Hos NEMbilhandel kan du læse mere om omregistrering: https://nembilhandel.dk/omregistrering-hos-skat. 

Omregistrering af motorcykel online 
Den mest almindelig måde at omregistrere en motorcykel på er online via SKATs hjemmeside. Det er den mest brugte metode i dag, og det er sågar også den billigste måde at omregistrere en motorcykel på. Hvis du vil spare nogle penge og har mod på at gøre det hjemmefra online, skal du altså gøre det via SKAT.dk. Når du skal omregistrere en motorcykel online, skal du bruge dit NemID til at godkende omregistreringen af det pågældende køretøj. Det er desuden køber, der har ansvaret for at få motorcyklen omregistreret. For at dette bliver gjort, kan det passende gøres, lige når handlen af den brugte motorcykel har fundet afsted. En omregistrering via SKATs hjemmeside kan gøres i blot syv trin, hvor du bliver grundigt guidet igennem. SKAT fortæller dig skridt for skridt, hvilke oplysninger du skal opgive, og til sidst skal du godkende omregistreringen og betale 340 kroner, som det koster at få den omregistreret. 

Omregistrering offline 
Hvis du ikke har lyst til at udføre omregistreringen af din nye motorcykel online, kan det selvfølgelig også lade sig gøre offline. Du kan foretage en omregistrering offline på to forskellige måder. Det er lidt dyrere at få det gjort offline, end det er online, men hvis det er det, du er mest tryg ved, skal du gøre det. Du kan tage hen til et af SKATs motorcentre, hvor du kan omregistrere din motorcykel. Her får du alt den hjælp, du har brug for, men du betaler også for den personlige betjening, da det ikke er dig selv, der foretager selve omregistreringen, ligesom du gør online. Udover at møde op på et af SKATs kun fire motorcentre i Danmark kan du også få din motorcykel omregistreret hos en nummerpladeoperatør, som er en synshal eller en forhandler, der kan hjælpe dig med omregistreringen af motorcyklen. Det også en dyrere metode end den online, da det koster 380 kroner plus et gebyr for den personlige betjening. Det er dermed billigere at foretage omregistreringen online, men hvis du ikke er tryg ved det, skal du bare gøre det offline. 

Omregistrering er vigtigt 
Det er rigtig vigtigt, at du får omregistreret den motorcykel, du lige har købt. Du skal omregistrere din motorcykel, fordi det er vigtigt, at alle køretøjer er registreret hos den rigtige ejer. Når du ejer et køretøj og en motorcykel er der en række udgifter og afgifter forbundet hermed, og disse skal opkræves hos den rette person. Det kan sågar blive en dyr fornøjelse for sælgeren af motorcyklen, hvis ikke den bliver omregistreret og skifter ejer ved et køb. Det er vigtigt for, at sælger ikke bliver ved med at stå registreret som ejer og skal betale afgifter og så videre. Det er også vigtigt, hvis der skulle ske noget, at det er den rette ejer, der står registreret som ejer af motorcyklen. 

Tjek motorcyklen inden du køber 
Inden du køber en brugt motorcykel og omregistrere den, er det en god ide at lave et lille baggrundstjek på den og ejeren af den. Alle køretøjer med en nummerplade kan slås op, og her kan du blandt andet få adgang til synsrapporter, hvor du kan se, om der tidligere har været noget med motorcyklen, der kan gøre, at du ikke ønsker at købe den. Langt de fleste sælgere af brugte køretøjer er troværdige, men der findes desværre nogle, som vil skjule visse oplysninger, for at få køretøjet til at fremstå bedre end det er. Det kan du undgå at ryge i, hvis du tjekker motorcyklen ved brug af dens nummerplade eller registreringsnummer. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


KasperHolm
KasperHolm (Kommerciel blogger)
Oprettet 12. nov 2019
KasperHolm
KasperHolm (Kommerciel blogger)
Oprettet 30. okt 2019
x