{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
957 visninger | Oprettet:

Hvem har ansvaret??? {{forumTopicSubject}}

Hvis jeg nu bestiller en ny mc nu og betaler købesummen, men aftaler med sælger, at han skal opbevare den i forretningen tl foråret - hvem bærer så ansvaret for mc´en? I flg. stk. 1 i loven gør sælger, men i flg. stk. 2 er det måske mig??

Købeloven siger således:

Om faren (risikoen) for salgsgenstanden

§ 17. Sælgeren bærer faren for salgsgenstandens hændelige undergang eller forringelse, indtil levering har fundet sted (jf. §§ 9-11).
Stk. 2. Angår købet en bestemt genstand, som skal hentes af køberen, og er tiden inde, da den ifølge aftalen kan hentes, samt genstanden holdes rede, bærer dog køberen faren og må således betale købesummen, selv om genstanden hændelig er gået til grunde eller forringet.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvem har ansvaret???
  • #1   19. nov 2007 Såfremt du har aftalt og betalt forhandleren for at levere den på et givent sted, så har han ansvaret indtil dette er sket. Stk. 2 er blot hvis det handler om noget du selv skal hente, da skal forhandleren blot holde den klar, og du ville have ansvaret, men sådan er situationen ikke. Har du betalt for levering, så kan du jo også bevise dette, og så burde du have dit på det tørre.

  • #2   19. nov 2007 Hos de fleste forhandlere kan du aftale at den står for hans forsikring indtil den leveres.

    Mht rettens ord er det sikkert ham der skal det under alle omstændigheder men står det i slutsedlen er der ingen tvivl.


  • #3   19. nov 2007 Hvor er det herligt, sådan nogle lovtekster er altid så dejligt entydige og letforståelige.

  • #4   19. nov 2007 Hvis du aftaler med ham at levering først finder sted fx til foråret, så har han ansvaret indtil da, men hvis i fx aftaler at du ejer den nu og frit kan afhente den fra en hvis dato er det dit eget ansvar. Dette er hvis andet ikke er aftalt.

  • #5   19. nov 2007 @ Henrik - du er faktisk inde i en helt forkert bestemmelse.

    Det er fordi du nemlig har lavet en aftale om opbevaring. Og idet du har lavet en aftale om opbevaring så er det forhandleren der er den professionelle og der har ansvaret for at dit køretøj bliver opbevaret på betryggende vis.

    Det vil også sige at genstanden skal leveres tilbage i samme stand, og såfremt der måtte foreligge nogle mangler (beskadigelse osv) så kan du fremsætte et krav om erstatning mod forhandleren.

    -> Du er ikke inde i købelovens bestemmelser, idet der ikke er tale om forsinkelse fra din side, således at forhandleren skal opbevare mc'en på mest betryggende vis - og hvis den fx blev stjålet eller ridset så ville det jo være din risiko. Ej hellere er der tale om sælgeren har risikoen til den bliver leveret, fordi han har risikoen helt frem til du overtager mc'en. Men i aftaler jer jo ud af det i det han skal opbevare din MC.

    Derfor foreligger der en "inter-partes-aftale" (aftale mellem dig og forhandler) og derfor er det relavant at snakke om erstatningen inden for kontrakt - idet i har aftale at det er forhandleren der skal opbevare din mc smiley


  • #6   19. nov 2007 @ Jonas W - du er gal på den. Fordi Henrik og sælger kan godt aftale at sælger skal opbevare motorcyklen frem til foråret, men at Henrik kan hente den når som helst.

    Forhandleren har stadig pligt og ansvar for at der ikke sker noget ved motorcyklen. Hvorfor Henrik kan fx hente motorcyklen og køre en tur, og så komme tilbage og stille den igen til opbevaring, hvor det igen er forhandleren der har risikoen for hvis der sker noget med motorcyklen.

    smiley


  • #7   19. nov 2007 @ Hekto

    Selvom fx risikoen er gået over på Henrik, så ville forhandlere ikke kunne fraskrive sig et ansvar hvis han fx væltede Henriks motorcykel idet han er den profesionelle og derfor ifalder professionsansvar (skærpet culpae) -> hvorfor man altid vil vende tilbage til forhandleren og sige at han skulle havde handlet mere agtpågivende, og dermed ville han ifalde ersatningsansvar.

    - Selv hvis risikoen var gået over på Henrik, og Henrik ikke henter motorcyklen, så er risikoen gået over på Henrik. Og skulle motorcyklen fx blive stjålet hos forhandlere så ville man TEORETISK sige at det er Henrik der bærer risikoen. Men i PRAKSIS forholder det sig anderledes, idet forhandler har en forsikring + man ville tillæge det BETYDELIG vægt at forhandleren er professionel hvorfor det kunne forventes at han har opbevaret motorcyklen på betryggende vis, og skulle den blive nappet så ville man fra rettens side være tilbøjelig til at gøre forhandleren erstatningsansvarlig.... det ikke altid teorien der giver det samme resultat i praksis..


  • #8   19. nov 2007 Det hele koger vel ned til, at I i aftalen aftaler, hvornår han leverer varen til dig.

  • #10   20. nov 2007 risikoens overgang sker ved levering dvs. nu du henter eller den er på vej til dig via 3. mand (fragtmand)

    Hvis du så ikke henter den på den aftalte dato så overgår risikoen til dig.


Kommentér på:
Hvem har ansvaret???

Annonce