{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.012 visninger | Oprettet:

Huskøbs spørgsmål/godt råd... {{forumTopicSubject}}

Hej. Jeg er ved at købe mit første hus, og står lidt på bar bund. Mægleren snakker om rådgivning af enten advokat, eller anden mægler..

Til jer som har købt/ eller forstand på det.. Er det nødvendigt, eller bruger man bare en masse unødige penge?

Håber der er en eller flere venlige sjæle herinde som kan hjælpe mig lidt.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Huskøbs spørgsmål/godt råd...
  • #1   30. maj 2016 Advokat og udvidet ejerskifteforsikring...
    Er gode råd herfra smiley


  • #2   30. maj 2016 Det kommer hent an på hvad det er du køber, og hvor godt du er inde i regler mv.
    Der kan være faldgrupper som olietanke, forkert areal, alvorlige fejl i tilstandsrapporten og andet.

    Hvis du er ny og på bar bund, som du selv skriver ville jeg gerne bruge de 5.000. kr. Dog ville jeg aldrig vælge en advokat, da det vil være spild af pengene. Ring til Michael fra Boligraadgiver.dk og bed om pakken med rådgivning (med eller uden skøde alt efter om i skal lave det eller ej)

    Jeg er selv ejendomsmægler, og han har været rådgiver for et par stykker af mine købere, og han er omhyggelig men også realistisk.

    Håber det hjælper lidt - du er velkommen til at skrive privat hvis du har spørgsmål smiley


  • #3   30. maj 2016 Og ikke bruge husejernes forsikring til ejerskifteforsikring - de har lige fået hug i fjernsynet!

  • #4   30. maj 2016 Jens E. Når du påstår at bruge en advokat, kun vil være spild af penge, hvad bygger du så den påstand på???

    Jeg er SÅ langt fra at være enig med dig, jeg vil til enhver tid anbefale brug af advokat, alt andet synes, jeg vil være gambling på meget højt plan. En advokat kan jo netop sikre at alle handlens sider belyses, og undersøge de evt fald-grupper der måtte være.

    Ejerskifteforsikring, der er SÅ meget fup og fidus indenfor den branche. Jeg ville hellere bruge pengene på en uvildig byggesagkyndig.

    Du anbefaler derimod en specifik bolig rådgiver, du skulle vel aldrig have økonomisk interesse i denne anbefaling? smiley


  • #5   30. maj 2016 Jeg bygger det på at 90% af alle handler hvor køber har en advokat, så får man en skrivelse med et par punkter som ofte allerede er nævnt i købsaftalen.
    En boligrådgiver varetager samme opgaver som en advokat, og som køber er man lige så godt dækket. Faktisk dækket på præcis samme måde om man vælger advokat, mægler eller en boligrådgiver.

    Jeg har på ingen måde interesse i den nævnte rådgiver, men har stor respekt for han arbejde. Og som sagt kigger han på det samme som advokaten, men da han sidder med bolighandler til dagligt er han ofte lidt mere inde i hvad man skal være særligt opmærksom på.

    Der er helt sikkert også dygtige advokater nogle steder, jeg synes bare det er begrænset hvor mange jeg støder på som faktisk sætter sig grundigt ind i sagen.


  • #6   30. maj 2016 Jeg har lige brugt hende her alt foregik super hurtigt og uden problemer
    alt foregik på mail godkendelser mm
    http://www.skodespecialisten.dk/


  • #7   30. maj 2016 Taler for samme løsning som #1 nævner.
    Det brugte jeg selv.


  • #8   30. maj 2016 jeg ville bruge en mægler, tror du får den bedste rådgivning der. da de ikke laver andet, og du har mulighed for at forhandle lidt om prisen til mægleren. man kan ikke handle hus på egen hånd. hc..

  • #9   31. maj 2016 Vil råde dig til advokat,, og få din udvidet ejerskifteforsikring og hus/villaforsikring i det samme selskab,,så der ved et skader ikke skal slås om hvem der skal dække, som hvis det er forskellige selskaber....

  • #10   31. maj 2016 Tak for svarene. Kan se at jeg bør finde en som kan rådgive. Men ik rigtig hvem det burde være.. Mange forskellige meninger..


  • #11   31. maj 2016 spild af penge med en mæler få evt en byggesagkyndig med og så en til at udfærdige papier og sørg for forsikringer mm er i orden


  • #12   31. maj 2016 Købte for 4,5 år siden mit første hus. En typisk 70'er parcelhus. Skulle jeg gøre noget om, ville det være at få en byggeteknisk gennemgang inden, da der dukker ting op som tilstandsrapporten ikke medtager.
    Via Boliga kan man købe komplet køberrådgivning.


  • Esbern Snarre
    Esbern Snarre Tilmeldt:
    mar 2012

    Følgere: 3 Svar: 313
    #13   31. maj 2016 Få en byggesagkyndig til at kigge huset i gennem. Forhåbentlig finder han ikke noget, og så har du spildt et par tusinde, men det KAN være penge godt givet ud.

    Få en advokat til at hjælpe dig med at gennemgå købsaftalen. Jeg ville aldrig bruge en anden ejendomsmægler - jeg har solgt rigtig mange huse, og mit generelle indtryk af mæglere er, at de ikke engang kan finde deres eget røvhul.

    De er i hvert fald af utrolig svingende kvalitet, så jeg ville aldrig gældsætte mig selv til op over begge ører, bare fordi en mægler siger, at det er ok.

    Overvej, hvad det betyder for værdien af dit hus, hvis der er tinglyst en hjemfaldspligt eller en forkøbsret for kommunen, en servitut om, at der kan bygges en jernbane eller en vej henover din grund eller bare en vejret for naboen.

    Det er alt sammen ting, som en advokat 99 ud af 100 gange vil opdage og gøre dig opmærksom på - og hvis ikke, så er advokaten forsikret, så du bliver holdt skadesløs.

    De fleste gange går det selvfølgelig godt, og så er pengene til advokaten spildt, men det det kan omvendt gå helt enormt galt, så hvorfor gamble.


  • #14   31. maj 2016 Jeg ville ikke tøve med at bruge en advokat næste gang jeg eventuelt skal købe.

    På et kvarter havde han fortalt mig, hvor jeg kunne spare de første 20.000. Det var da de nemmest tjente (sparede) 13.500 i forhold til de 6500 det kostede ham, at være med under købet.

    Husk: advokaten ER på din side. Ejendomsmægleren er på sælgers side og banken er på bankens/kreditforeningens side. Bordet fanger, når du sætter den pokkers underskrift og så er det altså med at være helt sikker.

    I det østjyske kan jeg klart anbefale advokat Thomas Jæger i Århus C.


  • Esbern Snarre
    Esbern Snarre Tilmeldt:
    mar 2012

    Følgere: 3 Svar: 313
    #15   31. maj 2016 Bare lige for at supplere i forhold til Jens E's "gode" råd om at bruge Boligraadgiver.dk i stedet for at spilde dine penge på en advokat.

    Boligraadgiver.dk tager ifølge deres hjemmeside kr. 10.000 for rådgivningspakken - det er altså væsentligt mere end de fleste advokater (udenfor København) tager for det samme.

    Jeg er faktisk lidt overrasket over, at der ikke engang er penge at spare på at vælge en sekunda-vare.


  • #16   31. maj 2016 Jeg vil igen slå fast at en ejendomsmægler/boligrådgiver udfylder præcis samme opgave som en advokat. Desuden sidder de dagligt med bolighandler, og derved er godt inde i lovgivningen. De er forsikret som en advokat og vælger man en af dem varetager de ens interesse. Det er bestemt ikke et sekundært valg.

  • Esbern Snarre
    Esbern Snarre Tilmeldt:
    mar 2012

    Følgere: 3 Svar: 313
    #17   31. maj 2016 Det er bestemt et sekundært valg.

    Nu er det selvfølgelig altid farligt at generalisere, men ud af de 40-50 mæglere, jeg har brugt til at sælge ejendomme, har kun ganske få haft bare helt basal forståelse for det retsområde, de arbejder med.

    De har typisk hverken haft kompetencerne eller viljen til (1) at identificere potentielle risici ved ejendommene, eller (2) udarbejde en aftale, som fordeler de risici på en måde, som begge parter kan acceptere.

    Det er netop de to kompetencer, man som køber skal bruge hos sin boligrådgiver.

    Jeg ville aldrig turde satse hele min privatøkonomi i al fremtid på, at jeg fandt nøjagtig den ejendomsmægler som - udover sin kernekompetence som er at sælge huse - OGSÅ var dygtig til jura.

    Men hvis du har lyst til det, Jens E, så feel free - de fleste gange går det heldigvis godt.



Kommentér på:
Huskøbs spørgsmål/godt råd...

Annonce