3.885 visninger
|
Oprettet:
God slagter AAlborg, eller århus, erfaringer? {{forumTopicSubject}}
Hej
Jeg søger en slagter som virkelig har gode bøffer, skal spise herremiddag, og jeg skal sørge for kødet, pris=underordnet, det skal bare være kvali og rigtig gode størrelser
Jeg takker på forhånd:-)
sep 2007
Følgere: 18 MC-er: 2 Emner: 159 Svar: 503
dec 2003
Følger: 2 Følgere: 275 MC-er: 5 Emner: 130 Svar: 4.953
sep 2007
Følger: 5 Følgere: 6 MC-er: 2 Emner: 72 Svar: 1.402
De bedste jeg har fået er dog hos Slagter Kruse i Tved på Mols. Langt at køre, det ved jeg
jan 2006
Følger: 16 Følgere: 16 MC-er: 5 Emner: 93 Svar: 1.084
nov 2010
Følger: 5 Følgere: 19 MC-er: 4 Emner: 202 Svar: 1.205
maj 2011
Følger: 2 Følgere: 1 MC-er: 2 Emner: 15 Svar: 72
aug 2005
Følger: 131 Følgere: 138 MC-er: 4 Emner: 518 Svar: 21.160
mar 2010
Følger: 1 Emner: 12 Svar: 66
maj 2007
Følger: 2 Emner: 21 Svar: 896
Så får du bøffer, der vil noget. Gril dem 4-5 min på hver side. Burde en slagter kunne fixe. Så er den herremiddag reddet.
aug 2005
Følger: 131 Følgere: 138 MC-er: 4 Emner: 518 Svar: 21.160
MASH er OK men bare alt alt for dyr. Du får reelt ikke noget du ikke kan fixe for det halve ude eller en fjerdedel hjemme;-)
feb 2010
Følger: 54 Følgere: 344 Emner: 968 Svar: 13.444
4-5 min på hver side, syntes jeg lyder af meget rigtig meget på en 1-1.5cm tyk bøf.
mvh
apr 2009
Følger: 1 Følgere: 2 MC-er: 2 Emner: 4 Svar: 154
En ornt'lig bøf skal også bare lige trækkes henover en lunken radiator, så er det godt..
feb 2010
Følger: 54 Følgere: 344 Emner: 968 Svar: 13.444
mvh
mar 2007
Følger: 15 Følgere: 13 MC-er: 5 Emner: 184 Svar: 4.919
lad afkøle, skær i skiver, og lynsteg på den varmest mulige plade. så den får lidt stegekant!
det møreste og mest velsmagende du nogensinde har lavet...
det kræver en ovn, hvor du kan styre temperaturen rimeligt nøjagtigt!
hvis du har det, går det fint. ellers 2 stege termometre, et til at vide hvor varm din ovn er NØJAGTIGT, og et til at kende center på stegen!
HÆHÆ havde skrevet dette, og tænkte, at der måtte findes en opskrift på nettet, så fandt lige dette!
http://gastromand.dk/heston-blumenthal-24-timers-b%C3%B8f-den-ultimative-b%C3%B8foplevelse/
sep 2007
Følger: 20 Følgere: 22 MC-er: 2 Emner: 56 Svar: 1.972
mar 2007
Følger: 15 Følgere: 13 MC-er: 5 Emner: 184 Svar: 4.919
jun 2008
Følger: 80 Følgere: 61 Emner: 214 Svar: 1.680
mar 2007
Følger: 15 Følgere: 13 MC-er: 5 Emner: 184 Svar: 4.919
mar 2007
Følger: 65 Følgere: 55 MC-er: 12 Emner: 91 Svar: 511
Tror jeg vil kigge nærmere på det der langtidsstegning, det har jeg hørt om før der er noget helt specielt
mar 2007
Følger: 15 Følgere: 13 MC-er: 5 Emner: 184 Svar: 4.919
man kan købe det gode kød, og få et vildt godt resultat!
husk bruningen, den er utrolig vigtig! for at slå bakterierne ihjel!
mar 2007
Følger: 15 Følgere: 13 MC-er: 5 Emner: 184 Svar: 4.919
jeg startede via. Kvalimad.dk dejlig side!
http://www.kvalimad.dk/opskrifter/langtidsstegning-af-koed
maj 2004
Følger: 87 Følgere: 89 MC-er: 2 Emner: 40 Svar: 3.710
Men ja, det med at lave det som steg kan godt anbefales.
maj 2007
Følger: 2 Emner: 21 Svar: 896
Men det er kød til 170-200 kr/kilo.
