Sovemasker som udstyr

Sovemasker som udstyr

4. okt 2018
Der findes mange forskellige former for udstyr til motorcyklen på markedet i dag. Som enhver entusiast er bekendt med, kommer en motorcykel sjældent alene. Det vil sige, anskaffelsen af motorcyklen i sig selv er blot ét skridt henimod den oplevelse, som selve turen på motorcyklen tilvejebringer. Det skal i denne omgang handle om en i motorcykelregi forholdsvis uortodoks genstand:  en sovemaske.
 
Naturligvis er der er ikke tale om, at du skal erstatte din hjelm med en maske, hvilket trods ville være at gå over stregen. Snarere skal sovemasker ses som et, om ikke andet, interessant supplement til dit øvrige udstyr. Dette er fordi, som så meget andet, at det på indirekte vis kan forøge ikke blot din køreglæde, men også din sikkerhed. Læs mere nedenfor.

Sovemasker giver god søvn på dine lange rejser
Sovemasker kan for nemhedens skyld betragtes som et remedie, der på sæt og vis er med til at øge din trafiksikkerhed. Dette gør den, på en ganske åbenlys vis, ved at facilitere din søvn, og dermed i videre udstrækning din hvile. At færdes via motorcykel kan fremkalde en vældig adrenalinrus, og dermed skærpes dine sanser og din generelle iagttagelsesevne betragteligt, når du er begunstiget heraf. Det er dog ligeledes sandt, at ikke blot hastigheden, men også den til tider særprægede kropslige positionering på motorcyklen, er umådelig energikrævende.
 
Trætheden i trafikken er derfor noget, som motorcyklister fra tid til anden kan blive nødsaget til at tage bestik af. Afhængig af den pågældende rejse, og de omstændigheder hvorunder trætheden indfinder sig, er der forskellige muligheder åbne for at afhjælpe dette. Søvn, frem for kunstigt inducerede stimulanser via koffeinholdige produkter, vil i fleste tilfælde gavne dig mest. Til dette formål er sovemasken ideel til eksempelvis rastepladser.

Sovemasker findes i forskellige varianter
Det er værd at bemærke i denne sammenhæng, at den enkelte maske kan variere betragteligt, og som i enhver henseende, især for en gear-glad motorcyklist, kan det gavne én i længden at være kræsen. Hvis du derfor sætter som præmis for din brug af sovemaske, at den præcis skal anvendes til de omstændigheder, hvor du har behov for et kort hvil på en rasteplads, så er det værd at kigge nærmere på en sovemaske af 100% silke, som lukker helt tæt om næse og mund.
 
Det væsentlige ved en sådan fuldt afskærmende maske er navnlig, at de forskellige lysindtryk som dine sanser ubevidst registrerer, holdes ude. Dermed, når du efter dit hvil er køreklar, vil du via den komplette mørklægning som masken bevirker, kunne mærke en betragtelig forskel i din årvågenhed. En lille smule empiri til at bakke dette postulat op, kan naturligvis efterprøves af skeptikerne, og forbehold må naturligvis tages for den grad af lysfølsomhed, som varierer fra person til person. Masken kan ydermere suppleres med andre remedier, der kan inducere den fornødne ro på din rejse, eksempelvis i form af velvalgt· musik, lydbøger og deslige. Sovemasken kan derfor, kort fortalt, være et uortodoks komplement til dit udstyr som motorcyklist; i mange tilfælde til stor gavn.
 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg