3.855 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 23 Svar

Kul eller gas-grill? Kul eller gas-grill?

Jeg går og roder lidt med tanken om at købe en Weber-gasgrill. En af dem med sideblus, da jeg savner lidt, at kunne lave sovs osv. Jeg er dog lidt skæptisk, da jeg i forvejen har en kuglegrill, som jeg er vældig glad for. Er der nogen, som har gode/dårlige erfaringer med gas kontra kul?


Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Løsne 10 skruer 800 kr.
  • Ophængning af 3 billeder og et spejl 1.500 kr.
  • Samling av sofa 500 kr.
  • Vandtilførsel 500 kr.
  • Afmontering af gammel vaskemaskine + montering af ny (væg-gennemføring) 1.000 kr.
  • Udskifte kuglehane 843 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Kul eller gas-grill?
  • #1   14. jun 2012 Der er ikke noget bedre end drikke pils, i mens man ser Grill-starteren brænde løs. Den fornøjelse ryger med gas....

  • #2   14. jun 2012 Haha, jeg behøver nu ikke at kigge på min grill-starter, for at drikke pils;-)

  • #3   14. jun 2012 Enig med bassemand.

  • #4   14. jun 2012 Jeg har en af hver og bruger dem begge en del.
    Gasgrillen når det bare lige er et par pølser, og kuglegrillen til stege, kyllinger og når der skal hygges lidt med det.
    Gas grillen er god når det regner, men man alligevel absolut vil grille.


  • #5   14. jun 2012 Du kan roligt købe en weber gasgrill - har haft en Q 200 i 8 år nu. Selv i januar med
    20 cm sne på, er den klar på 10 min så jeg griller året rundt. Du skal dog bruge de blå gasflasker om vinteren - lidt dyrere i brug men stadig billigere end kul. Og så er den ikke kræftfremkaldende.


  • #6   14. jun 2012 Kul grill smager bare bedre.. uden tvivl.

    Men ønsker mig sq også en gas grill, til de små ting man griller.. især når man bare er 2 som skal spise et stk kylling.. så er det meget at tænde op i gas smiley

    Men når der er hygge i haven med mange mennesker, så er der kul grillen smiley


  • #7   14. jun 2012 Det er helt sikker op til dig selv
    Gas er klar nu hvortil skal man lige tænde 1 til 1,5 time før
    Hvad smag angår så er det også op til den enkelte jeg har kul nu men vil også have en gas, for hvis man lige kommer i tanke om at man vil grille så tænder men og så griller man, det gør man ikke med kul
    En gas kan man også evt tage med på stranden den er rimelig hurtig kold igen
    En kul på stranden det er kun bøvlet,vand for at slukke den op med de kolde kul samt samle alt asken op bøvl bøvl

    Så det er en smags sag hvad man vil


  • #8   14. jun 2012 Det skal lige siges, at det er noget i den her stil, at jeg kigger på: http://www.elgiganten.dk/product/hjem-pleje/grill-og-sommerprodukter/E320SPIRITCLA/weber-spirit-e-320-classic-gas-grill

  • #10   14. jun 2012 har en weber q 220 gas grill det er fedt ikke at skal bruge tiden på at vente den e hurtig klar og det er også med til at man griller mere i løbet af året

  • HM
    HM Tilmeldt:
    apr 2006

    Følgere: 17 MC-er: 1 Emner: 21 Svar: 2.542
    #11   14. jun 2012 Lad os lige tage den religiøse del først! Folk der fortæller at de kan smage forskel på kul vs. gas-grill... tja, nu er der efterhånden lavet så mange blindtests der siger det modsatte, så mon ikke vi blot skal parkerer den "for good" ??

    Nuvel, hygge findes da altid når man griller - uagtet om det kul eller gas. Hvis du griller få gange, så vil en kul-grill måske være et bedre valg - måske! Hvis du vil have nemhed og hurtig opstart, så vælg gas-grill. Du får så meget mere og flere muligheder med gas-grill - efterhånden er det jo et mindre udekøkken, som fint kan supplere det almindelige køkken.

    Næste religiøse punkt vil så være Weber vs. "alle de andre".

    Jeg skal ikke gøre mig til smagsdommer for den ene eller anden producent, men lad det være sagt - endda meget tydeligt - at du betaler "mere" for at have Weber stående på skiltet. Men uagtet navnet, så vil du altid få grillet dit kød! Der er bestemt forskel på kvalitet, men efterhånden findes der mange alternativer ift. Weber, så evner at gi' en god kvalitet og mange features. F.eks. rejses der spørgsmål om antal brændere, skal det være 3, 4, 5 eller flere? Skal varmen være direkte? Dækplader? Grillriste samt plan grillflade/r - eller begge?

    Skulle jeg pege på en god gas-grill til en fair pris, så må det være Silvan's Blue Mountain serie, hvor de f.eks. har en ganske fin og billig udgave, som normalt koster dkr. 2.400,- Den kører de faktisk kampagnetilbud på til dkr. 1.300,- fra tid til anden. Den er komplet med 3. brændere osv. Tja, se dette link for yderlig info:
    (link fjernet)

    For 2500,- kan du købe storebror med 4. brændere og sidebrænder, såfremt du f.eks. vil have et "blus" til det løse.

    Nu har jeg stået og flået i både Weber samt Blue Mountain, og der er ikke den store forskel i deres kvalitet. Eneste synlige jeg faldt over var varme-dækplade i den store låge. Det betyder at man på en Weber har en knap så varm låge, men hey, hvem står også med klør fem på lågen når den kører? Hvad angår materialet de er lavet af og måden de er skruet sammen på... tja, dette bekræfter blot teorien om at du betaler "lidt mere" for at køre Weber.

    Hvis du ønsker at bruge din gas-grill året rundt skal du - jf. ovenstående - være på vagt ift. valg af dine gasflasker. Dog kan du godt bruge de velkendte gule 11kg gasflasker om vinteren, blot du tilser at sætte dem ind i garagen/skuret efter endt brug. Og hvad angår gasflasker, så skal du typisk på en 11kg std. flaske betale ca. 4-450,- kr. for flaske + pant første gang. Men du kan nemt finde gode og brugte 11kg flasker på "gul og gratis" til 50-100,- stk. som du kan ombytte i dit lokale byggemarked for 170,- kr. Hvad der er sparet er tjent - og så har du lidt mere til dit kød! smiley

    Hvad angår rengøring, tja, så er det min opfattelse at gas-grillen er meget nemmere at have med at gøre. Hvis du passer dine grill-områder med madolie før opstart og tilser, at du sætter fuldt knald på varmen når du afslutter - gi' den lige 4-5 min. for fuld skrue - så kan du med en børste gøre alt rent uden problemer. Slut af med madolie som det sidste, så er den quick-start-klar til næste gang!

    *OG* hvis vi lige skal spole tilbage til "smagen" ift. kul vs. gas, så findes der faktisk en del features til gas-grill's, hvor du kan indsætte "røg-ting" med forskellige smagsvarianter, hvor smagen selvfølgelig vil blive aflejret i det du griller. Jeg er også gået i den retning, men det er mere fordi jeg "leger" med "røg-ting", hvor jeg f.eks. har købt noget whiskey (eller andet) og lader træet trække - hvorefter det giver et ekstra pift' til din grill'ning... men så har vi efterhånden flyttet fokus væk fra almindelig husmandsgrill til grill-nørderi... men sjovt er det!

    God fornøjelse med din (måske) kommende gas-grill... smiley


  • #12   14. jun 2012 Det var et godt og uddybende svar. Tak for det.

  • #13   14. jun 2012 Efter jeg købte en gasgrill har jeg ikke fyret op i kulgrillen én eneste gang!

  • #14   14. jun 2012 Efter jeg købte en kuglegrill, har jeg ikke fyret op i gasgrillen en eneste gang (men det var nok osse fordi den røg ud ved samme lejlighed smiley :-))

  • #15   14. jun 2012 100 % enig med gtr 1400. De allerførste 3-5 gange en gasgrill benyttes kan man MÅSKE smage forskel. Ellers ikke. Jeg har anvendt gas grils i mere end 20 år nu, og det dur. Tænd lortet og 5 minutter efter griller du.....uden sorte fingre. Du kan skrue ned og op og vælge mellem brændere. Hvad skal man så med trækul?

    Dertil er gasgrillen en smule dyrere at købe, men MEGET bilæigere i drift


  • #16   14. jun 2012 100% gas.

    Klar på 10 minutter, i al slags vejr
    Billig i drift, En 11kgs holder ca. en sæson

    Kul
    Klar på 1 time eller mere. Selvom man først bruger grillstarter.
    Kan ikke styre varmen ligeså godt
    Løber tør for kul, tændvæske eller briketter hele tiden

    Er måske lidt bedre til stege og ting som skal ligge længe, men hvis du bare laver bøffer, pølser og alle de andre normale ting så 100% gas.


  • #17   14. jun 2012 Er helt klart også til gas. Ikke så meget bøvl med det.

    Mht smagen, syntes jeg absolut at gas giver den helt rigtige smag, fordi fedtet drypper og giver noget os.
    Når jeg har kunne smage det var fra en kul grill, har det været når kullene ikke havde ligget længe nok og gav en ubehagelig bismag. Så man skal være tålmodig :o)

    Vil man nørde helt ekstremt, tænker jeg dog at en kul grill giver flere muligheder, uden jeg dog har været helt derude.


  • #18   14. jun 2012 Har både 57 cm kugle og q320, bruger kun kuglen til stegen juleaften, ænderne i gassen. Gas passer bedre til vores behov,året rundt. Og nej, der er ikke forskel på smag...dem der siger andet har ikke forstand på det, sorry....

  • Sajmon ™
    Sajmon ™ Hjælpe-administrator
    Online Tilmeldt:
    mar 2004

    Følgere: 293 MC-er: 16 Annoncer: 1 Emner: 125 Svar: 20.722
    #19   14. jun 2012 Ingen smagsforskel på de to.

    Gas er nemmere.

    Valget var åbenlyst for mig...


  • #20   14. jun 2012 Jeg griller kun, når der skal hygges..
    Det tager den tid det tager.. Sorte fingre og godt med røg.. Ja tak c",)


  • #21   14. jun 2012 Btw..

    Hvis grillstarteren er lidt for sløv, jager jeg trykluftpistolen "op bagi starteren".. Så går det dælme stærkt hehe


  • #22   14. jun 2012 Den her er da fed
    http://birgerahandel.dk/product.asp?product=3867


  • #24   16. jun 2012 Så blev der handlet grill. En Blue Mountain fra Silvan på tilbud til 2500. Med 4 brændere og sideblus. Det er satme noget af et haveorgel, skulle jeg hilse og sige. Men overraskende god kvalitet.

  • #25   16. jun 2012 Jeg købte denne her
    http://birgerahandel.dk/product.asp?product=3867 ingen flammer og ny teknolog det spiller max også med side blus og en kæmpe grill areal


Kommentér på:
Kul eller gas-grill?

Annonce