Tag motorcyklen på ferie

Tag motorcyklen på ferie

12. aug 2018

Det er en fantastisk følelse at kører på motorcykel når vejret er godt, og det er derfor også en kæmpe frihed at have motorcyklen med på ferien. Det er både en lang tur, men også en fantastisk følelse når du kører ned ad de tyske motorveje, til et land hvor det er motorcykel vejr, hver dag. Derfor handler dette blogindlæg om hvordan du kommer godt kørende på din motorcykel når du skal på ferie.

Sørg for at motorcyklen er pakket korrekt

Når turen går sydpå, eller nordpå, er det vigtigt at du sørger for at have styr på nogle ting, og de vigtigste er hvordan du pakker motorcyklen og hvad du pakker til turen. Det vil altid være en god tommelfingerregel at pakke så lidt som muligt, da mere vægt også forringer motorcyklens køreevne. Det er derfor en rigtig god idé at sørge for at pakke lidt mindre tøj, og så sørge for at vaske tøjet på turen i stedet for at pakke bukser, trøjer osv. til hele turen. Det er almindelig fysik, der dikterer at des bredere og højere motorcyklen bliver pakket, des sværere bliver det at håndterer motorcyklen.

Det handler af vigtige årsager om at pakke motorcyklen korrekt, og når du har vurderet hvad der er nødvendigt til turen, og klar gjort det til pakningen, er det vigtigt at du pakker motorcyklen korrekt. Vægtfordelingen har nemlig også stor betydning, for din kontrol, over motorcyklen. Det er derfor en god idé at sørge for at de tungeste ting er pakket så tæt på motorcyklen som muligt, så de letteste objekter er yderst, da det vil give en bedre vægtfordeling og derved bedre balance.

En tanktaske er yderst praktisk når du skal ud og køre lange ture, så du er sikker på, at du har de mest nødvendige remedier ved hånden. Tanktasken giver dig mulighed for at have kort, kamera, penge og lappegrej lige ved hånden. Med en tanktaske er det lige så vigtigt at sørge for at have de tunge ting nederst, som det er med resten af oppakningen, og så skal den helst ikke pakkes højere end at du stadig kan se instrumentbrættet.

Pas på dig selv og motorcyklen

Når du pakker motorcyklen, og spænder oppakningen fast, er det en god idé at sørge for at lakken på motorcyklen, er beskyttet med folie eller andet der kan afhjælpe ridser. Det er ikke ferien værd, hvis du kommer hjem med en ødelagt lak, så sørg for at pak motorcyklen så der ikke opstår problemer med oppakningen.

Den øgede vægt på motorcyklen kan gøre den tung at håndterer og balancerer og det ses ofte at mange motorcykler lider under manglende balance på turen og kommer hjem med skavanker. Alene grundet skader på motorcyklen er det en god idé at vurderer om det kunne være relevant at have styrknopper installeret mens turen går udenlands.

Den øgede vægt som motorcyklen påføres, betyder at lufttrykket i dækkene skal justeres så det matcher til motorcyklens vægt. Justeres lufttrykket ikke til motorcyklens vægt, vil du opleve at motorcyklen kan være svær at kontrollerer ved høje hastigheder og i sving. Desuden er det vigtigt at du sørger for at have medregnet reservedele som sikringer, tændrør og lyspærer til motorcyklen med i vægten, da du vil være nødsaget til at pakke disse udover dine ferieting.

Tjek motorcyklen inden afgang

Når turen går afsted, bør du også tjekke hvordan vejrudsigten ser ud, så du har mulighed for at forberede dig på regn, ved at pakke dine ting i plastikposer. Det er dog ikke kun vejret, der skal tjekkes, men også selve motorcyklen. Sørg for at tjekke hvordan dækket ser ud, det er måske på tide med et dækskifte, men sørg også for at tjekke ting som kædekittet, bremseklodser, signallys og diverse væsker på motorcyklen. Det kan være dyrt at komme afsted på motorcykelferie, hvis det er første tur, da du skal bruge mange ting, som selvfølgelig kan bruges flere gange på flere ferier, men hvis du mangler et lån til at komme i gang, kan du læse mere på LendMe


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg