Tilmeldt:
4. aug 2005 Følger: 131 Følgere: 138 MC-er: 4 Emner: 518 Svar: 21.160
Saltbagt lammekølle {{forumTopicSubject}}
Jeg har fået en opfordring fra Uwe på at bringe opskriften på den saltbagte lammekølle, jeg har i min profil.
Inden vi tager fat – metoden kan anvendes til alle former for kød,med et vist fedtindhold og meget gerne på ben!
Saltdej – er det samme som den trylledej unhgerne modellerer figurer af, som de så bager i ovnen:
1 kg hvedemel, 500 g fint salt og vand. Mel og salt blandes i en stor skål, og det tilsættes vand sjatvis til man kan ælte en masse med konsistens som dekorationsler – fingrene i fadet!!!!
Der rulles ud i et tyndt lag på melstrøet bord – ca trekvart cm tykt. Smid kødet – i dette tilfælde lammekølle-midt på den udrullede dej og læg krydderurter ved. Lam går kanongodt med frisk persille og hvidløg, men man kan også anvende f.eks rosmarin og enebær. Pak det hele ind i dejen, og fugt fligene med vand, så der kan pakkes en god tæt pakke. Læg pakken på bagepapir, ind i ovnen ved 145-150 grader i den tid det nu tager – typisk 3-5 timer. Det bliver aldrig et stykke lyserødt kød på denne måde, så heller for længe end for kort. Man kan også starte med et stykke frosset kød, så bare læg en times tid til.
Når dyret er stegt, så tag dejpakken og læg den i køkkenvasken og slå hul på den med skaftet af en tung kniv eller en hammer og vrid pakken fra hinanden – pas på, der kommer meget varme dampe ud. Smid kødet op på et bræt og skær - så vidt muligt – skiver. Det er så mørt, at det kan tygges med øjenbrynene, så det ender ikke med at blive specielt kønt; men det smager. Den suppe, der ligger i dejpakken kan ikke anvendes – den er alt for salt.
Hvis det er lam, kan man med fordel servere flødekartofler og myntegele til. Husk også, at lam skal serveres rygende varmt, mens næsten alt andet kød, skal trække lidt.
God fornøjelse
apr 2010
Følger: 32 Følgere: 47 MC-er: 3 Emner: 78 Svar: 759
Den er printet ud, og lagt til konen.
mar 2007
Følger: 26 Følgere: 23 MC-er: 2 Emner: 20 Svar: 344
aug 2005
Følger: 131 Følgere: 138 MC-er: 4 Emner: 518 Svar: 21.160
Lad os høre, hvad du mener om det:-)
jan 2007
Følger: 43 Følgere: 40 MC-er: 3 Emner: 162 Svar: 2.425
LAM
jan 2008
Følger: 26 Følgere: 24 MC-er: 2 Emner: 70 Svar: 649
aug 2005
Følger: 131 Følgere: 138 MC-er: 4 Emner: 518 Svar: 21.160
Bliver det ikke for magert kød? Der er jo ikke meget smag ved sådan en svend, men det kommer selvf an på, hvad man lægger ved:-)
apr 2010
Følger: 32 Følgere: 47 MC-er: 3 Emner: 78 Svar: 759
aug 2005
Følger: 131 Følgere: 138 MC-er: 4 Emner: 518 Svar: 21.160
apr 2010
Følger: 32 Følgere: 47 MC-er: 3 Emner: 78 Svar: 759
jun 2007
Følger: 12 Følgere: 12 Emner: 65 Svar: 935
aug 2005
Følger: 131 Følgere: 138 MC-er: 4 Emner: 518 Svar: 21.160
jun 2007
Følger: 12 Følgere: 12 Emner: 65 Svar: 935
jan 2008
Følger: 26 Følgere: 24 MC-er: 2 Emner: 70 Svar: 649
aug 2005
Følger: 131 Følgere: 138 MC-er: 4 Emner: 518 Svar: 21.160
jan 2007
Følger: 43 Følgere: 40 MC-er: 3 Emner: 162 Svar: 2.425
MMMMMMMMMMMMMMM LAM
jan 2007
Følger: 43 Følgere: 40 MC-er: 3 Emner: 162 Svar: 2.425
Kommer gerne med en opskift hvis nogen har interesse.
Folk der var med på Tøffetræffet kan komme med indlæg om den er god nok.
jul 2006
Følger: 15 Følgere: 13 MC-er: 4 Emner: 11 Svar: 224
mar 2007
Følger: 26 Følgere: 23 MC-er: 2 Emner: 20 Svar: 344
Tzatziki går man aldrig helt galt i byen af - Var det dig Globetrotter, der havde lavet den til Tøffetræffet? - den var i hvert tilfælde rigtig god - Folk med bopæl i Grækenland - kender vel til den helt rigtige opskrift - så den må du meget gerne komme med her..
jan 2008
Følger: 26 Følgere: 24 MC-er: 2 Emner: 70 Svar: 649
mar 2007
Følger: 26 Følgere: 23 MC-er: 2 Emner: 20 Svar: 344
Saltbagt lammekølle
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside