5.471 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 45 Svar

Gulvvarme eller ej ? Gulvvarme eller ej ?

God aften,

Tænkte der var en masse der lige havde en indvending i mit dilemma, har et hus fra 1962 hvor der er 42 cm krybekælder, jeg skal have nyt gulv og i den forbindelse overvejer jeg om det kan svare sig at smide gulvvarme i, eller om jeg bare skal beholde radiatorerne, der følger jo ulemper osv til begge ting, det er jeg klar over.

Men hvad er jeres erfaringer, gensalgsværdi, fornøjelse kontra pris, er det arbejdet værd, eller skal jeg hellere bare efterisolere med 200 mm rockwool og så er den skid slået?


Kom gerne med jeres erfaringer.

Mvh Kevin


Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Løsne 10 skruer 800 kr.
  • Vandtilførsel 500 kr.
  • Svejsning af en aluminium stol.En af de “brædder”man sidder på er gået i stykker i svejsningen 500 kr.
  • Stormsikring Pavillon 1.400 kr.
  • Hjælp til elstik 500 kr.
  • Vinduespudsning 600 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Gulvvarme eller ej ?
  • #1   2. jan 2016 Hvis der er ordenligt isoleret ned mod jorden, så ville jeg klart vælge gulvvarmen.
    Det er vel et vandbåren system du vil sætte i?


  • #2   2. jan 2016 Tvivler på den store værdi forhøjelse.
    Hvordan opvarmes huset ?


  • #3   2. jan 2016 Ja det er vandbåren, huset opvarmes nu med fjernvarme og supplerende brændeovn. smiley

  • #4   2. jan 2016 Det var præcis brændeovnen jeg tænkte på.. Den mister en stor del af den økonomiske besparelse ved at installere gulvvarme, da responstiden her er frygtelig lang.

  • #5   2. jan 2016 det er bare bedre med varme fusser...

  • #6   2. jan 2016 Gulvvarme kan være en rigtig godt ting i et gammelt hus, evt med lidt fugt rundt omkring. Men du skal ikke lave et nedstøbt, det er alt for lang tid om at reagere/ mindre komfort. Vælg en anden løsning, feks ved at lægge slangerne i spånplade, og så montere gulv lige over slangerne. Så har du alle fordele, win win.

  • #7   2. jan 2016 hvilke rum er det ? er det gør det selv ? hvad har du af varmekilde ? hvilken belægning vil du gerne have ?

  • #9   3. jan 2016 Har lige nedstøbt i hele ground floor !! .. Genialt ! .. Gjorde jeg også på et tidligere hus .. Totalt forbedring ... alle de nederen radiatore er væk, det kan bærse og ´trække alt det det vil, ændrer INTET .. Joh, det er rigtigt at et nedstøbt tager lidt tid for at varme op, men jo; men man går jo så heller ikke og har brug for at skrue op og ned hele tiden !!

  • #10   3. jan 2016 jeg skal selv have lagt et vandbårent system som 6# beskriver når vi engang skal have nyt gulv, så ryger radiatorene ud - ditto gør fjernvarme (gas) til fordel for luft-til-vand pumpe og en ekstra brændeovn.

  • #11   3. jan 2016 Jeg kan sagtens lave det hele selv(med lidt familie indover) min stedfar har et tømre firma og var selvfølgelig inde over varmefordelingspaderne, der var jeg bare nervøs for det ikke var isoleret nok til det kan bære frugt selv hvis man binder mere isolering op.
    Derfor var jeg ude i den vandbårne, her er det så dyre for mig rent materialemæssig, og når i så siger det med opvarmning og nedsænkning af temperaturen følger det jo ikke godt med brændeovnen smiley

    Det drejer sig om stue, åben køkken og soveværelse samt bad i første omgang og så om et par år resten af huset, der er cirka 100 kvm i denne omgang. og udover bad skal der bare trægulv på, bad bliver selvfølgelig støbt ingen tvivl der.

    Men ja savner også gulvvarme fornemmelsen da der aldrig var koldt på den måde, og med det i skriver må jeg nok kigge videre på varmefordelingspladerne smiley


  • #12   3. jan 2016 forstår ikke helt hvorfor gulvvarme og brændeovn er dårlige sammen ?

  • #13   3. jan 2016 Forstod det sådan at når den var støbt ned var det længe om at regulere, så hvis man fyrer brændeovnen op mister betonen varmen, og når så brændeoven ikke kører mere er det længe om at få samme varme tilbage?

  • #14   3. jan 2016 nåeh sådan så den regulere temperaturen i gulvvarmen efter hvor varmt det er i stuen...ja så kan jeg godt se det. Men vælger man løsningen med gulvarme i spånplade/alu er den hurtigere at regulerer....siges det.

  • #15   3. jan 2016 Det eneste problem der er med gulvvarme og brændeovn er at besparelsen på den oprindelige varmekilde (fjernvarme. Olie. Gas. Varmepumpe) bliver væsentligt forringet.
    En radiator ventil lukker prompte når rumtemperaturen stiger. Hvorimod gulvvarme kredsen er meget langsommere (også den der ligger i varme fordelingsplader)
    Med gulvvarme bruges brændeovn som hygge spreder og ikke for at spare på varmeregningen smiley


  • #16   3. jan 2016 Jeg ville kigge lidt på evt. efterisolering af vægge også - og overveje om du ikke kan leve med at brændeovnen er en pyntegenstand, der kan give et lille skud varme over normaltemperaturen.
    Hvor stort er huset og hvad er dit nuværende forbrug til varme? Og er det et krav rent besparelsesmæssigt at kunne fyre træer af i stuen, eller hvor du gør det? - de 200mm efterisolering er slet ikke nok! Prøv at find "den lille lune" et lille hæfte fra rockwool, dog meget anerkendt der angiver kravene til isolering, både ved nybyg og efterisolering.

    Jeg brugte mine penge på isolering og "slap" for brændeovn og ville gøre det igen til en hver tid - jovist den er da hyggelig til tider, men det er en fast jævn temperatur 24/7/365 nu også smiley og så fryser jeg ikke om fusserne, som man gør nogle steder, selvom der er brændeovn og 25 grader varmt.

    Og som sidste bemærning, gik vi på 156m2 fra ca. 22.000,- årligt i naturgas til omkring 10.000,- - og med de udgifter, gider jeg ikke besværet med brændeovn.


  • #18   3. jan 2016 ventilen lukker selvfølgelig, men den varme der er ophobet i gulvkonstruktionen er større end ved radiatorer

  • #19   3. jan 2016 #17
    Vandbåren gulvvarme styres af en temperatur i blandkredsen, og har ikke en åben/luk ventil som en radiator. Så selv om rummtemperaturen omkring brændeovnen er 27 grader kan der sagtens være et forbrug på gulvvarmen. Det er meget sværere at få rumtemperaturen ned i gulvvarmeslangerne end omvendt smiley


  • #20   3. jan 2016 jeg har aktuatorstyrede ventiler der lukker på mit gulvvarmesystem Brian - hvad gør de så?

  • #21   3. jan 2016 Det du siger Ronni er at din cirkulation stopper når du opnår rumtemperatur. ?Eller lukker du for tilførsel at varmt vand i blandkredsen ? Begge dele vil jo betyde at vandet i blandkredsen er noget under normal temperatur efter en aften med ild i brændeovnen, og deraf følgende langsom opvarmning ..
    Det er en løsning man oftest så for mange år siden, i dag vil man helst have at gulvet har en konstant temperatur smiley


  • #22   3. jan 2016 Ja jeg mener den lukker af for tilførsel. det er et system med 5 kredse og der er ikke individuelle blandkredse.

  • #24   3. jan 2016 det er sådan et system jeg har

    profilbillede
  • #25   3. jan 2016 vandet i blandkredsen bliver forholdsvis hurtigt varmt igen - selvfølgelig skal den lige have lov at cirkulere et par gange, men massen - altså gulvet, tager jo lidt tid om at blive varmt igen, men nok ikke noget man mærker, hvis der bare fyres i 3-4 timer. værdien af at fyre er dog meget forringet, da man hovedsageligt opvarmer dobbelt. (gulvet varmer stadig i meget lang tid, så den energi der er kommet i gulvet ved en lang opvarmningstid, kan man ikke bare sætte på standby)
    et eksempel her fra er hvis fyret går ud en vinterdag med omkring 0 i temp. så går der omkring en dags tid førend indetemperaturen er faldet med 1 grad!


  • #27   3. jan 2016 #26
    Du vil lave en masse elektronik som egentlig ikke rigtig giver nogen reel besparelse. Medmindre du fyrer i brændeovnen 12 timer i døgnet ( og hvorfor så overhovedet have gulvvarme )
    Når du lukker for en kreds. Så bliver vandet koldt. Og den masse omkring slangerne bliver også afkølet , det være sig både træ,beton og isolering. Alt dette skal opvarmes igen når brændeovnen ikke længere kan holde rumtemperaturen, dette koster så meget ekstra energi at besparelsen ved at slukk er begrænset. Selvfølgelig mindre med varmefordelingsplader end i beton,
    Folk med denne løsning der bruger deres brændeovn meget har ofte kolde gulve når rummet er varmt, og fyrer derfor ekstra op i ovnen ( som man gør i huse uden gulvvarme) for at opnå den komfort temperatur som er hele essensen i gulvvarme....

    Nu ender vi snart i "jeg synes" og "alle hos mig siger" og det var ikke meningen med mit første indlæg.
    Kun at pointerer at den økonomiske gevindst ved brændeovnen, som regel forringes når den bruges sammen med gulvvarme.

    Der findes et utal af forskellige måder gulvvarme er skruet sammen på. Og næsten lige så mange mennesker der mener at de har gjort det på den helt rigtige måde ( og det ved vi jo alle er en dejlig følelse smiley )

    Mit hus er fra 1902 løbende ombygget af moldboer ( Djurslands christianitter) dvs pisse utæt. Hva vinden er i øst skal 2 vinduer stå på klem for at tænde op i ovnen. Ved vind fra vest skal terrassedøren i stuen åbnes før altan døren på første sal hvis man vil undgå røg i hele hytten. Ved vind fra nord kan pillefyret slet ikke følge med selv ved + grader.......
    Jeg har ikke selv den perfekte løsning smiley og får det heller ikke, da det vil kræve en bulldozer og 2,5mill.... Desuden så lever jeg jo i værkstedet med et oliecalioriefere smiley


  • #28   3. jan 2016 @26 - giver dig ret.

    min pointe var også at brændeovn og gulvvarme ikke hører sammen, slet ikke hvis man tænker besparelse.
    derfor ville jeg vælge at bruge mine penge på isolering og ikke på brænde! (eller lade radiatorerne være, selvom de er frygtelig grimme).
    ellers er der lige kommet en ny "film" på Netflix der hedder: 4k uhd fireplace smiley


  • #29   3. jan 2016 #28

    Netflix ?? Tror kun min iPad kan køre mcg og youporn smiley smiley


  • #31   3. jan 2016 der er ikke andet for.
    pixeleret ildebrand er næsten værre end grimme radiatorer smiley


  • #32   3. jan 2016 det bliver sgu dyrt nu....tror bare jeg bibeholder mit gasfyr og radiatore anno 1981

  • #34   3. jan 2016 Ellers check flatpanels.dk

  • #36   3. jan 2016 Kopi fra Bolius:

    Teknisk konsulent hos Tekniq, de tekniske installatørers organisation, Birger T. Christiansen mener, at den optimale opvarmningsløsning er en kombination af radiator- og gulvvarme.

    - En radiator med termostat kombineret med gulvvarme på 15 grader - en slags grundvarme - er den billigste løsning i drift, men fordyrende i etablering. Mange har det allerede, bare som mini- anlæg i form af en håndklædevarmer, siger han.

    Det var en evt løsning smiley til de mindre rum.
    Især hvis man ønsker trægulv. Så ville jeg altid vælge at have gulvvarme.


    Lille bonus info, efter en kammerat fik etableret gulvvarme, har hans børn leget meget mere på gulvet og meget mindre på møblerne (reoler, borde, skænke osv smiley


    Den negative sige kan være opvarmning med gulvvarme tager længere tid.
    Er ikke VVS, men ønsker da folk retter mig hvis jeg skriver forkert ;).


    Og vil lige hører om nogle der har erfaring med Roth Compact system? Der slipper man jo lidt for at man skal varme beton op, men direkte i varmeplader også i trægulvet?



  • #37   3. jan 2016 #36
    Roth Compact system kræver MEGET stort vandflow da rørene er tynde ( alt for tynde)
    Samme system er brugt i mange år i 20mm pex, det virker smiley


  • #38   3. jan 2016 vi har gulv varme i hele huset, men har aldrig brugt det, da det er tilkoblet olie fyr, og dyrt at bruge, og tar en evighed at varme op, og besværligt at styre varmen, i stedet for har vi en modernet brændeovn. som meget fint varmer hele huset op, elsker varmen fra en brændeovn, hyggeligt og en god og tyk varme.. hc

  • #39   3. jan 2016 Hvis du har et problem med at styre gulvvarmen er det nok nærmere huset eller dit fyr du skal bebrejde. Men hvis du med "styre" mener 25 grader om aftenen og 17 grader næste morgen, falder gulvvarmesystemet jo helt til jorden smiley

  • #40   3. jan 2016 Det her er faktisk lidt spændende smiley
    http://ing.dk/artikel/huse-med-braendeovn-bruger-mest-fjernvarme-127680


  • #41   3. jan 2016 #40: Naaah, det er på for spinkelt datagrundlag. Vi kender ikke rumtemperaturen i de pågældende huse.

  • #42   3. jan 2016 Meget spinkelt grundlag, det kan vi kun blive enige om - men teorien er jeg ikke sikker på er helt ved siden af!

  • #44   3. jan 2016 Hvor gode er dine vinduer - hvis de ikke er tiptop vil kuldenedfald pga manglende radiatorer være ret træls.

  • #45   3. jan 2016 Gulvvarme skal vælges for komfortens skyld. Hvis den kombineres med en brændeovn, vil besparelsen blive minimal pga den trænge reaktion fra gulvvarmen (massen af beton).
    Intet slår dog varmen fra en effektiv brændeovn: Jeg bor i et 40 år gammelt hus på 170 kvm i 2 plan. Vi opvarmer hele huset alene med en centralplaceret brændeovn. Vi har hele året rundt mellem 30 og 32 grader. ulempen er selvfølgelig, at man ikke kan holde varmen når man besøger andre ;o). Vi bruger 15 skvr brænde årligt, som vi betaler kr. 3000,- for. Med den udgift til opvarmning, holdes temperaturen nede ved at åbne vinduer...


  • #46   4. jan 2016 Ville klart vælge gulvvarmen. Jeg ville dog beholde radiatorerne som kan hjælpe dig med at få hurtig varme nu og her. Ved godt at brændeovnen også kan men det er sværere at styre end en termostat.
    Så skal du have trådløse termostat til din gulvvarme med IR føler, der måler på dit gulv og ikke på luften. Derved vil gulvvarmen ikke lukke så meget ned når du fyrer i brændeovnen da varmen der stiger op og samtidig skal der ikke gå så lang tid før gulvvarmen er på fuld blus igen.
    Vær dog sikker på du får den krypekælder isoleret rigtigt eller evt luk den helt hvis der ikke er noget den skal bruges til.


  • #47   4. jan 2016 # 45.. har i 30- 32 grader varme i huset ? det er sku varmt. smiley hc

  • #48   4. jan 2016 #47:
    Det vænner man sig til smiley Man kan til gengæld næste ikke holde ud at have tøj på, men dette kan jo have sine fordele - undtaget når der kommer uventede gæster (Så er det godt at lidt Gevaliakaffe på lager). Vores gæster kan derimod have problemer med vores temperatur. Der går ikke mange øjeblikke før de sidder og "dupper" panden med en serviet...


  • #49   4. jan 2016

    profilbillede
  • #50   4. jan 2016 Vi vil hellere se et par billeder af datteren i bikini smiley

  • #51   6. jan 2016 Jeg skruer min temp til fremløb på gulvvarmen ned til 18-20 grader (ville ikke for noget i verden undvære mit nedstøbte gulvvarme) og lader ventilere stå helt åben til alle rum så er gulvet dejlig varmt og soklen og muren har godt af det.
    Så bruger jeg brændeovnen til at få den høje temp som jeg ønsker.

    Huset er fra 1967


  • #52   9. jan 2016 Hvis huset er isoleret godt, så Ja, så skal du have gulvvarme, hvis du ikke har, så lad være smiley Men gulvvarme er SÅ godt, ja det reagere lidt langsomt hvis det er i beton. Jeg har der både i stueetage og på første sal smiley
    Men hvis du laver gulvvarme, så skal du isolere efter forskrifterne, det er pengene værd i sidste ende smiley


  • #54   2. apr 2017 Og når vi opdager vi har svaret ALT for sent. Og føler os som en kegle..... Så skynder vi os at slette indlægget. Helt uden at være bevidst om at det først er her vi bliver en rigtig tosse..

    SÅ LA' DA VAER!! smiley


Kommentér på:
Gulvvarme eller ej ?

Annonce