Men Busa omkring 4 min, så er det dejlig rosa.
sep 2007
Følger: 20 Følgere: 22 MC-er: 2 Emner: 56 Svar: 1.972
mar 2007
Følger: 15 Følgere: 13 MC-er: 5 Emner: 184 Svar: 4.919
MEN bedst er det, at tage det ud, lave beairnaise osv. og når alt andet er klar, skære, og lynstege bøfferne!
feb 2010
Følger: 54 Følgere: 344 Emner: 968 Svar: 13.444
nu sidder man her og har spist, og bliver total bøf sulten..
det lyder lækkert . mums .
mvh
jun 2007
Følger: 12 Følgere: 12 Emner: 65 Svar: 935
hvis du er tvivl om noget ang, stegning så spørg endelig
Vh en fagmand
mar 2007
Følger: 15 Følgere: 13 MC-er: 5 Emner: 184 Svar: 4.919
MEN jo, har også prøvet at stege ved alt fra 110, i timer, til 175 i 60 min. sidstnævnte, er sku kun hvis man er på den!
jun 2007
Følger: 12 Følgere: 12 Emner: 65 Svar: 935
sep 2007
Følger: 5 Følgere: 6 MC-er: 2 Emner: 72 Svar: 1.402
mar 2007
Følger: 15 Følgere: 13 MC-er: 5 Emner: 184 Svar: 4.919
jeg ved godt det kan lyde forkert, men det der er vigtigt, er at kødet ALDRIG kommer over 60 (eller jeg vælger 58 grader!)
eller som der står i midt tidligere link!
Hemmeligheden ved at stege rødt okse- og kalve-kød er meget simpel. Stegetiden har ingen indflydelse på kødets farve. Det er kun temperaturen der tæller. Kødet bliver til gengæld meget mere mørt jo længere det steger. Så steg ved så lav temperatur som du har tid til, og sørg for at kødets indre temperatur aldrig kommer over 60 grader. Så bliver det perfekt hver gang.
så jo.. det hænger såmænd fint sammen! jeg kan kun anbefale det!
maj 2004
Følger: 87 Følgere: 89 MC-er: 2 Emner: 40 Svar: 3.710
Har lige ædt 2 ænder der fik 5 timer., 120 grader og den sidste halve 250 grader... så hælder jeg væde fra bradepanden over, sådan ca. med 30-45 min. mellemrum, det er dælme godt
Problemet med den tråd er at man selvom man lige har spist, bliver sulten
mar 2007
Følger: 65 Følgere: 55 MC-er: 12 Emner: 91 Svar: 511
God filet er jo bare noget specielt;-)
apr 2009
Følger: 2 Følgere: 1 MC-er: 2 Emner: 31 Svar: 243
ellers kan Løvbjerg i Trøjborgcenteret også lave nogle rigtig gode bøffer.
mar 2007
Følger: 15 Følgere: 13 MC-er: 5 Emner: 184 Svar: 4.919
elsker også simremad generelt!
jun 2007
Følger: 12 Følgere: 12 Emner: 65 Svar: 935
kobekød har de med 100% sikkerhed IKKE! Måske wagyu kød. Men ved at salling har både dry-aged og vel-hængt kød, og det fejler bestemt ikke noget.
mar 2007
Følger: 15 Følgere: 13 MC-er: 5 Emner: 184 Svar: 4.919
har lige købt en striplion på små 5 kg. i Føtex. til 420.- eller så!
regner med at smide halvdelen i fryseren som en steg.
regner med at tilberede den anden halvdel til rød steg, til nytårsaften (vi er kun os 2 voksne, og 2 børn) og resten af den steg, bliver brugt som bøffer efterfølgende dage! så for 200 Ca. får jeg steg til 4, samt ca. 6 store bøffer, vil jeg forvente!
jeg foretrækker min steg MEGET rød, konen vil gerne op i medium, MEN det byder jeg ikke kødet
En digital ovn, med præcisions styrring af temperaturen, samt indbygget stegetermometer gør det nemmere!
jul 2010
Følger: 7 Følgere: 7 MC-er: 1 Emner: 9 Svar: 55
sep 2007
Følger: 20 Følgere: 22 MC-er: 2 Emner: 56 Svar: 1.972
Varmluft eller alm oven ?
