{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.239 visninger | Oprettet:

Ændring af registreringsafgiftsloven - 180 til 150 pct. {{forumTopicSubject}}

Nu ligger lovforslaget så klar, og man har valgt at gøre det på en lidt spøjs måde, da loven træder i kraft den 1. januar 2016, men har virkning fra 20. nov 2015.

SKAT har udfærdiget flg -

http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=2184727&vId=211971

Af særlig interesse for mange er sikkert dette -

"At loven har virkning fra og med den 20. november 2015 betyder,

At køretøjer, som er anmeldt til registrering eller, hvor der er fremsat anmodning om eksportgodtgørelse, i henhold til reglerne i registreringsafgiftsloven den 20. november 2015 eller senere, vil være omfattet af afgiftsnedsættelsen.

Da loven først træder i kraft den 1. januar 2016, vil der for køretøjer, som anmeldes til registrering i perioden fra og med den 20. november 2015 til og med den 31. december 2015, ske afgiftsberigtigelse efter de gældende regler og afgiftssatser. SKATs sagsbehandling i forhold til de omhandlede køretøjer fortsætter derfor uændret til og med den 31. december 2015.

Efter lovens ikrafttræden den 1. januar 2016 vil registreringsafgiften blive genberegnet med anvendelse af den nye afgiftssats og en eventuel difference i den afgiftspligtiges favør vil blive udbetalt. Dvs. den difference der opstår, når der foretages genberegning af de køretøjer, der har betalt 180 % i registreringsafgift. Tilsvarende vil der ske efteropkrævning i de tilfælde, hvor der er udbetalt eksportgodtgørelse med et for højt beløb."


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Ændring af registreringsafgiftsloven - 180 til 150 pct.
  • #2   20. nov 2015 #1

    Njah - det er det nu ikke helt, for med den metode betyder det, at man som køber i 2015, skal være utrolig på vagt. Man får nemlig ikke automatisk pengene retur i 2016, såfremt man køber hos forhandler i 2015, det fremgår af lovforslaget -

    "Såfremt den virksomhed, som modtager tilbagebetalingen fra SKAT, har indbetalt registreringsafgiften på vegne af køberen af den pågældende bil, og bilforhandlerens udgift således i relation til registreringsafgiften er blevet overvæltet på en tredjemand, bør bilforhandleren viderebetale beløbet til denne tredjemand. Viderebetaling af overvæltede afgiftsbeløb er et privatretlig anliggende. I købskontrakter, som indgås i den omhandlede periode, bør parterne tage højde for dette forhold."

    At dette er en meget reel problematik, fremgår at dette indlæg fra sidste gang, der fandt en ændring sted -

    http://www.motorcykelgalleri.dk/forum/generel-diskussion/61225-tyveri__reguleret_registreringsafgift


Kommentér på:
Ændring af registreringsafgiftsloven - 180 til 150 pct.

Annonce