{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
953 visninger | Oprettet:

undgå at køre på baghjul {{forumTopicSubject}}

Hej

hvad er det der gør at en motorcykler kan komme på baghjul?

fx 2 lige kraftige motorcykler, hvor kun 1 af dem kan komme på baghjul. hvad skyldes det? er det længden på aksen eller......?

jeg spørg fordi har hørt flere steder at fx en mt07 kan gå på baghjul, men andre MC´er i samme kategori kan ikke. det samme med racer modeller, hvor nogen kan, men andre kan ikke.

Jeg spørg fordi jeg gerne vil forstå mekanikken og undgå at købe en maskine med risiko for at køre på baghjul, men samtidig have en kraftig motor.


Kommentarer på:  undgå at køre på baghjul
 • #1   31. jul Følger lige med her smiley

 • #2   31. jul At komme på Baghjul kender jeg ikke begrundelsen for hvorfor den gør det. Det må Google klarer.

  MEN! samtlige mc'er kan gå på Baghjul. Det handler blot om hvordan man gør det. Og der kan det så være med power wheelie hvor du giver gas, eller også *popper du koblingen*. YouTube har massere af videoer, der fortæller hvorfor og hvordan

  Syvende og sidste ende handler det om den vægt du ligger på håndtaget. Selv en 125cc Honda kan du få på Baghjul med god vilje.


 • #3   31. jul Alle vil vel gerne accelerere hurtigt fra 0-80 uden at bryde fartgrænsen, men hvis cyklen bare stejler ved den mindste acceleration er det jo højst uhensigtsmæssigt hvis man gerne vil undgå det og nogen MCér er jo mere tilbøjelig til det end andre.

 • #4   31. jul Allerede nu kan jeg hører du ikke har prøvet en stor cykel.

  Se den hvide jeg har.. Den kan sagtens gå på Baghjul ved god gas. Men det jo ikke fordi den gør det ved bare en lille smule gas. Det handler kun om hvordan du holder gassen. Hamrer du gassen i bund, jamen så er det klart. Men du kan sagtens ligge stille ud og langsomt øge gassen uden problemer


 • #5   31. jul Seriøs ?? Hvad sker der for ungdommen idag ?

  Hvordan kan det være et problem, at cyklen går på baghjul ?


 • #6   31. jul Jeg kan heller ikke helt se problemet - det handler om dosering af gassen. Som andre skriver kan (stort set) alle MC gå på baghjulet hvis du vil, men de kan også alle sammen beholde forhjulet på jorden hvis det er det man vil.

 • #7   31. jul Jeg kan køre på baghjul på min cykel, og den har ikke engang en motor. Alle cykler kan køre på baghjul med den rigtige teknik. Det der gør forskellen er akselafstanden, tyngdepunktet, momentet på baghjulet (som funktion af motorens moment og den totale gearing) affjedringen tilstand på det givne tidspunkt, motorens karakteristik og så mange flere ting. Det kan ikke gøres simpelt

 • #8   31. jul Alle modeller i samme klasse som MT-07 kan gå på baghjul.
  Motoreffekt (og moment), lav vægt, kort akselafstand/bagsvinger og højt tyngdepunkt er afgørende for hvor villigt en mc går på baghjul


 • #9   31. jul Lasses motorblok har en sjov lille video om emnet med en GSX R 1000
  https://m.youtube.com/watch?v=AICYg_CPZa4


 • #11   31. jul Og man undgår at køre på baghjul ved at dosere gassen og læne sig frem. Men det er nu sjovt når næsehjulet ikke rører jorden smiley

 • Jesper K
  Jesper K Tilmeldt:
  maj 2015

  Følger: 1 Emner: 6 Svar: 80
  #12   31. jul Hvis det er fordi du vil undgå at gå på baghjul skal du jo bare køre derefter - maskinen gør ikke noget du ikke har bedt den om. Køber du en 1000cc racer og giver fuld gas giver det jo sig selv. Men mange nye modeller har traction control og wheelie control, så der kan der være hjælp og hente.

 • #13   31. jul Man kan nu også sagtens komme hurtigt op i fart på en mt07 uden at falde bagover, og i min øjne gør det nu ikke noget hvis forhjulet løfter sig 5-10 cm under acceleration. Som en anden nævner sker det da også jævnligt på min Kildemoes cykel med rugbrødsmotor smiley

 • #14   31. jul Hvis du ikke har mere styr over en motorcykel, så du er bange for den river dig på hjul bør du måske tage nogle kørekurser evt få en mc med meget få HK for det lyder som om du slet ikke har styr eller kontrol over en mc.......

 • Mupersule N
  Mupersule N Online Tilmeldt:
  jan 2015

  Følger: 3 Emner: 1 Svar: 255
  #15   31. jul Husker da min kone tog MC kort.
  Det var på en Suzuki GN 250 med ca 20Hk.
  Jeg sad sammen med kørerlæren og så hende lige så fint dreje ind på P-Pladsen, trække den på baghjul køre ca. 10-20 med forhjulet HELT oppe for så at sætte den ned og parkere.
  "Hvad? - der skete jo ikke noget..."
  Tror hun havde haft 5 køretimer der.