Stanniol over eller ej?
mar 2007
Følger: 15 Følgere: 13 MC-er: 5 Emner: 184 Svar: 4.919
ingen stanniol, jeg vælger varmluft, da jeg TROR, det giver en bedre spredning af varmen! MEN omvendt, kan det også betyde en udtørring af overfladen vil jeg tro? det ved jeg ikke. jeg bruger varmluft!
hold MEGET øje med dens center temperatur undervejs, husk, at den skal nå at blive færdig (sætter selv en over om få minutter
krydrer kun med salt!
og husk, respekt for chancen for bakterier!
sep 2007
Følger: 20 Følgere: 22 MC-er: 2 Emner: 56 Svar: 1.972
center temperaturen skal/bliver vel være 50 grader ligesom resten af oven?
tak iøvrigt tak for tilbudet på mailen
maj 2008
Følger: 15 Følgere: 15 MC-er: 2 Emner: 102 Svar: 2.501
maj 2008
Følger: 15 Følgere: 15 MC-er: 2 Emner: 102 Svar: 2.501
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift_boern.php?id=14254&personer=10
sep 2007
Følger: 20 Følgere: 22 MC-er: 2 Emner: 56 Svar: 1.972
mar 2007
Følger: 15 Følgere: 13 MC-er: 5 Emner: 184 Svar: 4.919
når du tager den ud, pakker du den ind i 2-3 runder stanniol, samt gerne et hviskestykke også, til at holde varmen
mar 2007
Følger: 15 Følgere: 13 MC-er: 5 Emner: 184 Svar: 4.919
http://www.madmagasinet.dk/mad/langtidsstegning-%E2%80%93-for-et-perfekt-resultat-hver-gang.html
jun 2007
Følger: 12 Følgere: 12 Emner: 65 Svar: 935
ser satme flot ud den filet, helt oppe fra nakket med flot marmorering! det kræver altså talent hvis du kan ødelægge det stykke kød der
maj 2008
Følger: 15 Følgere: 15 MC-er: 2 Emner: 102 Svar: 2.501
sep 2007
Følger: 20 Følgere: 22 MC-er: 2 Emner: 56 Svar: 1.972
Det er noget pis fordi har en normal ovn og der er et stykke mellem 0 og 75 grader så det er ikke nemt
mar 2007
Følger: 15 Følgere: 13 MC-er: 5 Emner: 184 Svar: 4.919
sep 2007
Følger: 20 Følgere: 22 MC-er: 2 Emner: 56 Svar: 1.972
Det går ikke godt med temp
mar 2007
Følger: 15 Følgere: 13 MC-er: 5 Emner: 184 Svar: 4.919
I lang tid, ligner det jo bare et råt stykke kød.
har i husket at brune af?
mar 2007
Følger: 15 Følgere: 13 MC-er: 5 Emner: 184 Svar: 4.919
men lav gladelig opdatteringer med ovn temp / steg temp.
feb 2010
Følger: 54 Følgere: 344 Emner: 968 Svar: 13.444
ægte madører . lol lol
det sgu bedre end TV2 genudsendesler at se på sin mad
sep 2007
Følger: 20 Følgere: 22 MC-er: 2 Emner: 56 Svar: 1.972
mar 2007
Følger: 15 Følgere: 13 MC-er: 5 Emner: 184 Svar: 4.919
der skal bare lidt farve på alle sider!
sep 2007
Følger: 20 Følgere: 22 MC-er: 2 Emner: 56 Svar: 1.972
mar 2007
Følger: 15 Følgere: 13 MC-er: 5 Emner: 184 Svar: 4.919
sep 2007
Følger: 20 Følgere: 22 MC-er: 2 Emner: 56 Svar: 1.972
mar 2007
Følger: 15 Følgere: 13 MC-er: 5 Emner: 184 Svar: 4.919
sep 2007
Følger: 20 Følgere: 22 MC-er: 2 Emner: 56 Svar: 1.972
maj 2008
Følger: 15 Følgere: 15 MC-er: 2 Emner: 102 Svar: 2.501
feb 2010
Følger: 54 Følgere: 344 Emner: 968 Svar: 13.444
sep 2007
Følger: 20 Følgere: 22 MC-er: 2 Emner: 56 Svar: 1.972
også ville min kæreste og hendes veninde have der skulle være en salat :S .....
forretten bliver confiteret andebryst med nogle få rod frugter.
dessert bliver blødende hjerte med hjemmelavet is.
mar 2007
Følger: 15 Følgere: 13 MC-er: 5 Emner: 184 Svar: 4.919
sep 2007
Følger: 20 Følgere: 22 MC-er: 2 Emner: 56 Svar: 1.972
men jeg får lange løg over at styre den oven
mar 2007
Følger: 15 Følgere: 13 MC-er: 5 Emner: 184 Svar: 4.919
maj 2004
Følger: 87 Følgere: 89 MC-er: 2 Emner: 40 Svar: 3.710
Så må jeg jo nøjes med borddækningen...
En vigtig detalje er jo at man heller ikke åbner ovnen hele tiden. Hvis man har problem med at styre temp.
mar 2007
Følger: 65 Følgere: 55 MC-er: 12 Emner: 91 Svar: 511
Entrecote
mar 2007
Følger: 65 Følgere: 55 MC-er: 12 Emner: 91 Svar: 511
mar 2007
Følger: 15 Følgere: 13 MC-er: 5 Emner: 184 Svar: 4.919
feb 2010
Følger: 54 Følgere: 344 Emner: 968 Svar: 13.444
er det den samme kone som lige har KNUST din bil,
ja for du må da have flere koner, med alle de fejl de bliver ved med at lave .. lol lol pis..
mar 2007
Følger: 15 Følgere: 13 MC-er: 5 Emner: 184 Svar: 4.919
det var for flutes, hun tændte ovnen!
den bøf på pladen, var til min nabo, og en magen til, til hendes søn. 300+ gram stykket
de var lykkelige.
vi spiste det som steg, og laver bøffer af det i morgen
feb 2010
Følger: 54 Følgere: 344 Emner: 968 Svar: 13.444
mar 2007
Følger: 15 Følgere: 13 MC-er: 5 Emner: 184 Svar: 4.919
maj 2008
Følger: 15 Følgere: 15 MC-er: 2 Emner: 102 Svar: 2.501
sep 2007
Følger: 20 Følgere: 22 MC-er: 2 Emner: 56 Svar: 1.972
mar 2007
Følger: 15 Følgere: 13 MC-er: 5 Emner: 184 Svar: 4.919
skulle det nu være 80, og der kun er 75 i ovnen, så start på det om morgenen, giver stadig kanon kød. og så ud med den, når stegetermometret siger 56-58!
er den 100, når den står på de 75 eller hvad laveste er, så sæt den istedet ind 4 timer før. stadig bedre end 45 minutter, ved 200 som de fleste gør!
mar 2007
Følger: 15 Følgere: 13 MC-er: 5 Emner: 184 Svar: 4.919
der er også folk der varmer ovnen til feks. 200 og derved dræber bakterierne på den måde. og efter 2/3 minutter, skruer ned til 55 grader. og en time før severingen, skruer de så op på 60 (ovnen går i 5 graders step!) og slukker når center når 56! så bruner de den dog ikke af først på panden!
mange muligheder!
maj 2007
Følger: 2 Emner: 21 Svar: 896
Skulle den havde været nede på 65 eller noget for ikke at være tør ?
mar 2007
Følger: 65 Følgere: 55 MC-er: 12 Emner: 91 Svar: 511
mar 2007
Følger: 15 Følgere: 13 MC-er: 5 Emner: 184 Svar: 4.919
OG jo længere du kan bruge på at opnå den tempreratur, desto bedre, da det så ikke bliver "gråt" halvvejs ind i kødet.
derfor ved korttidsstegning, er det vigtigt, at kødet tages ud i god tid! så det får stue temperatur inden stegning (nemmere at opnå ensartet på noget der er 20grader i center, end noget der er 3 grader!
God slagter AAlborg, eller århus, erfaringer?