{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Støj på ledningsnet på gammel mc

2.312 visninger | Oprettet:

Da jeg skulle have et kombineret omdr & spedometer på cyklen løb jeg ind i støj som forvirrede instrumentet og det viste formeget og hoppede i omdr. Og som el-spasser dur det bare ikke. Jeg har taget signalet fra den ene tændspole. Og scop billedet er fra før med grimme ringninger som forvirrede. Simpel løsning var vejen frem, Første zener diode begrænser amplityden på pulsen så den ikke er så stor, instrumentet er for følsomt det virker jo også ved man bare vikler ledningen om tændkablet, Og anden zener diode fjerner ringninger over 15v, simpelt og det virker.
Opdateret, da instrumentet af og til spassede ud, viste for meget, har jeg lige opdateret konstruktionen lidt, og det virker 112%.
NB, Hvis der er nogle der har problemer men ikke adgang til dele vil jeg godt hjælpe.

Thomas R
Mand | 49 år | Oprettet: 9. aug 2008


Kommentér på:
Støj på ledningsnet på gammel mc
 •   22. jun 2010 da den af og til blev sær når den havde været forbi 9000rpm. Det gør den ikke mere smiley
  Hjælper gerne hvis der er nogle der ikke har adgang til dele..


 •   13. mar 2010 TAK for det. det skal prøves

 •   13. mar 2010 Det virker skam fint Sajmon ellers havde jeg ikke lagt det ind.

  og Allan du har ret, den første 6,2v zenerdiode spærre indtil spændingen er over 6,2v og pulsen til instrumentet bliver derfor 6,2v mindre end før, batteri-spænding minus 6,2v. Den anden leder alt over 15v til stel, da batteriet jo aldrig kommer der op. Begge modstande er for at få det til at virke. Dette virker kun på eftermonterede spedo da originale er bygget til at virke på den pågældende cykel. "Støjen" kommer da spolen generere en modsat rettet puls når tænd pulsen forsvinder og det skaber en høj ringning der forvirre spedo'en. Ja det var nok meget fag snak.
  Kort fortalt: Har du samme problem så prøv dette, det virkerde på mit, og med stor sansynlighed også på dit, og til max 5kr er det en billig løsning på et irreterende problem


 • Sajmon ™
  Sajmon ™ Hjælpe-administrator
  Tilmeldt:
  mar 2004

  Følgere: 280 MC-er: 15 Annoncer: 1 Emner: 125 Svar: 20.640
    13. mar 2010 Det har øjensynligt ikke taget Thomas så længe at finde årsagen til de fleste problemer som folk f.eks har med Koso RX1N instrumentet på gamle cykler.

  Jeg vil se det i praksis, men jeg er ret sikker på det nok skal holde vand. :o)


 •   13. mar 2010 Jeg er elektriker og ikke elektronik-mekaniker, MEN:
  En diode kaldes også en ensretter - dvs den kan kun lede strømmen/spændingen i én retning igennem den og spærer i den anden.
  En zener-diode har samme egenskaber, MEN den har også en spænding pstemplet fx 6,2 volt - det betyder at den spærer så lælnge spændingen er under 6,2 volt og leder, når den er over.
  På skemaet sidder den første på 6,2V ved in. Det betyder at der skal være mindst 6,2 volt for at den åbner og leder strøm til kombi-instrumentet. Alt "støj" under spærrer den for.
  Den sidste zenerdiode åbner ved 15Volt. Dvs alt spænding over 15 volt ledes ned i den 100 kilo-ohms modstand og til stel for at "spise" det overskydende. Den midterste modstand til stel, øhhhh? Jeg TROR den sidder der for at stabilisere ved at lave en lille belastning, så den første zener bedre kan "finde ud af det", men jeg ved det ikke.
  Resultat: Støjen på det første billede, som er på temmelig mange volt og forvirrer, er efter dioderne nu reduceret til kun at ligge fra 6,2 til 15 volt og så funker instrumentet igen.

  Håber det gav lidt mening?

  De sidste detaljer må Thomas selv komme med - jeg er også interresseret - jeg kunne jo lære noget ;o)


 •   13. mar 2010 vil du prøve og forklare det så os der ikke har en el viden måske kunne forstå det det kunne værre en stor hjælp da jeg selv har det problem med mine instrumenter

 •   13. mar 2010 hvad er ikmax ved bg?
  og kan du ikke tegne et vektor diagram til de interesserede


 •   12. mar 2010 Og du har ikke flere probs med tyngdekraft, sinus konkaver og lign??
  Gal det er sort, men fedt hvis det virker for dig smiley


Annonce