Vælg den rette motorcykelhjelm

Vælg den rette motorcykelhjelm

8. jul 2018

Færdes man på motorcykel, er man nok allerede klar over vigtigheden af en god styrthjelm. Ikke nok med at det er et lovkrav at køre med hjelm, den kan også være med til at redde liv, hvis uheldet er ude.

Derfor er det utroligt vigtigt, at man vælger den rette motorcykel hjelm, når man skal ud og køre. Der findes dog en masse ting, man skal være opmærksom på, når man skal købe en styrthjelm.


Find den hjelm der passer dig bedst

Der findes utallige forskellige modeller og størrelser af motorcykel hjelme, som man kan vælge imellem. Det er rigtig vigtigt at vælge den model der passer lige netop din hovedform bedst, så den sidder som den skal, og beskytter optimalt.

Motorcykelhjelme har forskellige størrelser, og det kan være lidt svært lige at gennemskue, hvilken størrelse man skal have. Det kan man dog finde ud af ved at måle hovedet fra midt på panden og hele vejen rundt. Her kan man se hvor mange centimeter, man måler rundt om hovedet.

Måler man for eksempel 59 centimeter, skal man gå efter den størrelse der hedder 59-60, svarende til en størrelse large. Dog er alle menneskers hovedformer meget forskellige, og selvom man er målt til en bestemt størrelse, er det vigtigt stadig at prøve hjelmen på, så man får en bedre fornemmelse af pasformen.

Hjelmen skal sidde godt til omkring hovedet, og det er helt normalt, hvis den strammer lidt i starten. Det må den gerne, da den tilpasser sig hovedet en smule efter brug. Dog må den ikke presse for meget på panden, da polstringen her ikke er særlig tyk, og derfor ikke vil give sig særlig meget. Det bedste man kan gøre, er at prøve forskellige hjelme i en fysisk butik, for at finde den model og pasform der passer bedst.

Sådan vælger du den rette model

Der findes også forskellige modeller af styrthjelme. Fullface hjelme er hjelme der dækker hele ansigtet, og giver derfor den bedste beskyttelse. Flip-up hjelme derimod er hjelme, hvor frontpartiet på hjelmen kan vippes op, så man kan mærke vinden i ansigtet under kørslen. De er også nemme at tage af og på, og så kommer de selvfølgelig i mange forskellige farver og størrelser.

Disse hjelme er meget populære, og de er klart den mest eftertragtede model. Der findes også pilothjelme, hvor hele frontpartiet er åbent. Denne model minder og hjelme fra 70’erne og 80’erne, og er bedst til brug under lavere hastigheder.  

Kører man på motorcyklen til daglig, er en flip-up hjelm et godt sted at starte. Disse hjelme passer til langt de fleste, og har ofte en rigtig god pasform. De er også behagelige at have på under kørslen, og sikkerheden er kendt for at være i top. Det er selvfølgelig vigtigt, at man vælger en model, som man kan bruge i alle slags vejr og under alle forhold. Desuden er det en fordel at kigge efter en hjelm med en pinlock indsats, der gør at hjelmen ikke dugger til og blokere udsynet, mens man kører.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg