Sådan ender du med den rigtige motorcykelforsikring

Sådan ender du med den rigtige motorcykelforsikring

17. dec 2018

Lige såvel som din bil, dit hjem og andre sager skal forsikres, skal din motorcykel det også. Uanset om du er en af de motorcyklister, der kun lufter motorcyklen i det rolige og gode vejr, eller om du er en af dem, der bruger motorcyklen på dagligt plan og presser den til det yderste, bør du som minimum anskaffe dig en ansvarsforsikring til denne. Hvordan du ellers skal forsikre din motorcykel, kan du læse mere om her i det følgende. Der er nemlig mange forskellige ting, som du bør tage højde for.


Find den forsikring der passer dig

Når du skal vælge en motorcykelforsikring, er der tre forskellige muligheder: Ansvarsforsikring, fuld kasko og delkasko. Ansvarsforsikringen er lovpligtig, og derfor skal du tegne sådan en på din motorcykel uanset hvad, men de andre to er valgfrie. Derfor er det helt og aldeles op til dig at vurdere, hvad du finder mest nyttig for dig og din kørsel. Når du vælger forsikring, skal du huske, at det ikke er alle forsikringer og forsikringsudbydere, der dækker det samme - selvom de går under samme navn. Derfor bør du læse grundigt op på de forskellige forsikringer, som du står og overvejer.

Ansvarsforsikringen er lovpligtig, fordi den dækker de skader, du som fører eventuelt pådrager andre. Dette er altid en risiko, uanset hvor dygtig en motorcyklist du er. Vælger du en delkasko, er ansvarsforsikringen også med, men hvad der yderligere er inkluderet, kommer an på den pågældende udbyder. Som regel er det sådan noget som brand og tyveri, der bliver dækket. Den fulde kasko dækker både det samme som ansvarsforsikring og delkasko, men med en fuld kasko vil de skader, der sker på din egen motorcykel også kunne dækkes. Ligesom med delkasko er der også nogle ting ved en fuld kasko, som udbyderen bestemmer.

Selvom der er nogle forsikringer fra forskellige udbydere, der dækker det samme, er det ikke sikkert, at de prismæssigt er ens. Derfor er det en god ide at sammenligne de forskellige forsikringer, så du ender med den motorcykelforsikring, der passer bedst til dine behov og budget. Du kan blandt andet finde en god motorcykelforsikring hos Ecomia.


Lyt til andre motorcyklister

Det er ikke nogen dum ide at spørge andre motorcyklister til råds, når du skal vælge den bedste forsikring. Du får nemlig altid de bedste råd fra de motorcyklister, der har mere erfaring end dig. De ved nemlig, hvad de taler om. Spørg gerne flere forskellige, så du får forskellige perspektiver på sagen.

Hvis du ikke lige kender nogen, der kører motorcykel, som du kan spørge til råds, kan du med fordel ty til internettet. Her findes der et utal af brugbare diskussioner, når det kommer til blandt andet motorcykelforsikringer. Du kan læse, hvad andre tænker på https://www.motorcykelgalleri.dk/forum/generel-diskussion/391841-billig_mc_forsikring__

Uanset hvad andre siger, er det dog i sidste ende op til dig, hvilken forsikring det er, at du vil have til din motorcykel. Så lyt til de gode råd, men husk at det er dig, der tager den endelige beslutning.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x