Sådan vasker du din MC

Sådan vasker du din MC

3. sep 2019

Sæsonstarten er lige om hjørnet og de fleste, der har en motorcykel kan allerede mærke vejbanerne kalde på dem. Der er mange kilometer, der mangler at blive lagt ned og nye ruter, der skal opdages på to hjul. En motor, også kaldet en kraftmaskine, skal bruges og ikke samle støv mere end højest nødvendigt! Kræfterne skal udnyttes, men inden hjelmen spændes fast, er der en fornuftens stemme, der burde synge klart og tydeligt i øregangen: vedligeholdelse og en grundig vask af kværnen! Den bevarer lettere sin værdi og er væsentligt nemmere af vedligeholde i fremtiden. 

 

Kedelig start, glædeligt resultat

Det er sjældent særlig sjovt at male en hvid væg hvid igen. Men efter nogen tid er væggen blevet gullig og den hvide, nye farve ville pynte. Starten er kedelig, og man når at fortryde et par gange, mens man står med penslerne. Og dog, stille og roligt kan man se forandringen. For hvert strøg man tager, bliver væggen flottere. Det er det samme med den grundige rengøring af motorcyklen. Og jo længere man kommer med rengøringen, jo tættere er man på at komme ud på landevejene! 

 

Ritualet

Processen, når mn vasker en motorcykel, er som et ritual. Man skal gøre tingene i den rigtige rækkefølge og med de rette remedier. For at få støv væk fra lakken, så start med at finde haveslangen frem og giv kværnen en ordentlig skyller. Herefter finder man svampe og børster, en balje med lunkent vand og et snapseglas fyldt med autoshampoo. Kom så ind i krogene ved motoren, omkring støddæmperne og hjulene. Vær særligt opmærksom på bremsestøv omkring bremsecaliperne og på hjulets nav. Omkring kædehjul, svinggaffel og støddæmpere sidder der ofte rester af kædefedt. 


Dette skal løsnes, gerne ved hjælp af en form for rensemiddel. Hvis kædefedtet ikke vil give sig, kan man prøve med lidt petroleum på en klud. Hold petroleummen væk fra hjulene, da disse bliver enormt glatte af det! Find herefter en frisk balje lunkent vand med autoshampoo i og en natursvamp, og giv lakken en grundig tur. Alle andre svampe end natursvampen risikerer at ridse lakken. 

Når alt er vasket, skal haveslangen endnu engang i brug. Få alle rester af rensemiddel skyllet væk, men sørg for at være forsigtig. En hård stråle kan skade motorcyklen, blæse lakken af stellet eller knække en kølerribbe. Tør herefter motorcyklen af med en vaskeskind. 

 

Ritualets afslutning

For at gøre lakkens overflade blank og glat, skal motorcyklen have en gang voks. Denne skal påføres med en fugtet bomuldsklud eller en svamp. Tør straks efter med en tør klud i samme bløde cirkelbevægelser, som da voksen blev påført. Herefter skal kværnen blive i skyggen og tørre i et par timer. De afsluttende skridt er en byge af silikone, der skal sprayes ud over motorcyklen, en omgang kædespray til kæden og fedt til bremseskiverne. 

Vær opmærksom på, at hvis der mange reservedele til motorcyklen, er de at finde på dette websted autodoc.dk. Nu er der ikke andet tilbage end at få udnyttet motorcyklens kræfter på de mange kendte og ukendte landeveje. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x