Sommerråd til bikeren

Sommerråd til bikeren

14. mar 2018

Det er blevet højsommer, og de næste tre måneder kommer for manges vedkommende til at foregå med rigtig mange timer på motorcyklen. Derfor stiller vi nu skarpt på, hvad du skal være opmærksom på, så du får mest muligt ud af din maskine i de allerbedste måneder at køre på motorcykel: juni, juli, august og september.  

Det er her, langt de fleste nyder at køre rundt på motorcyklen, fordi temperaturerne er lidt højere, og følelsen derfor nok i mange tilfælde lige bliver lidt bedre. Når sommeren er forbi, er det dog også vigtigt at blive klar til andre årstider, hvis man også ynder er køre her. Her er det eksempelvis vigtigt at få skiftet til vinterdæk, så man har sikkerheden under sig helt i orden.


Få tilbud på dine dæk  


Når man skal optimere sommeroplevelsen og køreglæden på en motorcykel, er det ofte dæk, man kigger på som noget af det første. Her skal kvaliteten være bedst mulig, så man slipper for forringet bremselængde eller andre negative konsekvenser af dårlige dæk.

Når man vælger dæk, går man selvfølgelig først og fremmest ind og vælger de helt grundlæggende ting, som skal passe. Det er sådan noget som størrelse og type, så man får noget, som passer til motorcyklen. Herefter kan man specifikt gå ind at kigge på, hvilke kvaliteter de enkelte dæk har. 

Eksempelvis vælger nogle at anskaffe sig offroad-dæk, hvilket naturligvis egner sig bedst til bestemte former for kørsel, mens andre vælger de mere klassiske, som passer til standard veje. Når du skal vælge dæk, bør du eksempelvis gå ind at overveje, hvad din motorcykel betyder for dig. Er det blot en måde at komme fra A til B, så er det måske ikke så afgørende med specielt gode dæk, som hvis du virkelig oplever det som en livsstil, du nyder, hver gang du får lov at gøre det. 


Maskinens type


Går vi et skridt tilbage i perspektivet, kan der også være mange vigtige overvejelser om, hvilken motorcykel man skal have. Nogle skal købe en for første gang, mens andre allerede har en motorcykel og enten skal have den skiftet ud eller have en mere. 

Hvis du er en rigtig livsstilsbiker, så er det måske en soft chopper, du skal kigge efter. Her vil du nok ikke komme til at køre med den helt samme fart, men der vil til gengæld være rig mulighed for at nyde dine ture i meget høj grad. I en sådan model skal du kunne slappe mest muligt af, og du vil sidde ganske afslappet i cyklen sammenlignet med nogle andre modeller. 

Det gælder eksempelvis en touring, som vil være et godt valg, hvis du gerne vil køre en masse rigtig lange ture, hvilket selvfølgelig kunne forenes med konkurrence eller feriekørsel. Her skal du være opmærksom på, at du også kommer til at betale i ret store mængder for maskinen. Det er generelt noget af det dyreste på markedet, men det skyldes også, at man både får en masse fart og komfort på samme tid.  


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce