Tre tips til at gøre bilen sommerklar

Tre tips til at gøre bilen sommerklar

12. mar 2018

Selvom det endnu er koldt, og der ligger sne derude, så nærmer sommeren sig med hastige skridt. Uanset om du kun skal køre på de danske landeveje denne sommer eller tager bilen med på ferien sydpå, er det vigtigt, at du er sikker på, at din bil er helt klar til afgang. Her er tre enkle tips til, hvordan du simpelt kan gøre din bil sommerklar.

Rengøring indvendigt og udvendigt


Et oplagt sted at starte er at gøre din bil ren og vaske vinterens slitage væk. Start indvendigt, hvor du støvsuger bilen grundigt, både gulv, sæder og tør evt. en klud hen over det støvede kontrolpanel. Start nedefra og op, så støvet ikke ryger lige tilbage, hvor det kom fra!

 

Derefter går du i gang udvendigt. Start med at give hele bilen en grundig spuling med en vandslange. Tag så en svamp, og vask bilen med sæbevand i store cirkelbevægelser. Sørg for at komme godt rundt i alle hjørner og sprækker. Især vinduer og spejle har godt af en ordentlig omgang. Til sidst spules hele bilen en gang til med vandslangen. Når bilen er vasket og tør, kan du smøre hængslerne med olie og polere bilen, og så er din bil ren og skinnende på ny!

Skift til sommerdæk


Der er i Danmark ikke lovkrav om at skifte til sommerdæk, men som regel. når temperaturen når over de 5-7 grader, eller når der ikke længere er risiko for glat føre (omkring henne i april), er det tid til at finde sommerdækkene frem fra garagen. Læs mere og find sommerdæk her.

 

Sørg også for at dine sommerdæk ikke rt opslidte og at mønsterdybden er mindst 1,6 mm, som er den mindst tilladte mønsterdybde på dæk i Danmark.

 

Lufttrykket skal også være i orden, da din bil ellers ikke har det optimale vejgreb. Det kan også blive dyrt for din økonomi i længden, da dit benzinforbrug kan blive 2-3 % højere, hvis dit dæktryk er bare 0,5 bar for lav! Trykket er typisk forskelligt fra bil til bil, men du kan tjekke bilfabrikanternes anvisninger, som oftest står i venstre dørside.

Køler-, sprinkler- og bremsevæske


Hvis du ikke har gjort det i løbet af vinteren, kan det være en god måde at gøre bilen klar til sommeren ved at tjekke og opfylde køler-, sprinklervæske og bremsevæske. Det er nemt både at tjekke og opfylde køler- og sprinklervæske. Du kan aflæse beholderne i bilens motorrum under kølerhjelmen. Sprinklervæskeniveauet skal være tilpas, og kølervæskeniveauet skal være mellem minimum om maksimum.

 

Sørg for, at begge væsker er fyldt op, så du kan vaske forruden med vinduesviskerne, hvis du skulle få brug for det under din køretur, og således bilen kan køle sig selv af i den varme sommersol.

 

Hvis bremsevæsken trænger til en opfyldning, er det bedst at gå til en professionel, som kan sørge for, at det går rigtigt til, og at der ikke er noget i vejen med bremserne. Du er nu klar til afgang både mod Sydens Sol eller de danske landskaber! Husk solbriller og solcreme, og kør forsigtigt!


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg