Tag på den ultimative motorcykelferie i USA

Tag på den ultimative motorcykelferie i USA

28. jul 2019

For mange er det den ultimative drøm at rejse til USA, hoppe op på en kæmpestor Harley, og køre mod solnedgangen i de store åbne områder. Sådan en tur kan du sagtens komme på, og der arrangeres motorcykelture mange forskellige steder i USA. Det er ganske vidst ikke helt billigt, men du kan være sikker på, at du får en ”once in a lifetime” oplevelse.

Highway 1 i Californien

Highway 1 i Californien er kendt af mange motorcyklister, som en meget populær rute, hvor du kommer igennem storslået natur, øde landområder og en af USA’s mest ikoniske byer – Las Vegas. Det er faktisk i Las Vegas turen starter, og når du sætter dig op på cyklen her, venter der en masse kilometer, før du kan stige af i Los Angeles. Inden du når så langt, skal du bl.a. igennem Death Valley, Yosemite nationalpark og over Golden Gate Bridge til San Fransisco.

Start i Las Vegas

Turen starter I Las Vegas, som de fleste danskere bedst kender fra film som 21, Heat og Rainman, og det kan kraftigt anbefales at bruge en dag til sightseeing, inden turen for alvor starter. Las Vegas er en fantastisk by, der praktisk talt ligger midt i ørkenen. På trods af at byens historie kun går tilbage til 1905, har den mere end 2 mill. indbyggere, og i flg. Wikipedia flytter der hver måned 5000 mennesker mere til byen. En af de største attraktioner i Las Vegas er byens hovedgade Las Vegas Strip, ofte bare kaldet ”The Strip”. Her finder du det ene storslåede hotel og kasino efter det andet, og utallige tilbud inden for underholdningsbranchen. Hvis du får tid, skal du også besøge det berømte Las Vegas skilt, Grand Canyon og Hoover Dam.

Death Valley – Varm, men fantastisk på motorcykel

Fra Las Vegas går turen mod Death Valley, der ligesom Las Vegas er kendt fra utallige film og bøger. Death Valley ligger i Mojaveørkenen, dalen er ca. 225 km. lang, og de lange lige veje indbyder nærmest til at cruise igennem på motorcykel. Det er dog ikke her, man har brug for at cyklen går i stå, for der er ekstremt varmt. I juli 1913 blev verdens højeste temperatur nogensinde målt i Death Valley, og her var temperaturen oppe på hele 56,7 grader. På trods af varmen er turen gennem Death Valley en storslået oplevelse, og landskabet er fuldkommen fantastisk og meget specielt.

Yosemite – USA’s flotteste nationalpark

Fra Death Valley går turen videre mod Yosemite, der er USA’s måske flotteste nationalpark. Yosemite National Park ligger i Sierra Nevada bjergkæden, og strækker sig over et kæmpe område på mere end 3.000 km². Over 4 mill. mennesker besøger parken hvert år, og når først man har været der, forstår man hvorfor. Som en slående kontrast til Death Valley, byder Yosemite på smukke vandfald, høje bjerge, store flotte prærieområder, kæmpe træer og bjergsøer. Foruden det spektakulære landskab er der også et rigt dyreliv i nationalparken. Hvis du er heldig (eller uheldig) kan du møde sorte bjørne, men der er også mere fredelige dyr som pungrotter, hjorte, hyæner og et rigt fugleliv.

San Fransisco og Golden Gate Bridge

Efter turen gennem Yosemite National Park, går ruten videre mod San Fransisco. Inden du når San Fransisco får du testet dine evner som motorcyklist på State Route 49. Her er der en masse lækre hårnålesving, som enhver motorcykelentusiast vil elske at køre igennem. Herefter går turen videre, og det bliver tid til at krydse en af verdens mest berømte broer, nemlig Golden Gate Bridge. Hvis tiden tillader det, så tag et stop i San Fransisco og nyd Golden Gate Bridge endnu en gang. Du kan også opleve de kendte stejle og bakkede gader du kender fra TV, fængselsøen Alcatraz og Golden Gate Park.

Monterey, Pismo Beach og Los Angeles

Efter smukke San Fransisco går turen ned langs kysten igennem Monterey, videre til Pismo Beach for at slutte i Los Angeles – Medmindre du altså vælger at køre helt tilbage til udgangspunktet i Las Vegas. Jeg håber du får mulighed for at besøge Californien og køre på Highway 1. Der er ikke mange oplevelser der slår et Harley-cruise i USA – God tur.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


KasperHolm
KasperHolm (Kommerciel blogger)
Oprettet 27. feb
x