  Så ja, alt kan gå på baghjul også selv om man ikke ved hvordan man gør smiley

  Men når du først får dig en maskine så stopper den der pseudo bekymring.
  Du skal nok komme hurtigt afsted, og skulle du miste 1/10 på at forhjulet letter og du må slække lidt, så lur mig om ikke du alligevel er først over krydset.

  Men ellers er løsningen en chopper/low rider.
  De kan faktisk køre ret hurtigt fra 0-60 km/t, og har meget lidt tendens til at løfte snuden.

  https://www.youtube.com/watch?v=myGMlgk3PuI


 • #16   31. jul tak for de mange god indspark og ja jeg er meget grøn ift MC kørsel og derfor har jeg også startet med en GS500, som jeg er meget glad for og skal først skiftes ud når jeg føler den er en forlængelse af mig selv.

  ved at den stejler en lille smule vil den så først komme ned på jorden når jeg selv slipper gassen eller sker det automatisk pga tyndekraften?

  ift kørekurser hvor vil i så anbefale at tage et?


 • #17   31. jul Så snart du slipper gassen kommer den straks ned, og tro mig hvis du har fornemmelse for gassen og brugen af den ligger naturligt for dig, så vil det første du gør når den letter hjulet, er at lukke gassen smiley

 • Mupersule N
  Mupersule N Online Tilmeldt:
  jan 2015

  Følger: 3 Emner: 1 Svar: 255
  #18   31. jul Nemlig - man lukker pr. refleks første gang den løfter snuden.
  Mine første 5000km blev kørt på en RD 350 (..mærkeligt at jeg er i live..) og det er den cykel jeg har været på baghjul på flest gange. Men på trods af ingen erfaring endte forhjulet altid på jorden igen.


 • Mupersule N
  Mupersule N Online Tilmeldt:
  jan 2015

  Følger: 3 Emner: 1 Svar: 255
  #19   31. jul https://www.youtube.com/watch?v=Zj4Oi-98c8I

  Manden (Max Biaggi) kører på en +200Hk racermaskine. Bemærk at han rejser sig op og rykker i styret - og den går pænt højt må man sige smiley


 • #20   31. jul Mathias j. Undskyld mig ,men kommer du fra månen ?

 • #22   31. jul Et køre- og sikkerhedskursus er stærkt anbefalelsesværdigt. Alle pengene værd.
  https://www.mc-sikkerhed.dk/kurser
  Det ser dog ud til at der ikke er flere pladser ledige i år.
  Der er også Sikker på to Hjul, men der sker vist ikke så meget i år.
  https://sikkerpå2hjul.dk


 • #23   31. jul En gang for lang tid siden havde man ikke hverken ABS-TC-Wheeliecontrol eller andet krimskrams, der lærte man bare at køre MC, sån helt råt og uforyndet, bevares det var et liv på kanten men de fleste overlevede nu alligevel smiley

  Alle cykler kan lokkes på baghjul så det er helt op til dig selv og vurdere om hvorvidt du har lyst til at gøre det eller ej.


 • #24   1. aug Jeg anbefale dig at se at par videoer omkring baghjulskørsel, evt. nogle guides om hvordan man gør det. Så kan du få en meget bedre forståelse af hvad det er for noget, og hvis du har lyst kan du også meget nemmere undgå det når du hvordan man gør det. Der er massere af eksempler på youtube.

 • #25   1. aug Ud fra videoer er det klaret at det kræver teknik og en bevist handling at lave en wheelie, men som #9 claus p har linket kan du ikke ungå at lave en wheelie med En gsxr 1000 2003 og det er lidt hele pointen. Jeg vil gerne lave en bevist wheelie med brug af gas, rear brake og kobling, men hvad jeg gerne vil undgå er en ubevist wheelie bare fordi maskinen ikke vil blive på jorden, som fx en gsxr1000.

  Benytter i rear brake til at give det momentum man skal bruge for at løfte baghjulet på fx en mindre kraftig maskine


 • #26   1. aug Såvidt jeg ved, bruge man bagbremsen til at afslutte wheelien og til at forhindre, at cyklen går helt bagover. Jeg er for gammel til selv at have lyst til at eksperimentere med den slags.

 • #27   1. aug Bare kør kør kør, der skal rigtig meget til for at lave en power wheelie på sports maskiner, det lyder ikke som om du har prøvet at kører på en hurtig maskine, men det kræver erfaring, nosser eller skills at vride håndtaget i bund, på en maskine med + 120 hk.
  Tror du fokusere for meget på det teoretiske, ud og kør:) hvis du under max acceleration begynder at wheelie er der masser at tid før du når så langt op at du falder af, du slipper bare lidt på gassen og den kommer ned igen.


 • Mupersule N
  Mupersule N Online Tilmeldt:
  jan 2015

  Følger: 3 Emner: 1 Svar: 255
  #28   1. aug Enig - det lyder tydeligvis til at du trænger til at køre MC i stedet for at snakke om det smiley
  Eller find nogen at køre en tur sammen med som har noget erfaring.


 • dingle b
  dingle b Online Tilmeldt:
  apr 2010

  Følger: 2 Følgere: 8 Emner: 63 Svar: 2.602
  #29   1. aug køb en goldwing den kommer aldrig på et hjul

  ronnie smith : hold my beer


  profilbillede
 • #30   1. aug #29, det for tidligt at miste lysten til livet ;);););););)

Kommentér på:
undgå at køre på baghjul

x