{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
574 visninger | Oprettet:

Hvad gør i ved salg {{forumTopicSubject}}

Hvordan sikrer man sig, hvis en evt. køber skal ha' en prøvekørsel.
Godt nok skal man jo ikke være paranoid, men når man udleverer nøglen, så er der jo en risiko for at man selv kommer til at "hænge på den" hvis man skulle være uheldig at rende ind i en svindler.


Kommentarer på:  Hvad gør i ved salg
 • #1   11. jul Tag et billede af hans kørekort og sygesikringsbevis. Samtidig får du konstateret om han har kørekort og du får hans adresse.

 • #2   11. jul Jeg gav et betydeligt depositum til køber,(hvis ikke alle pengene) hvis man er seriøs, har man vel også pengene klar

 • #3   11. jul #1 Ville du selv udlevere dit cpr. nr. og alt hvad der ellers kræves til at man kan tage din identitet? Ikke engang politiet har krav på de oplysninger, kun navn, fødselsdag (ikke de sidste 4 tal i cpr.) og fødested!

 • #4   11. jul Så dæk nummeret til med en finger før foto. smiley

 • #5   11. jul Plejer at tage billede af kørekort og så ellers afsted. Og man har jo talt med gutten eller gutinden på forhånd så man har jo lidt en følelse af hvem man står med. Og ellers forhører jeg mig altid indtil handlen inden - for hvis de ikke er villige til at give prisen er der jo ingen grund til de prøver.

 • #6   11. jul Har en bekendt som mistede sin KTM de skulle fra Sønderborg til kbh på noget montering så de aftalte at mødes i Nyborg han var efter sigende fra Svendborg. Vi er desværre ikke så mistroisk i Sønderjylland så han vidste et kørekort og kørte op for enden af vejen vendte rundt forbi dem og ud på motorvejen.. Mojn mojn til KTM. Blev senere fundet at polisen med lidt små skader.????

 • #7   11. jul Jeg har tidligere brugt dette stykke papir, hvor både du som ejer mc'en og ham eller hende der skal prøve den skal udfylde lidt.

  https://www.mctc.dk/media/76277/kontrakt_provekorsel.pdf

  Nogle gange kan det være rart, at der står på skrift, at prøvekører selv hæfter for eventuelle skader smiley

  Som andre skriver, kommer det selvfølgelig meget an på typen, men man ved jo aldrig hvordan folk er, hvis de kommer til at skylde en penge.


 • #8   11. jul Jeg solgte til en forhandler smiley

 • #9   11. jul Da jeg solgte min cbr 600 kørte jeg bagefter ham på min Ninja, solgte min Ninja til forhandler, min cbr 1100 Black bird, bliver solgt med en prøvetur bag på mig, medmindre jeg har noget som er hurtigere. Aflevere ikke min mc, og risikere bye bye.

 • #10   11. jul man kan godt have falsk kørekort og sygesikring, så et billede af det hjælper ikke en dyt, og tro mig, forsikring er ligeglade med alle jeres hjemmestrikkede sedler og aftaler

 • #11   11. jul Giver dem nøglen og ønsker dem god tur. Har heldigvis kun mødt ærlige folk, er de typer som vil stikke af med den så kan du ikke sikre dig.

 • #12   11. jul Da jeg solgte min bil fik jeg nøglen til køberens bil imens, det var 2 rumænere med italiensk kørekort, men de kom da tilbage og jeg fik mine penge. Det er åbenbart ikke alle østeuropæere der er tyve og svindlere smiley

 • #13   11. jul Når man har noget til salg, er det formentlig fordi man har et ønske om at sælge varen.
  Jeg har lige netop solgt 2 stk mc'er på 2 dage, i går og i dag (10.&11.juli.)
  1.salg i går, en Honda CX 500 E, køber kom i bil med sin søn, som jeg stod og små sludrede med, under købers prøvekørsel. Jeg så kørekort, pæn mand, medio 40, han betalte, vi omregistrerede, og han kørte den hjem.Sønnen fulgte efter i bil.
  2.salg en Harley FX 1200, køber kom tirsdag (9. juli) i sin Mercedes cabriolet, som blev holdende på min grund, med nøglerne i. Jeg så kørekort, han spændte hjelmen, og kørte en tur. Vel tilbage, ordnede vi handlen, og han ville hente i dag torsdag. Kom som aftalt, penge omreg. Osv...
  Jeg mener ikke at man har grund til paranoia. Se folk i øjnene, tal med dem, og aflæs kropssprog og signaler, og husk nu, at det er dig der har noget til salg. Man køber jo heller ikke et par bukser, uden at ha prøvet dem.
  Min klare overbevisning er; RIGTIG mange private handler med mc'er går " i vasken" pga.sælgers tilbageholdenhed og restriktioner, netop i forbindelse med prøvekørsel.
  Stadig mange anser deres mc for at være " hellig" uha ingen andre end jeg kan håndtere den.
  Magen til sludder og vrøvl, skal man lede længe efter. Så la da vær' med at sætte den til salg, hvis du ikke vil give køber en fair mulighed, for at bedømme køretøjet.
  Hvor mange biler bliver prøvekørt hver dag??
  Hvor mange af dem bliver stjålet? Nej vel..
  Brug din sunde fornuft, og la vær' med at se spøgelser ved højlys dag.
  Dette er blot min erfaring, og jeg har gennem årerne solgt en del mc'er alene 3 stk i år.


 • #14   11. jul Et andet tip er os husk at få en overførsel istedet for kontanter eller tjek grundigt alle numre og kendetegnene ved ægte sedler oppe mod lyset. Har en kammerat der blev snydt med falske sedler og da virkelig surt. Han ville ikke have en overførsel pga han så skulle betale skat af dem.

 • #15   11. jul hvorfor skulle han betale skat ved en overførsel?

 • #16   11. jul Nicolai der kommer afgift hvis man sælger mange biler indenfor 1 år med fortjeneste.

  Ved undgå overførsler er det lidt svære følge med i det.


Kommentér på:
Hvad gør i ved salg