{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.223 visninger | Oprettet:

Ændring af afgift på biler {{forumTopicSubject}}

I morgen er sidste chance for at benytte muligheden for at søge om at få genoptaget beregning af registreringsafgiften, hvis man har betalt afgift på en brugt importeret bil eller MC siden 24/4-07

-> http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=1748272&vId=0&search=l42

"Afgiftsberegningen af brugte personbilerer, motorcykler og varebiler

Afgiften for brugte personbiler, motorcykler og varebiler beregnes på samme måde som for nye køretøjer. Fradrag og tillæg for udstyr mv. nedsættes med samme procentdel, som køretøjets værdi inklusiv afgift er ændret sammenholdt med et tilsvarende køretøj, der er afgiftsberigtiget som nyt. Det betyder, at der dels skal foretages en værdifastsættelse af det brugte køretøj til den aktuelle markedspris inklusive registreringsafgift, dels foretages en fastsættelse af det tilsvarende køretøjs oprindelige nypris inklusive registreringsafgift. Disse to priser er således grundlaget for afgiftsberegningen.

Ved fastsættelse af oprindelig nypris inkklusive afgift tages udgangspunkt i standardprisen, eller den pris der kan siges at have været marekdsdannende for det pågældende køretøj på det tidspunkt, køretøjet var nyt.

Bilens eller motorcyklens konkrete værdifald bliver således den bestemmende parameter ved afgiftsberigtigelse af brugte indførte biler mv. Det betyder eksempelvis, at en bil eller motorcykel, der har mistet 45 pct. af sin værdi på 3 år afgiftsberigtiges på helt samme måde med hensyn til skalaknæk, fradrags- og tillægsbeløb, som en bil eller motorcykel, der har været 5 år om at miste de samme 45 pct. af sin værdi. Forskellen til gældende regler er, at skalaknæk, fradrags- og tillægsbeløb nedsættes med de samme 45 pct. som selve bilen eller motorcyklen.

Selve beregningen af registreringsafgiften følger herefter helt samme skabelon som beregningen af registreringsafgiften for nye biler, blot er alt nedskrevet med f.eks. de 45 pct.

Overgangsordning

For brugte køretøjer, der efter den 24. april 2007 er afgiftsberigtiget efter reglerne i registreringsafgiftslovens § 4 og § 5 (personbiler, motorcykler og varebiler) om afgift af køretøjer med en alder over 1 år, kan der efter ansøgning foretages omberegning af registreringsafgiften efter beregningsreglerne i det vedtagne lovforslag. Ansøgning om omberegning skal være indgivet til SKAT inden den 30. april 2008. Er det omberegnede beløb lavere end det opkrævede beløb udbetales forskellen.

Der sker ikke efteropkrævning hvis det omberegnede beløb er højere end den tidligere opkrævede afgift.

Ved indsendelse af ansøgning bedes vedlagt print fra regnemaskinen på skat.dk, jf. nedenfor eller tilsvarende beregning. "

Spar penge på din forsikring



  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Ændring af afgift på biler

Annonce