Tre råd til at blive mere miljøbevidst i husstanden

Tre råd til at blive mere miljøbevidst i husstanden

28. aug 2019

Dette er sponsoreret indhold 

Rigtig mange danskere ønsker at være mere og mere bæredygtige i deres levevis. Dette skyldes den stigende opmærksomhed, som der er, på den måde vores miljø har det, og den måde som vi behandler vores klode på. Det er nemlig et stort problem for os alle sammen, at vores miljø er utrolig skadet, og at vi ikke har gjort særlig meget ved det før nu. Derfor er det også en rigtig god bevægelse at begynde at gøre sin husstand mere bæredygtig. Men det kan dog være rigtig svært at finde ud af, hvor man skal begynde. Der er nemlig rigtig mange ting, som er skadelige for vores miljø, men det kan være svært at vide, hvad der er vigtigst. Derfor kommer der her nogle gode råd til at gøre sin husstand mere grøn, som ikke kræver det helt store, og som derfor vil kunne gøres af alle danskere. 


Køb økologiske varer når du kan 

En rigtig god idé er at forsøge at købe økologisk, så ofte man kan. Økologi er vigtigt, fordi det betyder noget for den måde, som råvarene er blevet behandlet, og hvordan miljøet omkring og under dyrkningen bliver behandlet. Når man dyrker økologisk, benytter man hverken kunstgødning eller sprøjtemidler. Det vil sige, at man ikke forurener jorden omkring sig, og derfor passer meget bedre vores allesammens jord. Og heldigvis kan man efterhånden få alting økologisk. Det vil sige at flere og flere ting bliver lavet uden, at der forurenes og ødelægges jorden omkring dyrkningen. Blandet kan man nu også få biodynamiske vine, som stadig er af meget høj kvalitet, og er meget velsmagende, men som altså ikke længere er skadelige under dyrkningen af vinen. 


Benyt dig af stop-madspilds muligheder 

Et andet rigtig godt råd til at passe på vores jord, er at undgå madspild. Det vil sige, at du får styr på, hvor meget mad du smider ud om ugen, forsøger at nedsætte dette drastisk. Det er nemlig et kæmpe spild af vores klodes ressourcer, at vi køber meget mere, end vi har brug for. Et godt råd er at lave en madplan. Det vil sige, at du skriver ned, hvad du skal have at spise i løbet af ugen, og derfor kun køber det nødvendige ind. På den måde undgår man at købe for meget, og derfor at skulle smide meget af maden ud, fordi den er blevet for dårlig, før man har noget at spise den. Udover madplaner, findes der også mange stop-madspilds muligheder både i supermarkeder, hvor madens pris sættes ned, når den er ved at blive for gammel. Også appen too-good-to-go arbejder for at stoppe madspild, ved at sætte prisen ned på alt det mad der er til overs i både supermarkeder, restauranter og bagere. 


Køb genbrug og hold “købestop” 

Det sidste råd, er at sørge for at nedsætte sit forbrug helt generelt. Det vil sige, at man køber det man har brug for, og ikke alt det man bare gerne vil have. Det kan man gøre ved at købe genbrug, så man i det mindste ikke køber nyproduceret tøj, eller man kan lave købestop nogle gange om året, hvor man ikke må købe nyt. 

 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce