Sikkerhed og god søvn hænger sammen

Sikkerhed og god søvn hænger sammen

31. maj 2022

De fleste erfarne motorcyklister ved, at en vågen og opmærksom motorcyklist er en bedre motorcyklist end en søvnig og uopmærksom en. Sikkerhed er den vigtigste faktor, når man som motorcyklist kører ude i trafikken. Størstedelen af uheld på motorcykel skyldes menneskelige fejl og uopmærksomhed. Ligesom risikoen for færdselsuheld er særlig stor for den mindre rutinerede og erfarne motorcyklister. Derfor bør man som motorcyklist altid huske, dels at være udhvilet, så man ikke laver dumme fejl og også at være opmærksom, når man er på tur. Derfor er en god nats søvn selvfølgelig essentiel for at man kan være udhvilet. Gode senge giver god søvn, sørg derfor for, at have en seng, hvor du ved, at du vågner op frisk og veludhvilet.

Hav udstyret i orden

Når foråret og sommeren sætter ind, kender de fleste motorcyklister til længslen efter igen at komme ud at køre på motorcyklen. At mærke suset og friheden. Har du allerede en af de gode senge, hvor du ved, at du vågner udhvilet op, kan du sætte flueben ved denne. Den næste vigtige faktor er dit udstyr. Det skal ses efter i sømmene. Er din hjelm intakt, og ikke har været udsat for stød i den seneste sæson, så er den good to go igen i år. Herudover skal du tjekke dit motorcykeltøj. Først og fremmest er det vigtigt, at du tjekker, at alle beskyttelsesskjold i knæ, hofter, ryg og albuer også er intakte. Er de ikke det, yder de ingen beskyttelse, og du skal have nye dele inden du kan komme ud at køre sikkert. Din motorcykel er selvfølgelig tip top, for den har du brugt hele vinteren på at nurse og sætte i stand, så den er køreklar på den første frost- og saltfri dag i foråret.

Går turen til udlandet?

Når du ved, at du har styr på tjeklisten med god søvn i gode senge, motorcykeltøjet og hjelm og støvler er tjekket, så er du klar til at tage afsted. Uanset destination, om det er korte ture rundt omkring i det danske land eller en længere tur ad den tyske motorvej, så er det en god vished at have, at sikkerheden er så optimal som muligt. Husk at tjekke reglerne i andre lande, hvis turen går ud over landets grænser. I Tyskland og andre lande syd for den danske grænse kan du finde hostels for ligesindede motorcyklister. Nogle af dem er endda gratis. Her kan du bestille ophold  under dine mellemlandinger, når du trænger til hvile. Det er fine steder i god kvalitet med gode senge, morgenmad og ligesindede at snakke med. Nyd din første tur, og husk at passe på dig selv.og andre.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce