{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.209 visninger | Oprettet:

Mon hunden går istykker? {{forumTopicSubject}}

Vores faste dyrlæge, som vi frekventerer hver anden måned nu, hvor Trold er gammel, er sgu taget på ferie....Det hørte Trold, så han skyndte sig at sluge kapslen til en mælkekarton....
Han har ikke nogen symptomer. Den røg lige ned somom det var en lillebitte godbid. Han er en middelstor hund på 32kg med en glubende appetit. Så det er ikke første gang, han sluger ting. Men det plejer at være knoglestykker og lign, som man jo synes er mere farligt med de skarpe kanter osv, end en helt rund kapsel. Dem passerer han gerne den ene eller den anden vej.
Jeg kan se på hundeforum, at det ikke er første gang i verdenshistorien, at en Lab/retriver har slugt ting. Men der er lidt delte meninger om, hvorvidt man skal sætte himmel og hav i bevægelse, eller lade systemet klare det selv.
Jeg tænker at finde nummeret på den nærmeste dyrlæge, som ikke har ferie. Og så vente og se om Trold får det skidt (ud). Mon det er en dårlig ide?
Kapslen har, i forhold til hunden en fornuftig størrelse og form, så fysisk tror jeg ikke at der er noget ivejen for at den kan passere. Jeg er bare lidt nevøs for, om den kan sætte sig fast i tarmen på ham. Har du erfaringer med slige sager?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Mon hunden går istykker?
  • #1   13. jul 2018 Den klare det.... vores hund åd engang et kilo uld, den sked en kardigan...

  • #2   13. jul 2018 Ville ringe og høre hvad dyre lægen mente. Vores lapper slugte en hel is pind. Den kom ud efter to dage.

  • #3   13. jul 2018 har en kollega hvis retriever har en svaghed for strømper og undertøj. der går et par dage, så kan han hente det ude i haven, efter det har været gennem systemet??

  • #4   13. jul 2018 Da jeg var knægt havde vi en boxer... den havde en forkærlighed for mine legoklodser, specielt de røde med 4 x2 knopper.

    Hunden tog aldrig skade men det var et værre sviner at rengøre klodserne.

    I din situation ville jeg vente og spare pengene til noget bedre


  • #5   13. jul 2018 #1:Jeg kan da håbe på den cardigan....Du er sikker på, at det ikke var et får, den åd?
    Jeg venter og ser hvad hans mave siger. Måske får han noget asparges med aftensmaden....


  • #6   13. jul 2018 Det lyder ikke så godt da en kapsel fra karton er rillet i bund,håber ikke den får fat så den bliver sidene.

  • #7   13. jul 2018 #6: Nej, det håber jeg heller ikke. Han er godtnok 13 år gammel, man skal helst herfra på en god måde.
    Kapslen har de spidse takker på indersiden, men er nærmest glat i bunden. Der er dog riller hele vejen rundt på yderkanten....men de er sådan lissom bløde....jeg er optimistisk. Så får han noget asparges eller en skefuld olie med maden nu her, måske det kan hjælpe lidt. Det er nogle timer siden nu, og der er ikke noget at mærke ved ham.
    Jeg må bare indskyde, at hvis det skulle blive hans død at kvæles i et forsøg på at sluge noget uspiseligt, vil det nærmest være skæbnen. For den har han udfordret utallige gange på den konto. Forslugne hund.


  • #8   14. jul 2018
    Wasså der ?
    Har din hund skidt en prop ?
    smiley
    Vi hænger alle her og venter!!

    spændte som små spejder drenge på crazy daisy.. smiley


  • #9   14. jul 2018 Det er ikke meningen at lade noen hænge.....
    Han udviser stadig ingen symptomer....Han fik lidt husk-frø og en spiseskefuld rapsolie igår og idag. Og han har været "på lokum" et par gange uden at hyle. MEN jeg har ikke set nogen kapsel endnu. Jeg er ret sikker på, at den kommer ud og ikke sidder fast. At dømme udfra hans adfærd. Jeg døjer noget med maven selv fra tid til anden, og ved som mange, hvor ondt det gør, når noget sidder fast. Og jeg kender Trold godtnok til at vide, at sad der noget fast, ville han udtrykke det....pivende.
    Iøvrigt tak for interessen smiley


  • #10   16. jul 2018 Nå, hvordan så morgenafføringen ud? Det er jo ikke det bare sjov at have en mælk uden låg i denne varme så jeg håber du har fundet låget smiley

    Noget helt andet: Hvad giver du for at få din hund checket hver anden måned hos dyrlægen? Og er det penge der giver noget (udover tilskud til Dyrlægens nye Audi)?

    Nu er det jo både din hund og dine penge, men jeg tænker at en 13 år gammel hund der skal til dyrlæge hver anden måned enten er så gammel og syg det er synd at holde den i live eller også forsøger du at "købe tid" til det uundgåelige øjeblik hvor I skal skilles hvor den eneste der virkelig tjener på det er dyrlægen?

    Måske I begge var bedre tjent med at nyde livet og nuet? Og den dag hvor Trold ikke kan længere har du råd til at få dyrlægen til at give ham en sprøjte i rolige omgivelser.

    Jeg ved det ikke er nemt med en hund man har kendt så længe. Vi havde en terrier hjemme og den var min bedste kammerat fra jeg var 8 til jeg var 20. Heldigvis blev den syg og døde imens jeg var soldat, men jeg husker stadig den aften jeg kom hjem og mor fortalte at Terry ikke var der mere...


  • #11   16. jul 2018 Det er ikke nemt, nej. Om det er mennesker eller dyr man skal sige farvel til for sidste gang. Men det blir nok ikke kapslen som blir hans død. Han æder og skider som han plejer. Jeg har dog ikke set kapslen. Men jeg har heller ikke ledt efter den smiley
    Nej, det med trold hyppige lægebesøg, handler om, at han har rod i nervesystemet. Som udmønter sig i, (umedicineret,) at han får en slags anfald, som får ham til at besvime når han koncentrerer sig. Det er at sammenligne med aldersbetinget epilepsi. Han får prednisolon, som er binyrebarkhormon Og så er han ellers symptomfri. Men for at dyrlægen må skrive det ud på jævnlig basis, skal han lige checkes hver 2-3 måned. Og bortset fra det neurologiske, er han faktisk i rigtig god form af en gammel hund. En smule gigt i det ene ben fordi han brækkede skinnebenet som lille, er det eneste at bemærke. Da vi satte ham på medicinen for et lille år siden, var det sådan set bare for at prøve. Jeg indstillede mig på, at det nok var hans skæbne med de anfald, som stille og roligt blev hyppigere, indtil jeg for en sikkerheds skyld måtte stå og sørge for at han ikke faldt når han drak. Men så sagde vi osse til dyrlægen, at hun måtte finde ud af, hvad problemet var.....Men som sagt er han nu symptomfri, sålænge han får sin pille 2 gange dagligt....og pillerne tager osse evt smerter fra hans begyndende gigt i det ene bagben.(Når han rejste sig efter at ha ligget, var han så småt begyndt at være lidt stiv bagtil.) Får han derimod ikke pillen, og står han f.eks og drikker. Så falder han sammen som en våd sok, og kommer til sig selv, når han rammer gulvet. Jeg opdagede det ved, at når jeg gav ham en godbid, forsvandt gnisten sommetider i hans øjne, og han kunne lissom besvime et kort øjeblik. Derfor var jeg osse indstillet på, at det nok var alvorligt. Men jeg havde nogle gode samtaler med dyrlægen under processen med at finde ud af, hvad der var galt. Og hun ved at det ene og alene drejer sig om, at trold ikke har det skidt. Og det tilskud til hendes bil, som jeg bidrager med, ved hun af erfaring, alligevel ikke vil købe hende stort mere end en spray til at fjerne insekter fra forruden med....når hun da overhovedet får honorar for konsultationerne...Dvs, jeg har før været deroppe uden penge, og sagde så det til hende ligeud. Og så skrev hun kun recepten ud og tog ingen penge for undersøgelse og diagnose. (ca 3-400kr.)
    Inden nogen siger at jeg ikke skal ha hund, når jeg ikke har råd, tilføjer jeg lige, at når trold i en overskuelig fremtid, er væk, skal jeg ikke have hund igen af netop DEN grund....Men dengang trold flyttede ind, var der fuld skrue på med arbejde og jeg købte hus osv....


  • #12   16. jul 2018 Det lyder godt nok som en dyrlæge du bør holde ved MT smiley - dem hernede sydpå er nogle griske gribbe.

    Min nabo har heste og lægger mange tusinde om året til Dyrlæge. Jeg har selv får, og da vi for 6-7 år tilbage var tvunget til at vaccinere for Blue Tongue kostede det mere at vaccinere mine 6 moderfår end det ville have kostet at købe en ny besætning. smiley


  • #13   16. jul 2018 Det er noget svineri. Fint nok, at de tjener godt. Men.....ja....slap så lige af, ikke.
    Vores forrige dyrlæge var mærkeligvis også yders rimelig med honorar. Og jeg kunne skylde osv. Men sagen var, at han var mere specialiseret i store dyr. Hvorimod hende, vi har nu og de sidste....5-6 år ca, stort set driver klinikken på basis af folks små og lidt større kæledyr. Så vi er ret heldige hvad det angår. Måske drejer det sig bare om, at hun synes det indimellem er interessant med trold og jeg. For vi havde nogle rigtig gode samtaler om hunde og jeg udfordrede hende med nogle gode spørgsmål, uden at spille hverken dum eller klog. Og iøvrigt fulgte hendes råd, når hun gav os det. Og trold(selvfølgelig) var hun vild med fra første øjekast. Så måske synes hun ikke, at det er så stor en byrde med os, der hver 2-3 måned....


  • #14   16. jul 2018 Trold har efterhånden overlevet alle sine tidligere venner. Og en af hans venner fra hvalp, måtte aflives i hjemmet for nylig. Det kom der en regning på 3000+ Kr ud af. Så det er ikke fordi klinikken er særligt billig, helt generelt...3 af de lange for hvad....2 sprøjter à 50kr og 15-20 minutters tid. Jeg kan ikke huske om det var i weekenden, men hvis det ikke var....bop,bop, siger jeg bare.

  • #15   16. jul 2018 Forresten: Helt i topform er trold ikke. Jeg har fornyligt opdaget, at hans hørelse er på kraftigt tilbagetog...eller osse er han bare meget mere ligeglad med hvad jeg siger, på sine gamle dage...

  • #16   17. jul 2018 Nu er det snart 4 dage siden, at trolden troede, at kapslen til mælkekartonen var en kammerjunker eller noget. Og han har ikke været i nærheden af at la sig mærke. Så jeg vover at erklære ham for uden for fare. På trods af, at jeg ikke har set noget håndgribeligt bevis på....ja, du ved....

  • #17   19. jul 2018 Nu har jeg lige læst den her, og jeg tror at hunden har taget pis på dig! Den har gravet kapselen ned et sted, og du går og roder i lort for at finde den smiley Prøv lige at lyt grundigt efter om den ikke småfniser lidt næste gang at du står og gennemgår dens efterladenskaber smiley smiley

  • #18   20. jul 2018 tom: Det skulle ikke undre mig. Han har det ihvertfald fint....Jeg tager dog lorten med ind på mit kontor til inspektion, netop så han ikke skal ku stå og fryde sig.....

  • #19   20. jul 2018 Så et indlæg på hundegalleri.vov, skrevet af en bruger ved navn Trold: Brugeren havde åbenbart fundet et lille rundt kødben og gravet det ned i haven og kunne ikke begribe det ikke snart blev mørt så han kunne æde det.

    Samtidig sprugte brugeren de andre hunde til råds om hvad man gør når man bliver tvunget til at skide i en plastpose hver dag en uge i streg.


  • #20   21. jul 2018 #19: Jeg har forsøgt at holde ham fra den pc. Men sådan nogle 13 årige er jo ikke til at styre. De er klogere end hele resten af flokken...
    Det går stadig fint med ham. Igår fik han et ben, som han åd. Så der sidder næppe noget på tværs dernede, tror jeg.


  • #21   21. jul 2018 Din hund har lige uploadet den her, såååå smiley
    https://www.youtube.com/watch?v=cm8hDn6HhQU


  • #22   22. jul 2018 #21: Nå, så måske prøver han at fortælle mig noget!? (At han er en lesbisk kvinde som peakede i 80erne??) - Jeg tror dog ikke at der sidder noget på tværs. Længere ihvertfald. smiley

Kommentér på:
Mon hunden går istykker?

Annonce